topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

När ska hon våga?

image440

Solen har stekt över härliga Djursholm och det har varit en aktiv helg med fotbollsmatch , brännboll, pool-och grill-party samt picnic i det gröna i goda vänners lag. Maj och juni är det fullt upp och det är ju inte så konstigt med tanke på vårt kalla klimat. Som en Stocksundsprofil sa till mig: Varför ska allt hinnas med på några få ynka sommarmånader? Ja, tänk om man kunde grilla utomhus året om. Men nu bor vi som vi gör, i iskalla norden med mörker och frost större delen av året. När solen äntligen visar sig, blir vi som tokiga och ska förverkliga alla drömmar på en och samma gång, innan det är dags att dra i väg på semester. Studentmottagningar, avslutningar och framför allt bröllop är ständigt på tapeten.

Vi får väl se om svensk-mexikanska Carina Axelson hinner med en vända till släktingarna i Tranås i år igen. På Joachims bröllop i helgen bar hon för första gången en prinsesstiara...så nu är det väl inte så långt kvar innan det skickas ut inbjudningar till storslagen vigsel i Berleburg. Prins Gustav, Frederiks och Joachims kusin, vill inget hellre än att gifta sig. Testamentet till trots, (där en gammal släkting sätter stopp för icke-adliga slottsfruar) tar han med sin Carina överallt. Men Victoria? Varför kan inte hon ta med sin pojkvän? Hon gömmer undan sin Daniel....han får inte följa med.
Varför? Alla vet ju att de är ett par. Vi behöver ingen förlovning - vi vill bara se herr Westling med Victoria på kungligt bröllop! När vågar Victoria ta med honom? Kanske nu när Elisabeth Tarras- Wahlberg tar Victoria-ledigt och åker till nya tjänstgöringen i Qatar....?????
Nyckelord:Carl Philips casual friday

Så var det dags igen för prinsspaning på stan. Svensk Damtidning är som en radar, som tar in alla kungliga våglängder....rapporterna om en lunchande Carl Philip susar genom vårluften och når redaktionen via vår nöjesreporter...Prinsen sågs i dag inta lunch ute på den soliga terrassen vid Karlbergs slott. Han var i klädd uniform och konverserade initierat med en militärkollega. När klockan slog tolv stegade duon ned på den klorofyllstinna gräsmattan nedanför, där lunchen avslutades med en kopp kaffe.

Medan storasyster gör sig redo att åka ned till Danmark och bröllopet där, bättrar Carl Philip på sin klädsamma solbränna och fortsätter med sitt lugna, avkopplande liv - utsträckt på Karlbergs kungliga gräs. Kan man ha det bättre?

Är prinsen inne eller ute på kungliga listan?
Nyckelord:Kungliga morsgrisar

image436
Foto: IBL

På söndag är det Mors dag! Våra kungliga mödrar är förebilder för sina döttrar, det märks tydligt. De vill gå som mamma, vara som mamma och klä sig som mamma! Ibland är det svårt att se vem som är vem. Både Charlotte av Monaco och prinsessan Beatrice är kopior av Caroline respektive Fergie.
image437
Fergie behöver inte titta sig i spegeln- hon kan ta en snabb flukt på dottern Bea, så ser hon hur hon ser ut!

image438
Victoria blir allt mer lik Silvia ju äldre hon blir. Samma färger och rör sig som tvillingar.

Lika som bär var drottning Juliana av Holland och hennes yngsta dotter Christina. Lätt att se släktdragen på glasögonen, näsan och snurpningen av munnen
image439
Nyckelord:Straight on Flatholmen

image434

Kronprinsessan Mette-Marit och hennes familj är de nya lyckliga ägarna av skärgårdsön Flatholmen i Skagerak. Ön kostade 9 miljoner kronor och erbjuder en lyxig avskildhet. Från detta fågelperspektiv ser semesterparadiset inte så lockande ut direkt, men  ön sägs vara ett riktigt trevligt  ställe att vistas på om man gillar frisk luft, fiske och orörd natur.  Ja, stenrik blir ägarna på investeringen, för visst ser platsen kargt klippig ut. Ett riktigt klipp med andra ord!
Nyckelord:Med magen i vädret på 17 maj

image433
Foto: All over press

Så här fina var kronprinsfamiljen på 17 maj. Det viftades med flaggor och vinkades till folket. Vad roligt med så patriotiska grannar, man blir nästan lite smittad av norrmännens glädje. Vi svenskar får minsann bara visa blå-gul lyckoyra i idrottssammanhang...tråkigt. Jag kan inte låta bli att undra när Mette-Marits fjärde barn anländer. För visst är hon rund om magen?
Nyckelord:Daniel duger!

image431
Nygifta och lyckliga!

Daniel Westling kan pusta ut. Han är knappast ensam om att vara en "vanlig person", som har ett förhållande med en kunglighet. Snarare är det nu praxis i kungahusen att välja en kärlek utan börd och anor. Då Victoria är högst i rang och ska ärva tronen en dag, kan hon ju i praktiken inte "gifta ned sig". Hon förblir stolt kronprinsessa - även om hon äktar en prins, greve eller gymkille.

Trots att britterna är luttrade och vana vid att den ena flickan av folket efter den andra gifter in sig i Windsor-klanen, blev man ändå aningens förvånad över Autumns släktingar. Här talar vi verkligen om en Askungesaga. Både Peter Phillips och Autumn är skilsmässobarn, men hon har minsann inte haft det lika förspänt som sin man. Hennes föräldrar skildes när hon var åtta. Mamman, Kitty som är hårfrisörska, tog ensam hand om de tre barnen.  Pappa Brian gifte om sig och fortsatte  arbeta med  att vara återförsäljare  för elprylar. Autumns tvillingbror Chris är murare och äldste brodern Kevin arbetar som kock. Sin arbetarbakgrund till trots har nu den blonda kanadensiskan lyckats med konststycket att gifta sig med Drottningen av Englands barnbarn.

Peter Phillips syster Zara är sambo med en rugbyspelare, prins Harry har sin Chelsy från afrikanska landsbygden och William förlovar sig inom kort med Kate Middleton, som även hon saknar bakgrund.
Så varför Victoria inte skulle få gifta sig med Ockelbosonen Daniel Westling, begriper jag inte. Sluta tveka!
Snart blir Sverige känt för "Prinsessbröllopet som aldrig blir av....gift er eller gör slut!
Nyckelord:Träffade kungen över en latte

image430
Foto: Patrik Österberg

Tänk att få träffa sin största idol på arbetstid! Jag gjorde en intervju med KUNGEN av soul, vilket var stort för mig. Han är min gud! Och hans musik är helt fantastiskt...Numera är Gadd småbarnspappa och njuter av av livet med lilla Leonor och hustrun Cornelia, som han träffade när han var tolv!
Nyckelord:Med sug i blicken...

chris kelly
Källa: Daily Mail

Sekunderna efter det att Autumn Kelly svarade ja i kyrkan och blev prinskusinen Peter Phillips hustru, började brittiska reportrar gräva fram de mest privata bilder på Autumns familjemedlemmar. Jag kan inte heller motstå att visa denna klart säregna bild på tvillingbrodern Chris, som sägs stå sin syster väldigt nära. Enligt uppgift är syskonen väldigt olika till sättet. Medan Autumn är utåtriktad och social är brodern betydligt mer tillbakadragen. Han gillar mest att vara för sig själv. Nu är han i allafall ingiftsläkting till drottningen av England. Undrar vad regenten säger när hon får se Chris med denna giftpinne i munnen - det är ju knappast enbart tobak i cigaretten! inte så värst passande.....tänk vad intressant det ska bli när Peter Phillps syster Zara gifter sg med sin rugbyatlet Mike. Kan tänka mig att det finns ett och annat i garderoben i hans famlj också.  
Nyckelord:Skrota porschen och köp en miljövänlig Volvo - Carl Philip!

Nu är det äntligen dags för Carl Philip att göra entré på innelistan. Förnuftet styrde då han tackade nej till att vara med och tävla i Carrera cup på Mantorp Park. Eller var det intuition? Tack och lov att prinsen inte var med. En av tävlingsdeltagarna, David Björk, kraschade med bilen in i en betongvägg och skadades allvarligt. Otäckt!

Hoppas att han blir helt återställd efter olyckan. Och vi kan vara glada för att Carl Philip ställde in - vi vill ju inte att det ska hända honom något. Motorprinsen borde få en tankeställare efter detta och sluta hålla på och swischa runt i snabba bilar.

Ett tips från en rojalist: Köp en Volvo miljöbil, skaffa några barn med Emma, prinsen! Hund har ni ju redan!
(Och förresten - Emma har ju redan en Volvo CX 90 stadsjeep!)
Nyckelord:Hårfrissan grät när Peter Phillips gifte sig


Peter Phillips gifte sig igår med sin Autumn Kelly

Autumn Kelly gick in i St George´s Chapel i Windsor som en vanlig kanadensiska arm i arm med pappa Brian, som är återförsäljare av elprylar i Montreal. Mamma Kitty, som till vardags är hårfrissa, grät av lycka när dottern stod brud i en elegant Sassi Holford-designad klänning á £2000.
En stund senare kom Autumn ut ur kyrkan igen, men inte som prinsessa - utan fortfarande som "vanlig" - trots att hon nu är Prinsessan Annes svärdotter. Peter har ingen titel men det är ganska mycket "prins" över honom ändå, för han är ju ändå drottning Elizabeths favoritbarnbarn.
Det var ett vackert bröllop och Autumn var en söt brud. Peters syster Zara var tärna och rättade till svägerskans släp före vigseln. Snart är det väl även dags för Zara och hennes pojkvän Mike Tindall att stega iväg till altaret...

Bröllopen haglar över oss ....nästa par ut är prins Joachim och Marie Cavallier som gifter sig nästa helg.
Nyckelord:Daniel har satt Ockelbo på kartan

image424
Jag trodde att Ockelbo var en lugn liten by, där livet gick sin stilla gång...men tänk så fel jag hade. Ockelbo är, precis som Olle Westling berättade för mig, ett samhälle med driftiga företagssamma människor. Alla var trevliga som jag pratade med och pulsen på torget var hög. Bilar passerade, folk gjorde ärenden i butikerna och kommunalrådet Magnus Jonsson berättade om sin hemstad samtidigt som han sprang på löpbandet i gymet.
Stark, brunbränd och ambitiös - det är Ockelbos rekordunga kommunalråd. Dessutom känner han Daniel Westling, som han tycker är ett bra varumärke för samhället.

image428

image429

Jodå, Ockelbos kommunalråd är en sann förebild för Westlings hembygd och är lika vältränad som Daniel W.  Han ser ljust på bygdens framtid, där var 16.e invånare är driftig egenföretagare.

image425
Vacker vy över Ockelbo
Nyckelord:Svensk Damtidning sålde slut i Ockelbo

image420
Foto: Patrik Österberg

"Svensk Damtidning sålde slut i Ockelbo direkt" berättade konstnären Hag-Hans när tidningen med mitt reportage om Daniels hembygd kom ut. Alla i Ockelbo ville naturligtvis läsa om sin ort. Dessutom hade jag ju pratat med herr Westling, Daniels pappa Olle, som är socialchef i Sandviken. Det verkar som om jag var först med att få en intervju med honom...kul!

Här sitter jag på Vildmarksmuseet i Ockelbo med ägarna, makarna Hag-Hans och Barbro Engstedt. De bjöd på björnmacka! som faktiskt var riktigt smaskigt och berättade att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling suttit vid samma bord i våras. Victoria drack te, men tackade artigt nej till bäverkorv och björnkött. Hon gick runt och tittade på alla uppstoppade djur, tavlor och konsthantverk som finns på museet. Daniels föräldrar och syster Anna med barn var med.

image421

Så här ser det ut i Vildmarksmuseets café. Lampan i taket har konstnären och grundaren gjort själv av älgbajs! Rummet var tidigare Hag-Hans höloft och i undervåningen fanns det fullt med kossor. Nu är boskapen borta, men det finns två vilda fyrbenta älgar i hägnet utanför.

image422

Älgkalven Daniel äter banan. När han inte mumsar djungelfrukter pussar han på sin Victoria....

image423

Hon var lite blygare, men kom ändå fram och nosade på fotografen Patrik Österberg och hans kamera. Daniel tyckte bättre om mig och gillade att bli kliad bakom örat!
"Daniel är en riktig tjoargubbe" sa husse hag-Hans roat.

image426

Victoria sniffade misstänksamt på fotografens hand...efteråt ställde hon glatt upp och poserade på bild

image427

Älgkalven Victoria som i vår gifter sig med sin Daniel
Nyckelord:Brasilien lockar Bernadotte

image419
Foto: IBL

Senaste Djursholmsnytt: Söta, trevliga Sophia Bernadotte flyttar med sin familj till Brasilien. Ja, Sydamerika är hett och Silvias barndomsland lockar allt fler svenskar. Nu håller ju Daniel Westling på att låta bygga ett semesterparadis där...som blir färdigställt lagom till smekmånaden får vi hoppas!
Nyckelord:Jonas kärleksord till Madeleine

Ska på bröllop i helgen och det är alltid lika roligt när kärleken står i centrum för en fest. Förra sommaren var det rena bröllopshysterin i Victorias och Madeleines vänkrets. När Charlotte König gifte sig med sin Johan Hellström var Svensk Damtidning på plats och filmade händelsen. Prinsessan Madeleine var fantastiskt snygg i en rosa klänning och Jonas Bergström viskade "älskling" till henne precis framför mig och kameran. Hör hans kärleksord och se de fina bilderna här:

http://www.svenskdamtidning.se/Sites/SvDam/Default____16308.aspx?Group=54782&Movie=54840
Nyckelord:Grodprinsen pigg som en mört

image418


Se så pigg och glad han ser ut, prins Philip! Efter hälsokontrollen i februari fick Elizabeths man rådet av läkaren att leva mer hälsosamt. Tipset han fick var att ta stillsamma promenader, men prinsen har istället gjort allt för att slippa dö i förtid.

Philip hoppar numera ur sängen och kastar sig framstupa på golvet i slottsgemaket för att göra sina 50 armhävningar och sit-ups. Därefter gör han som vanligt, rapporteras det från det kungliga ö-riket, han intar friterad frukost - bacon. ägg, korv och vita bönor. Läkarna rasar mot prinsens nya livsföring och menar att det är livsfarligt för prinsgemålen att träna så hårt - och den feta frukosten är rena mördarmaten!

Men Philips bara ler och säger sig må som den prins han är. Aldrig har han känt sig så ung och vältränad, dessutom är han inte lika ilsken som förr....Vilken förvandling! Dessutom har han tröttnat på att stå i skuggan av sin fru, drottning Elizabeth. Nu tar Philip klivet ut i rampljuset och visar hur han lever i en tv-dokumentär som sänds i England på måndag. Då lär man få se bilder, man aldrig sett tidigare. och kanske hoppar en och annan groda ur munnen på honom. Det brukar ju låta ganska illa när prins Philip gör sig lustig på andras bekostnad!

Nyckelord:Nio år av lycka

image417

I dag fyller prins Carl Philip 29 år. Grattis! Emma Pernalds drömprins börjar bli stor! Missa inte veckans Svensk Damtidning där jag skriver om parets 9-åriga kärlekssaga. Vad åren går fort. Tänka att prinsen bara var 20 år när han träffade sin flickvän. Hoppas det håller mellan dem livet ut.
Nyckelord:Gillar prinsen killar?

image416

Foto: Stella

Statsbesöket på Island gjorde intryck på kronprinsparet av Danmark. Men det var inte tölten, geysrarna eller spriten Svarta dödur som överraskade utan en ung islänning som undrade:
Har prinsen någonsin haft homosexuella fanatsier?
Danmarks kronprins blev helt paff. Det tog ett par sekunder innan han svarade och Mary började nervöst viska i Frederiks öra. Den frågvise yngligen upprepade frågan, och både Mary och Frederik kunde inte hålla sig för skratt. De är inte vana vid så direkta personliga frågor när de är ute på statsbesök. Islands president ville helst sjunka genom vulkanjorden. Han skämdes. Men Frederik tog tjuren vid hornen och svarade med ett leende på läpparna:
"Troligtvis inte....Inte vad jag vet.

Hade pojken frågat prins Joachim, hade svaret kanske blivit ett annat!

Nyckelord:Bea köper kläder åt andra, men glömmer bort sig själv

image414
Foto: Stella

Kan Ni fatta att prinsessan Beatrice satsar på en karriär som personal shopper!!!! Hallå, bör hon inte föregå med gott exempel och klä sig lite sofistikerat? Är det någon som behöver en personlig klädinköpare, så är det väl hon själv!
Nyckelord:Drottningen är arbetsnarkoman

I vår tid finns en växande tendens att i de europeiska länderna att se på medlemmarna av kungahusen som sagofigurer och underhållare. Men Beatrix har gjort klart att hon inte är någon sagodrottning eller prydnad. Snarare är hon en plikttrogen chef och arbetsnarkoman. Hon kräver en hel del av sina anställda och hennes perfektionism är nästan fruktad. Genom Beatrix har Huset av Oranien ytterligare befäst sin ställning i det 14 000 kvadratkilometer lilla landet. Men den kvinnliga dominansen upphör när kronprins Willem Alexander en dag blir kung. Han blir då den första manlige tronföljaren sedan 1890.

När Beatrix gifte sig kastade vänsteranhängare rökbomber på gatorna i protest. Helt lätt har det inte varit för den äppelkindade drottningen av Holland.

image415
Nyckelord:Barnsliga kungligheter

image412
Foto: All over press

Kul med kungligheter som har barnasinnet i behåll. Prinsessan Elena av Spanien är lyckligare än någonsin efter separationen med exmaken Jaime och ser fram emot sommaren. Det dröjer nog inte särskilt länge innan vi får se henne med en ny man vid sin sida. Kanske är hon redan förälskad? Det verkar nästan så, för det är inte varje dag man ser prinsessan Elena uppflugen på dotterns scateboard.

image413
Foto: IBL

Även prins William är leksugen och kunde inte låta bli att dribbla  bollen i mål när han gick förbi en fotbollsplan häromdagen. Killen i orange tröja trodde att det skulle bli en enkel match mot Wills, men så fel han hade. Hans  kunglige motståndare, iförd kostym, fintade bort honom totalt.
Nyckelord:Från kunglig till vanlig på tre sekunder

image409
Elizabeth II har ett beprövat knep för att snabbt växla från drottning till "vanlig". Så här gör hon:
1. Tar tag i sjalen runt halsen
2. Placerar den på huvudet och knyter en knut

image410
Et voilá! Englands statsöverhuvud smälter lätt in i folkvimlet och kan slappna av från de kungliga plikterna.
image411
Nyckelord:Nu laddar Ockelbo för bröllop

image408
Foto: Patrik Österberg/Mediabild.nu

Hur rustar Ockelbo för bröllop? Jag åkte dit för att se hur livet leker i Daniel Westlings hembygd. Och jag blev överraskad. Det laddas ordentligt - och Victoria och Daniel gifter sig redan nu i maj!

Missa inte filmen " Vigsel mellan Victoria och Daniel" från Ockelbo-reportaget.
Den finns på www.svenskdamtidning.se och på Youtube!

Klicka här så kan Du se filmenNyckelord:Friade under hundpromenaden

image407
Foto: Stella

Prins Williams kusin Peter Phillips gifter sig på Norges nationaldag, 17 maj nu snart. Han friade till Autumn Kelly i ösregnet när de båda var ute och gick med hunden. Romantiskt? Mmm, kanske...något för vår prins Carl Philip. Han gillar ju hundar, promenader och Emma. Så fram med ringen bara - vi svenskar vill också ha ett bröllop med kunglig inramning.
Nyckelord:William bangar bröllopet

image406
Foto: All over press

Prins William är en riktig lustigkurre precis som sin far. På ett party nyligen fick han festsällskapet att gapskratta stort. Men en som kan hålla sig för skratt är kusinen Peter Philipps, som snart ska gifta sig med sin äldre kanadensiska Autumn. Han är måttligt road över att William inte tänker närvara vid bröllopet. I stället åker prinsen på kärleksresa med Kate.
Nyckelord:Kungens mamma var släkt med farmor

image405

Kronprinsessan Margareta föddes som Margaret av Connaught. Hon var kungens farmor och gick tragiskt bort vid 38 års ålder av blodförgiftning på Stockholms slott. Hon väntade då sitt sjätte barn...så sorgligt. Det är intressant att läsa om denna spännande kvinna, som gick under smeknamnet Daisy (precis som danska drottning Margrethe). Margareta var en konstnärssjäl och tyckte mycket om att fotografera och måla. Kanske är det från henne som prins Carl Philip ärvt sitt bildsinne?

Margareta var mamma till kungens pappa Gustav Adolf.
Intressant tycker jag att det är, att Margareta även var kusin med prinsessan Sibyllas pappa hertig Karl Eduard av Sachsen-Coburg-Gotha. Alltså gifte sig vår kungs pappa med sin mammas kusindotter!
Hängde ni med?

Jag har just sammanställt hur kungen är släkt med sina europeiska regentkollegor. Det är otroligt hur det blå blodet vandrat över nationsgränserna. Artikeln kommer senare i vår. Håll utkik i Svensk Damtidning!
Nyckelord:Nytt om Olle Westling på listan

Jag vill passa på att tacka alla Er som ger kommentarer på min kungliga lista. Det är verkligen roligt och intressant att läsa det ni skriver. Kul att listan engagerar! Och speciellt tack till Dig Solveig för Din berättelse. Hör gärna av Dig till mig på min mailadress: asa.bonnelyche@aller.se.

"Jag kan berätta en sak om familjen Westling. När min dotter bodde i en lägenhet i Örebro kom Olle Westling och en kompis till honom och ringde på och sa att de bara ville titta på den lägenheten där Daniel var född. Alltså har den familjen Westling bott i samma lägenhet som min dotter."

Solveig 
Nyckelord:Vägrade ställa sig upp för kungen - fick fängelse

Se hur det kan gå om man inte är tillräckligt rojalistisk. En student i Thailand gick på bio i veckan - och fick 15 års fängelse! Där är det kotym att ställa sig upp innan filmen visas då en hymn spelas för att ära kung Bhumibol Adulyadej. Men Chotisak Oosong satt kvar i fåtöljen. Nu anklagas han för att ha vanärat monarkin och riskerar ett långt fängelsestraff.

image403

Kung Bhumibol Adulyadej, drottning Sikrit och kronprins Vajiralongkorn (vilka namn!)

image404
Chotisak Oosong ville inte ställa sig upp för kungen - nu väntar ett långt fängelsestraff
Nyckelord:Emma Pernalds hemliga syster

image402
Foto: Scanpix

Det är inte ofta vi ser Emma Pernalds systrar på bild. Jessica och Maria är tolv resp. tio år äldre än lillasyster, men umgås flitigt trots åldersskillnaden. Jessica är äldst och arbetar som ekonom i Göteborg.

I dag ringde jag upp Maria Pernald, som ni ser här på bilden, för en liten pratstund. Hon bor i Helsingborg, är utbildad ingenjör och jobbar i byggbranschen. Maria är trevlig, men en aning ängslig att berätta för mycket för pressen. Hon var med och hejade på när prins Carl Philip tävlade i Porsche Carrera Cup i Knutstorp.
Jag tycker att det är intressant att alla princess-to-be och ingifta prinsessor i Europa har systrar.

Mary - har två
Mette-Marit - har en (och två bröder)
Masako, Japan - har två
Letizia, Spanien - hade två -en begick självmord
Maxima - har två halvsystrar
Mathilde, Belgien - har två -hade tre , men lillasystern omkom tragiskt i en bilkrasch
Kate Middleton - har sin syster Pippa
Nyckelord:Motorprinsen kör mot enkelriktat!

Prins Carl Philip är nybakad kapten och tog examen från reservofficersutbildningen samma dag som pappa kungen fyllde 62 år förra veckan. Men nu rapporteras det att motorprinsen just kört mot enkelriktat! Inte bra...i och för sig hade han kanske anledning att vilja fly från den ivriga fotografen som var hack i häl....men det ursäktar inte detta regelbrott i trafiken, tycker jag. Det verkar som om prinsen får behålla sin plats på kungliga utelistan nästa vecka också!
Nyckelord:Ursnyggt på högervridna Madeleine

"Vad många söta ungdomar det är här idag", hörde jag en äldre dam viska till sin man när jag stod i auktionsrummet på Villa Pauli i förra veckan. Hon syftade säkerligen på prinsessan Madeleine och hennes bästis Louise Lussan Gottlieb, som fanns i lokalen. Det var varmt, kvavt men stämningen var hög när auktionsförättaren Hans Dyhlén på sitt legendariskt skämtsamma sätt såg till att få församlingen att öppna plånböckerna ordentligt.
"Första, andra, tredje"! Där gick Kajsa Bergqvists höjdhoppardojjor för ett par tusenlappar och Per Gessles gitarr såldes för tredubbla utropspriset till Gustav Thott, Lussans sambo.

Själv undrade jag mest varför prinsessan Madeleine har armbandsklockan på höger arm. Det har även kronprinsessan Victoria. Varför denna otidsenliga placering av klockan?

image397
Foto: Charles Hammarsten
Nyckelord: