topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Ursnyggt på högervridna Madeleine

"Vad många söta ungdomar det är här idag", hörde jag en äldre dam viska till sin man när jag stod i auktionsrummet på Villa Pauli i förra veckan. Hon syftade säkerligen på prinsessan Madeleine och hennes bästis Louise Lussan Gottlieb, som fanns i lokalen. Det var varmt, kvavt men stämningen var hög när auktionsförättaren Hans Dyhlén på sitt legendariskt skämtsamma sätt såg till att få församlingen att öppna plånböckerna ordentligt.
"Första, andra, tredje"! Där gick Kajsa Bergqvists höjdhoppardojjor för ett par tusenlappar och Per Gessles gitarr såldes för tredubbla utropspriset till Gustav Thott, Lussans sambo.

Själv undrade jag mest varför prinsessan Madeleine har armbandsklockan på höger arm. Det har även kronprinsessan Victoria. Varför denna otidsenliga placering av klockan?

image397
Foto: Charles Hammarsten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback