topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Daniel duger!

image431
Nygifta och lyckliga!

Daniel Westling kan pusta ut. Han är knappast ensam om att vara en "vanlig person", som har ett förhållande med en kunglighet. Snarare är det nu praxis i kungahusen att välja en kärlek utan börd och anor. Då Victoria är högst i rang och ska ärva tronen en dag, kan hon ju i praktiken inte "gifta ned sig". Hon förblir stolt kronprinsessa - även om hon äktar en prins, greve eller gymkille.

Trots att britterna är luttrade och vana vid att den ena flickan av folket efter den andra gifter in sig i Windsor-klanen, blev man ändå aningens förvånad över Autumns släktingar. Här talar vi verkligen om en Askungesaga. Både Peter Phillips och Autumn är skilsmässobarn, men hon har minsann inte haft det lika förspänt som sin man. Hennes föräldrar skildes när hon var åtta. Mamman, Kitty som är hårfrisörska, tog ensam hand om de tre barnen.  Pappa Brian gifte om sig och fortsatte  arbeta med  att vara återförsäljare  för elprylar. Autumns tvillingbror Chris är murare och äldste brodern Kevin arbetar som kock. Sin arbetarbakgrund till trots har nu den blonda kanadensiskan lyckats med konststycket att gifta sig med Drottningen av Englands barnbarn.

Peter Phillips syster Zara är sambo med en rugbyspelare, prins Harry har sin Chelsy från afrikanska landsbygden och William förlovar sig inom kort med Kate Middleton, som även hon saknar bakgrund.
Så varför Victoria inte skulle få gifta sig med Ockelbosonen Daniel Westling, begriper jag inte. Sluta tveka!
Snart blir Sverige känt för "Prinsessbröllopet som aldrig blir av....gift er eller gör slut!

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Håller med dig helt och fullt, Åsa! Nu vill vi ha bröllop, annars kan det kvitta..

Visst, Kate, Mike, Autumn och Chelsy saknar väl anor, men Kate och Chelsy är väl de som tillhör den lite mer exklusiva skaran, för de har det ju väl förspänt med rika föräldrar iaf.. Kates föräldrar har ju gjort sig en hacka på sitt företag "Party Pieces" och visst, chelsy är från den afrikanska landsbygden, men hennes far är ju knappast en utfattig bonde, utan har ju tjänat storkovan på sitt jaktsafari HHK Safaris.. Hon tillhör ju "Happy Valley" iaf, och det är ju inte illa..

2008-05-20 @ 15:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback