topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Drottningen är arbetsnarkoman

I vår tid finns en växande tendens att i de europeiska länderna att se på medlemmarna av kungahusen som sagofigurer och underhållare. Men Beatrix har gjort klart att hon inte är någon sagodrottning eller prydnad. Snarare är hon en plikttrogen chef och arbetsnarkoman. Hon kräver en hel del av sina anställda och hennes perfektionism är nästan fruktad. Genom Beatrix har Huset av Oranien ytterligare befäst sin ställning i det 14 000 kvadratkilometer lilla landet. Men den kvinnliga dominansen upphör när kronprins Willem Alexander en dag blir kung. Han blir då den första manlige tronföljaren sedan 1890.

När Beatrix gifte sig kastade vänsteranhängare rökbomber på gatorna i protest. Helt lätt har det inte varit för den äppelkindade drottningen av Holland.

image415

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback