topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Min kungliga lista har slagit rekord!

Hej!

Fantastiskt! Denna vecka har min kungliga inne-och utelista slagit rekord. Över hundra kommentarer!

Jag tackar för alla som engagerar sig och skriver. Här på bloggen ska jag ta upp de frågor som ni ställt till mig. Men först har jag höstlov ett tag till!

Vi ses!
Nyckelord:Chatten

Hej!

Vad roligt det var att chatta och svara på alla Era intressanta frågor. Det verkar som om många vill veta mer om det norska kungahuset. Jag tänkte svara på de frågor som jag inte hann med här på bloggen istället. Och har ni ännu fler fårgor får ni gärna skriva dem på min kungliga lista.

Tack för i dag!

Ses i morgon.
Nyckelord:Madonna och prinsessorna

Mette-Marit frotterar sig med kändisgräddan. Häromveckan var hon i London med bästisen prinsessan Rosario av Bulgarien för att titta på Madonna, som uppträdde. På Vip-hyllan satt även stars som Kate Hudson och Gwyneth Paltrow, blondinen som var på vippen att förlova sig med kronprins Felipe av Spanien...Ställ gärna frågor om Mette-Marit och om de andra kungligheterna i Europa till mig på måndag kl. 14.00!

Och Åsas kungliga inne-och utelista - missa inte att ge din kommentar!
Nyckelord:Kungliga penisar


Foto: IBL , bilden visar Karl XII

Och så måste jag förmedla nyheten om kungens penisar, som en bloggläsare nyss skickade mig.

En privatsamlare i Lund har kommit över en unik kalender som tillhört Karl XIII (1809-1818).
Anteckningarna fördes medan Karl ännu var hertig. Och det är inga anteckningar som helst. Vid sidan av sina nedplitade bokstäver som berättar vad han gjorde dag för dag har Karl XIII ritat små penisar!

När han den 10 oktober 1785 varit på konsert blev det en penis i noteringen och efter en ostronsupé med hustrun två penisar.

Mer om detta finns att läsa i tidskriften Populär historias senaste nummer.
Nyckelord:Visst är hon gravid?


Foto: Stella

Ramlade över den här bilden på Mette-Marit och blev lite överraskad - Visst ser hon gravid ut? Händerna på magen brukar vara ett säkert tecken på att det väntas smått. Kanske var det kyligt just denna dag i Ukraina där hon befann sig när kameran var framme och fångade henne i flykten. Men en så bylsig undertröja  kan Mette-Marit väl inte ha  dragit på sig...
Barnen bakom ser ut att trivas i tunna blusar, så varför skulle kronprinsessan av kalla Norge frysa?

Nej, jag misstänker att det är dags igen för kronprinsparet. Fyra gånger gillt för Mette - en ny liten baby är på gång!
Nyckelord:Plåster på såren


Foto: IBL

Prins Phillip har fått plåster på såren...Det kan inte vara lätt att alltid gå två steg bakom sin hustru. Det sägs att tala är silver och tiga är guld. Prinsgemålen spottar ur sig den ena grodan efter den andra. "Ska ni verkligen ha nattlinnet på er", kläckte han ur sig till de draperade prinsarna på ett statsbesök i Förenade arabemiraten en gång. (Vår egen kungs uttalande om vargarna är ingenting i jämförelse) Drottningen tiger som muren när maken pladdrar på. I stället klär hon sig i silver...titta vilken tuff regent i lyxförpackning hon är denne veteran inom kungafamiljen i England!

Foto: IBL
Nyckelord:Varför tänder inte tjejer på prinsar?

Ombytta roller i valet av kärlek. Äntligen förstår jag varför Victoria väljer träningsinstruktören Daniel, Lady Davina Windsor äktar en snickare och danska exprinsessan Alexandra gifter om sig med en ljudtekniker.

Killar ratar ljuva hemmaflickor och tjejer dreglar efter hantverkare.
"Kvinnor vill ha händiga män som snickare eller trädgårdsmästare. Männen föredrar kvinnor som har högre status", skriver Du & jobbet i sitt nya nummer.

500 läsare har svarat på frågan vilket yrke de skulle föredra hos sin partner. Kvinnorna har i första hand valt mansdominerade yrken som snickare, ingenjör och trädgårdsmästare. Männens drömkvinnor är läkare, tandläkare och jurister.


Foto: IBL

Alexandra dumpade prins Joachim för snygge fotografen och ljudteknikern Martin Jörgensen, som hon gift om sig med.


Prinskusinen Lady Davina Windor fann sin fårfarmare och snickare på Bali. Kärleken är total vilket visar att lika barn inte leka bäst och att tjejer inte längre faller för män med makt.


Prins Harry gör vad han kan för att imponera på kvinnorna. Nu när en prinstitel inte har samma dragkraft som tidigare får Harry ta till muskelstyrka för att få brudar.Killar faller för kvinnor med högre status än de själva. Att vara kronprinsessa av Sverige måste toppa allt! Men även Vickan visar prov på gott handlag med hammaren. Enligt ovan nämnda enkät, som tydligt berättar hur vi väljer partner, är det kanske inte så konstigt att hon förälskat sig i Daniel. Ingen är finare än hon själv ,så då kan hon ju lika gärna bli tillsammans med en gymkille. Dessutom är det ju så att tjejer vill inget hellre ha än praktiska killar. Sen spelar utbildning och status mindre roll - allt enligt tidningen Du & Jobbet.
Nyckelord:Daniel Westling hemma hos mig!


Foto: IBL

Victoria är i Indien och Daniel Westling är gräsänkling i stan. Vad gjorde han i lördags?
Jo, han var hemma hos mig…ja, nästan i alla fall…eller rättare sagt var han ett kvarter bort från mitt hus.
En kompis till mig berättade för mig hur han stått inne på Östberga pizzeria i Djursholm vid hästhagen i lördags klockan sex på kvällen. Plötsligt stannade en röd Ferrari utanför. Ur den hoppade Daniel Westling och gick in på samma nämnda pizzeria. Han beställde en kebabpizza, som han tog med och åkte sen i väg i sportbilen. Intressant!

Kul att Victorias älskling har vägarna förbi Djursan. Men det känns ju lite sorgligt att han var alldeles ensam. En lördagkväll med kebabpizza framför tv:n….det är alltså så Daniel ägnar sin tid i väntan på att hans prinsessa ska komma tillbaka hem.
Ferarrin hade han kanske lånat av Gustaf Magnuson, Victorias kusin. Gustaf säljer ju inte bara Maserati utan Ferrari-bilar också.


Foto: IBL
Nyckelord:Gustaf Magnuson älskar...


Foto: IBL/Exray

...Maserati!
Jag har just pratat med Gustaf Magnuson på telefonen. Han är en trevlig man som sedan 2004 arbetar som varumärkesansvarig för Maserati på Autoropa. Det måste kännas tryggt för kunderna att inhandla en snygg bil från prinsessan Christinas äldste son. Gustaf M är Sveriges mest sympatiske motorprins....sen får blyge Carl Philip säga vad han vill. Läs mer om honom och hans två bröder i Svensk Damtidning nästa vecka.
Nyckelord:Carl Philip skälvde av skräck


Foto: Patrik Österberg

Den kungliga tvådagarsjakten i Bergslagen blev en duell mellan Sveriges Kung och Skogens konung.  Men  naturälskande Carl Gustaf  avlossade inga skott under dagen.  Däremot prickade prins Carl Philip en, men vågade inte fram till oss i pressgänget för att berätta om sin bragd. han satt i stället, med ryggen vänd mot oss, och samtalade med Lundsbergspolaren Acke Bodén, som var med i det 21-manna starka jaktlaget. Tänk att vår prins är lika skygg som en älgkalv och skuttar i väg så fort han får syn på en kamera. Vad är han så rädd för?

Ers majestät är däremot en modig man som proffsigt och avslappnat berättade om  jakten, älgarna, vargarna och  svärsönerna!

Aftonbladet frågade om  kungens svärsöner  snart får följa med på kunglig jakt. Kungen parerade galant:
"Först måste jag skaffa några svärsöner. För att få det krävs det bröllop!

Eftersom ju prinsessan Madeleine har jaktlicens undrade jag om även drottning jagar.
Då brast kungen ut i ett roat skratt. Han kunde nog inte för sin inre syn se eleganta Silvia med en älgstudsare under armen. "Nej, hon jagar inte", var svaret. Så nu vet vi det.

I nästa nummer av Svensk Damtidning kan Ni läsa mer om mitt möte med jakt-kungen. Missa inte det!
Nyckelord:Laddat bland älgarnaNu är jag på plats bland drevkarlar, skyttar och kungligheter. Medan jaktlaget intar sin lunch vid den värmande öppna elden kan jag ge lite älg-kuriosa:

Visste ni att Gustav II Adolf bar älghudskyller (vapenrock av älghud) under slaget vid Lützen?

Blöter man ett älghudskyller i vatten och låter det torka på kroppen blir det ogenomträngligt som ett harnesk.

Före gummistövlarnas tid använde sig flottarna av älghudsstövlar.

Förr trodde man att älgarnas klövar hade en magisk, medicinskt läkande verkan. Höger balfots ytterklöv var av stort värde vid botandet av "fallandesot" (epilepsi) (källa: Kunglig jakt under 700 år - Älgjakt från Magnus Ladulås till Carl XVI Gustaf)På hemvägen åkte vi bakom prinsens älg, som han sköt i skogen. Vilka bjässar de är....På ett flak så här ser de ju inte så aptitliga ut - snarare blir man ju lite sorgsen - men tänk så gott det ändå är med älgstek.....


Foto: Patrik Österberg

Här på vackra Färna herrgård bor Carl XVI Gustaf och hans skyttekungar när det är kunglig jakt i Bergslagen. Här finns SPA och alla bekvämligheter för ett trevligt umgänge efter många timmars jagande i skogen.


Ja, det gäller att inte bli tagen för en älg när man är ute och spatserar i skogen. Det är lätt hänt i Bergslagen där det praktiskt taget finns ståtliga älghorn överallt!

Tack och lov att Ockelbos älgar Daniel och Victoria, som jag klappade i våras, är skyddade av ett hägn på Vildmarksgalleriet. Så här i jakttider går nog ingen fyrbent idisslare med stora horn säker.
Nyckelord:På kungliga jaktmarker


Foto: Patrik Österberg

Så här ser en äkta jaktprins ut när han tar igen sig efter en förmiddag i blöta jaktmarker. Han var dagens hjälte, men ville inte skryta om sin bragd i etern. Kanske tycker han lite synd om älgarna? Många älgar hade redan vargarna tagit, men 23 stycken fälldes av kungens duktiga jaktlag, där bland andra kungavännerna direktör Hans Erik Brodin, Henric Falkenberg, Finn Rausing, och Hans von Stockenström var med.


Foto: Patrik Österberg

Prinsen såg nöjd ut. Vare sig han pressar ned avtryckaren på kameran eller älgstudsaren brukar resultatet bli bra.Jaktledaren Jimmy Pettersson, till vardags vd för Sveaskog Naturupplevelser AB, tog emot på de kungliga markerna denna vackra höstdag. Inför årets jakt hade 250 pass röjts åt kungen och hans gäster. Passen ligger vackert inbäddade i skogen, vägpass och torn är tabu under de kungliga jakterna.

En drevkedja på 80 personer driver fram älgarna till kungen och hans gäster. Inget får gå fel. När drevkedjan är några hundra meter ifrån skyttarna gör den boghalt och för sedan extra väsen sista biten fram till passet.
"Drevkarlarna gör ett fantastiskt jobb. Det är riktigt krävande terräng på sina håll och de brukar bli rejält trötta i slutet av andra dagen".


Foto: Patrik Österberg

Kungen och hans drevkarlar (och kvinnor). Många är orienterare och hurtiga motionärer.
Nyckelord:Vem är han?

Foto: Patrik Österberg

Nu är vi framme! Det doftar granris, barr och lägereld. I fjärran hörs ett skott från en älgstudsare och så plötsligt står en jaktekiperad herre framför oss...vem kan det vara? Visst känner Ni igen lockarna i nacken?

Missa inte den rafflande fortsättningen här på bloggen 
Nyckelord:Bland vargar och vilt

Foto: Patrik Österberg

Vi lämnar Surahammars trevliga herrgård och nu passar jag på att byta promenadskorna mot mina gröna Aigle-jaktstövlar i gummi. Inköpta på anrika jaktboutiqen vid Djursholmstorg. Perfekt för kunglig jakt, eller hur? Det är lite kyligt så fotografen Patrik och jag garderar oss med varma fleecetröjor och mössa. Pressträffen ska äga rum i en glänta i skogen med öppen eld, kaffe i termos och smörgås. Plötsligt känner jag mig som en äkta skogsmulle. Luften är underbart frisk att andas - lite skillnad från avgaserna i Stockholm. (Men den kungliga huvudstaden är alltid nummer ett för mig!)

Det sägs att platsen dit vi ska är den vargtätaste i landet (!) Många ulvar har fällt älgar, men förhoppningsvis finns det några kvar för det kungliga jaktlaget att sikta på.

Nyckelord:Herrgårdsägarna i älgriket

Foto: Patrik Österberg

Mor och son utanför sin herrgård i Surahammar. Ägarna välkomnade Svensk Damtidning till sin fina konferens-och restaurant-byggnad i okragult. Herrgården ligger bedövande vackert vid en spegelblank å med kvarn och små vita romantiska broar. Vi hann bara stanna ett kort tag eftersom jakten utanför Skinnskatteberg hägrade...

Skogens konung - here we come!
Nyckelord:På kunglig jakt med prinsen

Foto: Patrik Österberg/Mediabild.nu

Älgjakten har börjat! Vi är på väg till Konungens älgjakt i Malingsbo-Kloten, Bergslagen där kungen och prins Carl Philip befinner sig med sitt 21-manna starka jaktlag. Det kryllar av vilt i skogarna häromkring och redan vid lunchstoppet på Surahammarherrgård stöter vi på en älg! Hm, ingen riktig kanske men ändå. Ett tecken. Det finns med andra ord stora chanser för att kungens jaktlycka varit god.
Nyckelord:Älgjakt


Foto: IBL / Tommy Holl

Kungen laddar för älgjakt i Bergslagen i morgon. Pressen är inbjuden och jag åker dit för att inspektera att allt går rätt till.. skämt å sido...jag åker dit för att se om kungen och prins Carl Philip tar sikte på en tiotaggare. Prinsen är tydligen en riktig baddare på att skjuta och vår konung är ju knappast heller någon gröngöling i skogens jaktmarker.

Ni får förstås följa med här på bloggen..
Nyckelord:Stoppad i säkerhetskontrollen


FOTO: ALL OVER PRESS

Hit men inte längre! Vakten på LEX-flygplatsen visste nog inte att det var en kunglighet som han bryskt stoppade vid säkerhetskontrollen. "Drick ur eller försvinn", sa han. Ja, det var ord och inga visor. Men Fergie, som just gett ut en bok i vett&etikett, tappade naturligtvis inte fattningen utan gick artigt avsides och hinkade i sig sitt mineralvatten.


Det ryktas om att en återförening är på gång mellan Fergie och exmannen prins Andrew. kanske är det därför hon ser så nöjd och glad ut?
Nyckelord:Emma-spotting på stan


Foto: All over press

Emma Pernald brukar hålla tummarna för sin Carl Philip när han tutar och kör så det ryker i Porsche Carrera cup. Och prinsens flickvän är faktiskt en hejare på att trycka på gasen själv. Senast i fredags sågs hon svänga in sin mörkblå Volvo på Riddargatan där hon träffat väninnan prinsessan Madeleine. Emma hade mobilen i ena handen, enligt ögonvittnet som rapporterat detta till mig, och en cigg i den andra. Måste säga att hon verkligen är en frisk fläkt i kungahuset. Hon tror på sig själv, har en slipad hjärna, är duktig på det hon gör och är sig själv i alla läger. En cool tjej...men drottningen har nog en del att anmärka på rökningen...Annars är hon en "princess-to-be" med en stark personlighet och som blir ett bra varumärke för Sverige. Svenska kungafamiljen behöver lite sisu-anda och go!
Nyckelord:Supernanny med rätt att fostra


Foto: IBL

Vem vill inte ha en supernanny hemma när minstingen far omkring som ett jehu och vägrar äta upp, borsta tänderna och sätta på sig pyjamasen!

Å andra sidan kan det där med barnsköterskor gå lite för långt. En mor ska naturligtvis ta all hjälp hon kan få för sina små, men det är ju viktigt att vara med barnen så mycket som möjligt. Kronprinsessan Mary sa ifrån innan hon blev mamma att hon minsann inte skulle låta andra ta hand om ev framtida barn. Men när Christian föddes engagerades snabbt en kunglig nanny. För pappa Frederik var det helt naturligt. Han var mer fäst vid sin barnjungfru som liten än sin mor, sägs det.

Den avslöjande sanningen bakom den lyckliga familjefasaden är den att prinsarna Joachim och Frederik inte ägnade många timmar med sina föräldrar. Inte så underligt kanske med tanke på alla kungliga plikter och resor som drottning Margrethe och hennes Henrik hade på programmet. Men är det inte lite sorgligt att Frederik inte åt middag med mamma och pappa en enda gång förrän han var fyra år?

Frederik har i alla år haft en alldeles egen trygg famn att krypa upp. Barnsköterskan Else Pedersen tog hand om kronprins ända sedan han var tre månader gammal. Denna kvinna var hans allt. Hon var som en mor för honom. Else hade inga egna barn utan ägnade sitt liv åt att fostra andras. Ädelt!
Nyckelord:Vaxat för Letizia


Foto All over press

Hallå därnere! Vad är det kronprinsparet av Spaniens spanar på? Är det kompisens Frederik av Danmarks borttappade vigselring? (Ni minns väl hur han tappade sin ring av Grönländskt guld bland korallerna i havet?)

Eller ser de sig själva nedaqnför balkongräcket?


Ja, där står de ju - Felipe och Letizia...i wax!

Ett museum i Madrid gör anspråk på att vara ett Madame Taussaud-kabinett och har här knådat ihop sina unga kungligheter till två waxdockor. Vad sägs? Även om Leti ser en aning blank och slät ut efter sin ansiktsförbättring, så vill jag nog inte påstå att hon är så här stelopererad som dubbelgångaren ovan. Felipe-dockan ser däremot ut att behöva ett eller annat lyft!

Nyckelord:Skäggiga friare och rakade ungkarlarBloggläsaren Maggan efterlyste prinsessan Olgas man. Så här ser han ut! Skäggig haka och lång lugg. Paret träffades när de pluggade arkitektur på Colombia universitetet på Manhattan. Läs mer i nästa nummer av Svensk Damtidning!

Under busken av blad skymtar vi vigselringen som prins Aimone har trätt på sin bruds finger. Lika lätt går det inte för Kate Middleton som väntar och väntar på att slätrakade Wills ska ge klartecken på ringmärkning. Än så länge bär hon en symbolisk ring på långfingret, vilket bara förstärker känslan av tomhet på ringfingret, ett finger som bara skriker efter att bli smyckat med förlovningsdiamanter.


Är det detta som kallas "Katering" (Catering)?

Nyckelord:Madeleine och Haakon hemligt förlovade?

Victoria och Daniel är inte ensamma om sina silverringar runt handlederna. Svensk Damtidning var först med att lägga märke till dessa smycken, som ju kan ses som ett bevis för att kronprinsessan och hennes Daniel är hemligt förbundna med varandra.

Nu har jag upptäckt dessa bilder ovan, som visar att kronprins Haakon och Madeleine faktiskt härmar smyckestrenden. De har varsitt glänsande silverarmband runt sina kungliga handleder - precis likadana som V&D:s kärleksbevis.

Hm..vad bevisar det? Att Haakon och Madde är hemligt förlovade...knappast.
Nyckelord:Äntligen bröllop!Som en tavla av Botticelli. Prinsessan Olga av Grekland gifte sig i går med sin prins Aimone och draperade sig i en gudinnelik skapelse i guld. Olga är inte som andra prinsessor. Hon samlar på fjärilar och har rest runt i Panamas djungler för att studera växter och djur. Nu är hon gift och äktenskapet är ju livets mest underbara och kanske mest utmanande resa. Vi får hoppas att de blir ett lyckligt par, hon och Aimone, och att de slipper turbulens och stormar på turen tillsammans in i framtiden...

Nyckelord:Stilexpert sågar prinsessorna

Nej, särskilt prinsesslik känner man sig knappast denna morgon när förkylningsbakterierna kickboxas i skallen. Bilderna på den ena ursnygga prinsessan efter den andra strömmar in på skärmen från de olika bildbyråerna. Jag brukar fråga mig hur de alltid kan se så perfekta ut? Men har man ett helt entourage som hjälper till med praktiska bestyr så kan det ju inte vara någon konst att svänga ut från slottet något så när fixad och elegant.

Denna vecka har jag satt Victoria i topp på kungliga inne-och utelistan. För en gång skull ser hon ut som en ung flicka som vågar vara söt. Kvinnor i dag tror att de måste klä sig som män för att verka duktiga och framgångsrika. Även vår kronprinsessa har haft alldeles för många tråkiga, strikta dräkter i kontorsgrått.

Men stilexperten Camilla Thulin, som jag talade med i går, var inte lika imponerad.
"Det märks att vår kungafamilj inte är speciellt intresserade av mode. Varken Victoria och Madeleine klär sig ju i couture. Kanske tycker de att det är för dyrt. Kungligheterna speglar svenska folket och vi är ju inte alls lika vakna vad gäller mode som man är på kontinenten. ”En bra kvinna reder sig själv” är svenskornas motto. Därför är det inte lika legitimt, inte ens för prinsessorna, att ha ett helt entourage med stylister, rådgivare och andra som hjälper till. Både Victoria och Madeleine klär sig så att vi kan identifiera oss med dem. De sticker inte ut, utan har en garderob anpassad för svenska mått.
Men det syns helt klart att Victoria fått en ny rådgivare. Hon är sötare och mer flickaktig än tidigare. Tantstilen är borta och det är roligt att hon vågar vara mer ungdomlig. Hon är ju ingen dam än. 30 är ju faktiskt ingen ålder i dag. Men klänningen  i rosa och brunt är verkligen ingen dyrgrip. Materialet är inget vidare och man anar ju Victorias bikiniränder på de bara axlarna. Inte särskilt elegant".

Ja, det var ord och inga visor från Thulin, som ju kan det här med kläder.Nyckelord:Prinsens hemliga täcknamn

Sportige kronprins Frederik deltog i all hemlighet i cykelloppet Merida MTB-Marathon i veckan. För att ingen skulle känna igen honom anmälde han sig under namnet "Frederik Hansen".

Tidigare brukar han använda efternamnet Henriksen. Det gjorde han bland annat när han pluggade vid Harvard University i USA.

Det gick undan för Freddan i cykelloppet och tiden blev 7 timmar, 25 minuter och 36 sekunder. Lite snabbare var segraren, tävlingscyklisten Michael Grønbech, som körde i mål efter knappa fyra timmar.

"Det är skönt att ha genomfört och uppfyllt mitt sportsliga mål för hösten, sa prinsen då han flåsade in i målområdet i Hillerød efter 103 kilometer på sadeln.
Nyckelord:Pallade inte trycket


Tidningen Forbes utsåg i år prins Azim till en av de hetaste kungligheterna. Men Sultanen av Bruneis playboy-son gör inget för att leva upp till åttonde platsen på Het-listan. Liksom alla unga blåblodiga prinsar har Azim börjat på Sandhurst, militärskolan i England som gör män av små pojkar. Men Azim har nu hoppat av bara efter en vecka. Han skolkade och vägrade lyda order. Det sägs att de första veckorna på skolan är riktigt tuffa, men aldrig någonsin har det hänt en en person har slutat efter bara sju dagar!

Miljardärsonen är en vekling helt enkelt. Inte lätt att drillas i disciplin när man är bortskämd och lat sedan vaggan.
Nyckelord:Konstfull prinsessa
Prinsessan Claire ser ut som ett konstverk i denna moderna skapelse. Drottning Beatrix tittade på en tavla med ungefär samma motiv som Claires dräkt på konstutställningen i Holland.
Det är fredag och det vankas helg...SKÖNT

Glöm inte att ge kommentarer på min kungliga inne-och utelista denna vecka!

Jag heter tydligen "Jane" när man översätter Åsas lista till engelska här på websidan - konstigt!
Nyckelord:Så lågt att spy galla över exmannenFergie gör allt för att få inkomster till uppehället efter skilsmässan med Prins Andrew. Nu ger hon ut en bok "Tea for Ruby" som handlar om en liten flicka som får en inbjudan att dricka te med drottningen. Läsaren får en grundlig lektion i kunglig vett & etikett. Fergie skulle ju kunna tjäna storkovan på att skriva en bok om sitt liv, äktenskap och skilsmässa, men är man rätt fostrad gör man naturligtvis inget så lågt. Prins Andrew håller en kunglig "stiff upper lip" och skulle aldrig förnedra sig genom att säga ett ont ord om sin exfru. Även om det hettar till mellan makar som bryter upp från varandra är det ju alltid bra för barnen att inte tala illa om den andre. Prins Andrew och Fergie är än i dag riktigt goda vänner. De insåg att de inte kunde leva med varandra som ett par, men älskar varandra som människor. Det går att bli vänner efter stormen, men har man gått över alla gränser och varit elak mot sin expartner offentligt är chanserna till gott samarbete med barnen föralltid brända.

Jag mår illa när jag hör om personer i mediabranschen som skriver böcker om sina uppslitande skilsmässor och spyr galla över exmannen. Dessa människor är hyperegoister och har inte en tanke på hur det känns för barnen som ska höra och läsa om pappas brister. Ouppfostrat!
Nyckelord:Även kungligheter skyddar sig


Drottning Paola av Belgien bär en halsduksliknande sjal som påminner om kronprinsessan Marys skyddsväst som hon bar i Uganda i går. Paola har försäkerhets skull en stor säkerhetsnål i sjalen om något oförutsett skulle hända.

Mary håller tungan rätt i mun för att inte trampa snett på en mina. Vad skyddsvästen har för funktion förstår jag inte riktigt...borde hon inte ha tofflor av stål i stället mot de eventuella bomberna i marken?
Nyckelord:Bli prinsessa hos Kate MiddletonKate Middleton har insett att det lär dröja innan hon får sin ring av prins William. Medan hon väntar på att bli landets nästa drottning, tar hon fram sitt trollspö och ser hon till att ALLA flickor kan bli prinsessa. Kronor, klänningar och tyllkjolar - Kate har attiraljerna som krävs för att bli prinsens favorit på kalaset.

Nu sysselsätter sig Kate med att hjälpa mamma Carole och hennes väninna Vicky (till vänster) att sälja partyprylar på postorder. Snart är det halloween och alla barn älskar ju att klä ut sig. Säkert blomstrar affärerna för familjen Middleton vars webshop erbjuder mycket smått och gott.
Nyckelord:Mette-Marit spurtade i målMette-Marit håller i gång. I helgen bytte hon de bruna pumpsen mot gympaskor och tog sats mot målsnöret. Supermamman sprang minimaraton i Oslo på tiden en timme och 19 minuter. De tre barnen, mamma Marit Tjessem och brodern Espen Hoiby hejade på.
Nyckelord: