topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Med staven i byrålådan

Vad har ceremonimästaren i byrålådan på kungliga slottet?

Rätt svar: Sin stav!

När han inte knackar i fiskbensparketten i Victoriasalen vid representationsmiddagarna finns ceremonistaven i en låda! Det har ceremonimästare Peter Forssman själv berättat för mig. Jag undrar bara hur den får plats i en byrå! Men enligt honom är den inte ihopfällbar och inte heller innehåller staven en dold värja....han skrattade lite när jag undrade om den inte var ihålig och rymde ett vasst föremål, som i spionfilmerna ni vet, där den hemlige agenten har en giftspruta i paraplyspetsen....Det skulle ju vara bra om någon av middagsgästerna plötsligt skulle uppföra sig illa mot konungen - då kunde ceremonimästaren glida fram och försvara värden med sin stav.

Vad är ceremonimästarstaven gjord av?

Det berättar jag i ett kommande nummer av Svensk Damtidning...köp den, läs den. 

Nyckelord:Därför vill Silvia att Victoria gifter sig

Efter babyboomen i Europas kungahus:

Nu längtar Silvia efter livets efterrätt -barnbarn!Det råder babyboom i Europas slott och furstehus. Från barnkamrarna hörs gulligt joller och ljudet av småttingars spring och lek. Nu kan alla drottningar lägga till epitetet "mormor" eller "farmor" till sin kungliga titel. Alla har barnbarn, utom Silvia! På de kungliga kalasen diskuteras det dopgåvor, tandsprickning och småbarnsbestyr. Det visas foton och byts uppfostringsråd. Barnbarn är ju livets efterrätt, och det är klart att inte Silvia vill vara utan den godbiten. Tänk att få klä en liten prinsbaby i släktkolten eller att vagga en nybadad lillsessa till sömns.


Barn ligger Silvia varmt om hjärtat. Vår drottning ägnar dem mycket uppmärksamhet via sina drottningplikter. Hängivet arbetar hon för barns rättigheter och är bland annat ordförande i "Drottning Silvias Jubileumsfond" för forskning om barn och handikapp. Våren 1999 tog Silvia initiativet till grundandet av "World Childhood Foundation", en stiftelse som ska verka för förbättrade villkor för barn runt om i världen. Silvia tillbringade ju tio år av sin uppväxt Sao Paulo i Brasilien, ett land med färgglada karnevaler men också med slumkvarter fyllda av fattiga gatubarn. Säkert har hon minnen därifrån som påverkat henne djupt.


Drottning Silvia har en egen treklöver och har beskrivits som en riktig hönsmamma. Med en bestämd och beskyddande hand har hon lyckats fostra vår tronföljerska. Victoria har växt upp till en charmant kvinna, som tar sitt uppdrag som rikets framtida statschef på stort allvar, samtidigt som hon är naturlig och vågar vara sig själv. Nu när Victoria är giftasvuxen, hoppas  förmodligen Silvia att äldsta dottern snart ska bestämma sig för en passande drottninggemål.

Det var länge sedan några små barnafötter tassade på den blanka slottsparketten i Drottningholms slott. Salarna står förunderligt tysta. Inte konstig att längtan efter en ny liten familjemedlem har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Silvia drömmer om den dagen då den kungliga barnkammaren får nytt liv. Kanske är den tidpunkten inte så långt borta trots allt...

Nyckelord:Mathilde-dot-com

image229

Mathildes mammakläder är helt fantastiska. Titta bara på denna prickiga, snöbollsinspirerade ensemble! Hon kan verkligen konsten att synas i folkvimlet. "Dots" heter denna design och man förstår ju varför...
Nyckelord:Exklusiv intervju med prinsessan Astrid

Ni missar väl inte Svensk Damtidnings nya serie "prinsessporträtt". I veckans nummer skriver vår reporter Marianne Rolfstadius om doldisprinsessan Astrid av Belgien. Marianne har gjort ett riktigt scoop!
Astrid som normalt är så "tystlåten" och inte har gett en intervju på åratal, svarade snällt på Mariannes frågor. Prinsessan berättade bland annat om sin starka samhörighet med Sverige och om att hon gillar att inreda sitt hem. Läs mer om denna kungliga fembarnsmor på sidan 28 i nummer 6 av Svensk Damtidning.

image228
Foto: Stella

Prinsessan Astrid
Nyckelord:Fem kameler och champagne

Det sägs att vi närmar oss en lågkonjunktur. Då gäller det att leva loppan innan den ekonomiskt nedslående grå dimman drar in över vårt kungarike. Dyr skumpa och massor av praliner från Karla Frukt är min melodi för att hålla ångan uppe. Några som verkligen vet hur man sätter guldkant på tillvaron är världens ultrarika som flockas i Verbier och lägger en miljon på en flaska rödvin. Säsongens nya drink, en blandning av Krug Vintage-champagne, Hennessy Ellipse-cognac och några hemliga droppar, får bargästerna på nattklubben Coco Club att hosta upp 175 000 kronor för.
Drinken serveras dessutom i en isskulptur som föreställer en alpstuga.

Många som beställde in denna innedrink, satte den säkert i vrångstrupen när en arabisk prinsessa gjorde visit i den lyxiga skidoasen. Hon kom knappast ensam utan hade med sig både sitt följe och fem kameler i upp i pisten. Kamelerna hade hon nyligen fått i födelsedagspresent av pappa. Långfärdsspåret stängdes och plats bereddes för prinsessan som ville åka kamel i nysnön!
Nyckelord:Bröstar upp sig för kungen

image227
Foto: Stella

Kungen hade vissa problem att fästa H.M Konungens medalj, 8:e storleken i högblått band på sångerskan Lena Maria Klingvalls blus. Lite väl närgånget...

Nyckelord:Drottningen goes bananas!

Nyligen fick drottning Elizabeth en annorlunda gåva - en knippe mogna bananer! Givaren heter Betty Taylor och berättade för drottningen, att när hon som fyraåring låg på sjukhus fick hon en likadan present av drottningmodern. Hon återgäldade nu gåvan till dagens regent.

Då, 1943, var det ont om bananer på grund av krigsåren och när drottning Elizabeths mamma kom på besök till sjukhuset där Betty låg med bandage, gav hon flickan några av dessa gula frukter som "plåster på såren".
"De smakade underbart", minns Betty.


image226
Nyckelord:Spansk reporter avslöjar sanningen

Den spanske hovreportern Jaime Peñafiel gör nu både skandal och succé! I dagarna har han kommit ut med en avslöjande bok där han berättar sanningen om den spanska kungafamiljen. Bland annat säger han att hovet mörkat en hel del av vad som hänt i fallet prinsessan Elena och hennes hertig Jaime. Paret har ju separerat och anledningen sägs vara att Jaime aldrig tillfrisknat efter slaganfallet han drabbades av på gymmet 2002.

Hovreportern, med samma förnamn som prinsessan Elenas man, säger sig veta att det inte alls handlade om något slaganfall utan att hertigen och bankmannen Jaime de Marichalar egentligen varit med om en bilolycka.

Varför man inte berättat det tidigare, menar reportern, skulle vara att det fanns oklarheter kring var Jaime befann sig den ödesdigra natten. Mellan raderna läses att det fanns en annan kvinna i hans liv. Dramatiskt och spännande så det förslår. Men för de inblandade är historien märkbart känslig, sorglig och något som man absolut ville lägga locket på, anser Peñafiel.

Ja, vad ska man tro. Tragiskt är det ju så att det förslår....

image225
Foto: Stella

Jaime de Marichalar och prinsessan Elena av Spanien har separerat. Här är han med barnen Felipe Juan Froilan och Victoria.
Nyckelord:Bottennapp för drottningen

image224

Foto: Stella

Paolas spektakulära huvudbonad drar till sig mångas blickar. Jag får lite obehagskänslor av den, det är något kräldjursartat och blötdjursliknande över den. Någonting verkar i allafall ha ömsat skinn på Belgiendrottningens  hjässa. Och är det inte två fingrar som sticker fram på toppen? Nej, hatten får inget toppbetyg av mig.
Nyckelord:Fritt fram för Emma

Trevligt att se att det duggar tätt med kommentarer på veckans KUNGLIGA INNE-OCH UTELISTA


I Sverige råder ingen lag på att det är kronprinsessan Victoria som måste gifta sig först. Hon har nu skridit över det magiska 30-årssträcket och verkar fortfarande inte på gång att gifta sig. Victoria inser nog att hon är en bromskloss för de yngre syskonen, som säkert är betydligt mer sugna på att knyta hymens band med stil. Men hur skulle det se ut om kungariket Sverige plötsligt ska rusta för ståtligt bröllop för Carl Philip och Emma eller prinsessan Madeleine och Jonas Bergström? Men jag tycker att de inte ska invänta Victoria...det kan ju ta flera år till innan det är dags.

I Spanien fanns det däremot en grundlag som sa att kronprinsen måste gifta sig före syskonen. Det gjorde att Felipes två äldre systrar , Elena och Christina, skulle behöva vänta tills lillebror hittade den rätte. Kung Juan Carlos tyckte att detta var beklagligt och hjälpte sina giftassugna 30+ döttrar. Han ÄNDRADE GRUNDLAGEN!

Efter det kunde äntligen prinsessorna av Spanien skrida till altaret....

image223

Kronprins Felipe måste gifta sig före sina äldre systrar - tills pappa Juan Carlos klev in och ändrade grundlagen!

Foto: Stella
Nyckelord:Osminkad kexprinsessa

Under min spanska semester försökte jag hålla mig långt borta från allt vad onyttigheter heter...det funkade bra i två dagar sedan satte sötsuget in och jag var tvungen att resa mig ur solstolen och stappla ned till minimarket. Väl där inhandlade jag en Mabel. Det är en sorts kex med chokladsmet i mitten. Riktigt gott. Undrar om prinsessan Mabel i Holland nyligen har smakat dessa kakor med samma namn som hon själv. Tror inte det. Då skulle hon inte vara så fin i hyn, som hon är på denna nytagna bild. Liksom prinsessan Marie Chantal sminkar sig Mabel hon väldigt lite. Någon festmake-up hade hon inte bemödats sig med att lägga denna afton då prinsessan Margriet fyllde år och firades stort av den kungliga släkten.

image221

Foto: Stella
Nyckelord:Ung kung!

image220

Foto: Stella

Hur gör man när man är kung? Kronprins Felipe fyller 40 nästa vecka, och kanske är det just fyrtioårskrisen som far och son sitter och diskuterar. Felipes livsöde var förutbestämd redan som spermie...och den enda som riktigt vet hur  det är att vara i hans situation är ju kung Juan Carlos - även om han aldrig trodde att han skulle bli kung som liten. J.C var endast 37 år då han blev kung. Han efterträdde 1975 diktatorn Franco, som tvekade länge inför att återinrätta monarkin. Till sist bestämde hans sig för att italienfödde Juan Carlos skulle bli den som fick bli regent i Spanien. Till hans titlar hör "kung av Jerusalem" och "kejsare av Bysantinska riket"....
Nyckelord:Tarzan i skogen

Allialliaaaaaapa!!!

Här kommer Tarzan, alias prins Joachim glidande i lianen....
Ja, barnsinnet har han allt kvar, och tur är väl det för när det ska lekas med två söner är det bäst att plocka fram fantasin och lekfullheten. Prinsarna Nikolai och Felix har pappavecka nu och då går det vilt till...Förtjust kastar sig Nikolai ut på ett rep över floden med krokodiler...
Män verkar vara duktigare på att sysselsätta små barn än kvinnor. De vågar mer och låter barnen göra alla de saker som mammor darrar inför. Men det finns förstås undantag. Drottning Sonja i Norge manade alltid på barnen att klättra allra högst upp i träden på Skaugum. Och inte brydde hon sig om Märtha Louise och hennes lille son Haakon hade fläskläpp på slottsbalkongen på 17 maj.

image218

image219

Lektime i den danska djungeln
Foto: All over press
Nyckelord:Mitt möte med en prinsessa

image217

Missa inte filmen på vår websida där jag berättar om mötet med Märtha Louise:

http://82.115.132.100/Sites/SvDam/Default____16308.aspx?Group=48111&Movie=48114

I veckans nummer av Svensk Damtidning skriver jag om mitt möte med prinsessan Märtha Louise av Norge. Hon är en kvinna med glimten i ögat och är lika glad som hon ser ut, trots att hon på senare tid har upprört sina landsmän. Lite av en rebellprinsessa kan man kanske kalla henne. Det blev ett himla liv kring hennes änglaskola. Dessutom reagerade många när hon sa sig kunna tala med hästar! Gått sin egen väg har hon alltid gjort. Om Norge redan 1971 haft kvinnlig tronföljd skulle det vara Märtha Louise som en dag tog över tronen efter kung Harald. Hon föddes först, men medan lillebror både fick spiran och kronan som kronprins fick Märtha bita i det sura äpplet. Hon missade chansen att en dag bli drottning. Men för henne är det skönt att slippa. Hon har även tyckt att prinsessrollen varit en börda.
Hur många prinsessor har sommarpratat i radio? Märtha Louise gjorde det förrförra sommaren i Sveriges p1. Då berättade hon om sin skräck att träffa människor och att konversera med nya ansikten.
"Jag trodde att folk förväntade sig så mycket av mig som prinsessa. Att jag måste säga så vettiga saker..."
Själv klättrade hon som liten i träd och berättade för mig att hon var en vild pojkflicka som yngre. Prinsessan och jag är nästan jämngamla. Det var roligt att träffa en sådan intressant personlighet som verkligen betonade sin vanlighet.
"Jag är som vilken småbarnsmamma är mest", intygade hon och log sitt glada leende.
Läs mer i veckan Svensk Damtidning!
Nyckelord:Bakom häcken

image216

Foto: All over press

Ojsan, vad händer här? Plötsligt dyker denna trevliga familjebild upp på min skärm. Aldrig förr har vi väl skådat kronprinsparet i Spanien så avslappnat privata. Här är de ute på promenad på ägorna runt slottet i Zarazuela, som faktiskt betyder törnbuske! Men några taggar finns inte så långt ögat kan nå mellan Letizia och Felipe. De är ju hur fridfulla som helst. Men skenet kan bedra. Undra just varför plötsligt paret låter fotograferna komma innanför den privata häcken...är det möjligtvis ett pr-trick för att låta alla tro att det faktiskt är bra mellan dem. Men ...jag tror minsann att det finns en fnurra på tråden. Varför skulle Letizia annars alltid se så sorgsen ut? Leti har aldrig ställt upp för en intervju, inte ens för en spansk tidning, berättade en insatt person för mig. Är det inte lite märkligt, med tanke på att hon faktiskt själv en gång varit skjutjärnsreporter i den statliga spanska TV-kanalen?

Missa inte min kungliga lista!
Nyckelord:Aris snabbis på vägen

image211
Foto: stella pictures

Ari Behn har starka ben. Det märks inte bara när han bär omkring på barnen, utan även när han kör bil. Prinsessmaken har blivit uppmärksammad för sin bilkörning - det går fort, mycket fort när Ari pressar ned gaspedalen med högerbenet. Nu har han åkt dit igen - för fortkörning och fått en femte prick i protokollet. Vid åtta prickar förlorar han körkortet. Ari jobbade som lastbilschaufför innan han blev författare, vilket torde ha gjort honom till en säker chaufför. Kanske är det så att han gasar lika mycket som då, men skillnaden är att numera finns det fler cylindrar under huven i sportbilen jämfört med långtradaren.

I Sverige är det vår egen kung Carl Gustaf som kan kallas "blyfoten" när han kör bil. För det går ofta snabbt i svängarna när statschefen sitter bakom ratten.
Nyckelord:Långnäsa för prinsessan

Handskakningar tillhör en prinsessas vardag, men att hälsa på elefanter är väl inte lika vanligt?
 I cirkusprinsessan Stephanies fall är det däremot den naturligaste saken i världen, och nyligen skakade hon snabel med en bjässe i manegen.  Stephanie har varit tillsammans med en elefantdressör och bodde ett tag med honom i hans cirkusvagn! Tänk, om det skulle hända i vårt eget kungarike! Vad skulle svenska folket och hovet säga om prinsessan Madeleine plötsligt blev sambo med en av bröderna Bronett och flyttade in i en rullande kupé på cirkus Scott? Några glada clown-skratt skulle knappast klucka från kungliga slottet ...eller vad tror Ni?

image209

Foto: IBL

Stephanie hälsar på en cirkuselefant.
Nyckelord:Släktdragen syns tydligt

I veckans nummer av Svensk Damtidning har jag skrivit om hur lika de ingifta prinsessorna är. Europas prinsar har valt kärlekar som praktiskt taget ser likadana ut. Titta bara på kronprinsessan Mary och Marie Cavallier! De har dessutom snarlika namn. Även Kate Middleton och Emma Pernald är kopior. Mörkt hår, och exakt samma näsa. Släktingar brukar ju ha drag av varandra, så det kanske inte är så konstigt att prins Joachim och hans kusin Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg är lika som bär. Hon är yngsta dotter till drottning Margrethes syster Benedikte. Nathalie håller på med hästdressyr och har vunnit flera medaljer i stora tävlingar. Medan kusin Joachim inom kort gifter sig för andra gången, har snart 33-åriga Nathalie inte hunnit till altaret än. Det ryktas heller inte om några stadiga pojkvänner, utan det är hästar som fyller prinsessans hjärta med kärlek.

Prinsessan är en ung dam med hästkrafter, vilket syns på hennes fina hemsida


image208
Foto: IBL

Lika som bär tycker i alla fall jag att prins Joachim och hans prinsesskusin Nathalie är!
Nyckelord:Mette-Marit lämnar dottern ensam på födelsedagen

image207

I dag fyller Norges blivande drottning 4 år. Säkert får hon ha en liten krona på huvudet på kalaset, som alla norska dagisbarn brukar ha när de firar födelsedag. Förra året tog mamma och pappa med henne till en karabisk ö, där hon fick tårta på treårsdagen. I år blir det inte lika exotiskt för prinsessan Ingrid Alexandra, som får stanna hemma i Norge medan föräldrarna kronprins Haakon och Mette-Marit i dag reser till Sydamerika på officiellt besök i Chile. Men lillprinsessan är inte helt ensam på sin stora dag. Hon firar med farfar kung Harald och drottning Sonja och med sina bröder Marius och Sverre Magnus...men visst hade det varit roligt om mamma och pappa hade varit med...
Nyckelord:Afrikanska rytmer

image206

Foto: ibl

...Kate roade sig kungligt med att gå på Afrikansk cirkus-show i London. Hon hade klätt sig för ändamålet i safariinspirerad leopardmönstrad jacka. Eftersom prins William lär sig flyga, kunde han inte följa med utan bad sina bästa vänner Guy Pelly med flickvännen Susanna Warten och Thomas van Stranbenzee att göra henne sällskap i stället. Kate såg fascinerat på när en ormkvinna slingrade sig i manegen och höjde en aning på de välplockade ögonbrynen när en afrikansk man äntrade scenen, vickandes på höfterna iförd minimal tanga och en tennisracket runt halsen! Ja, det gick vilt till bland de duktiga dansarna i showen, men Kate och vännerna kunde ändå slita sig från underhållningen och småsnackade en hel del på vip-platserna i O2 Arenan.
Nyckelord:Tom Cruise?

Har nu landat (i stormen) och är åter på svensk mark efter en veckas semester. Vi får hoppas att det inte blåser fullt så mycket, som det har gjort här hemma, på militärflygplatsen i England där prins William genomgår sin pilotutbildning. Han ser lite ut som Tom Cruise i Top Gun-filmen i stridshjälm och flygmundering. Men än krävs det nog lite mer övning. På bilden ser det ut som han har lite problem med ena handsken. Har den fastnat i gylfen eller i fallskärmsutlösaren? Prins William ligger just nu på min utelista, då han inte dök upp på Kate Middletons födelsedagsfest. Kanske är det förlåtet, med tanke på att han verkar ha fullt upp med att cirkulera högt ovan molnen. Kate roade sig med annat....kolla nästa blogginlägg...

image205
Nyckelord:Hola!

Hallå alla bloggläsare! Jag befinner mig i Felipe-land, eller närmare bestämt på Kanarieöarna. Här laddar man för kronprins Felipes 40-årsdag. Jag laddar också genom att sola, simma och slappa. Det är underbart väder! Jag talade med en spanjorska i går, som berättade för mig att många landsmän varit mycket oroliga för stackars Letizia, som bara blir magrare och magrare. Men själv var hon inte orolig utan sa att deras kronprinsessa är född smal.
-Hela hennes familj ser ut så!
Det är grevinnan Alexandra, som vi ska vara uppmärksamma på, menade spanjorskan. Hon har haft en stressig period med bröllop, ny man, två barn och blir bara tunnare och tunnare, menade hon.
Jag gjorde en pedikyr i går och lusläste då en norsk kunglig tidning. Där stod det att prins Joachim har varit hos sin skräddare "Sam´s Taylor" i Hong Kong och provat ut brudgumsfracken. Hos samme skräddare handlar även kronprins Frederik, Whitney Houston, Nelson Mandela och Bill Clinton.

Hej så länge!
Nyckelord:Märtha Louise på julbordet

Nu kan man inte bara beställa mat till julbordet utan också en kunglighet. Inte på fat, men som underhållare. I julas hyrde ett företag in prinsessan Märtha Louise till sitt julfirande. Hon kom och läste högt om "erotik för vuxna". Så nu är det inte bara barnböcker som prinsessan sysslar med utan mer avancerade saker. Detta skriver norska avisen Verdens Gang.
Nyckelord:Kristallklart för Ari Behn

Ari Behn, 35, är inte bara författare utan även designer. Förutom en klädkollektion har han designat en egen servis. Det har jag berättat tidigare. jag träffade honom och han visade mig sina fat och glas - och så gav han mig en alldeles egen kopp, som han skrev "Åsa - du är ett smykke på"...är inte det snällt så säg. Glad blev jag och tänker på Märtha Louise man varje gång jag dricker mitt te ur koppen. Nu har han gått längre i sin verksamhet och har startat ett eget glasföretag/glasbruk: Xavana heter firman, som är registrerad för köp och försäljning av varor, tjänster och utveckling inom glas, porslin och annan konst. Råd på vägen får han av mångmiljardären Stein Erik Hagen, 51.

Det rör på sig i familjen Behns näringsverksamhet. I nästa blogg ska jag berätta om vad prinsessan Märtha Louise har för ny affärsidé. Vi hörs!

Nyckelord:Kate Middleton - en ny Diana

Hon kallas "Waity Katy" i smyg av vännerna. Kate Middleton har slutat arbeta och gör nu i stort sett ingenting på dagarna. Väntar hon bara på att prins William ska fria? Ja, en eklatering är kanske närmare än vi anar. Kate har fått livvakter enligt Daily Mail och hon jämförs nu mer än någonsin med Williams mor prinsessan Diana. Och visst finns det likheter?

Kate - en ny Diana:
image198
Foto: All over press
Nyckelord:Letizia lycklig igen?

image197
Foto: All over Press

Jag är så glad för att kronprinsessan Letizia äntligen verkar ha piggnat till efter en tid kantad av sorg och kärleksbekymmer. Nu är det nytt år och Leti har bestämt sig för att göra det bästa av 2008. Hårklippet är en bra början. Vad snygg hon är i denna lockade page, som hon visade sig i när svärfar Juan Carlos fyllde 70.
Hon och hennes familj kan nu glädjas över att hela 83 % av det spanska folket tycker att kungahuset är jättebra. Felipes storasyster Elena har separerat från sin man, vilket många trodde skulle bli en kunglig skandal. I stället har ex-paret fått stort medlidande av folket. Det sägs även att magra Letizia har ökat i vikt - tack och lov! Hoppas att Letizia hittar tillbaka till sig själv och blir lite som hon var innan hon blev Spaniens kronprinsessa. Hon var ju ett av landets mest populära nyhetsankare och såg så stark och kraftfull ut i rutan.
Nyckelord:Kunglig äl(g)skog!

image196

Foto: All over press

Prinsessan Beatrice är ständigt på vift. Nu är hon i lyxiga skidorten Verbier med sin stora kärlek Dave Clark. Det är ingen tvekan om att det slår gnistor om deras förälskelse. Paret ville hellre pussas än åka skidor. Vi får bara hoppas  att älgen till höger inte är äkta. För då blir det mer älgskog än älskog....hm

Nyckelord:Tripp, trapp, trull

Tripp, trapp, trull...en trio blonda barn har belgiska kronprinsparet Mathilde och Philippe. Dessutom väntar de ju ett fjärde barn i april. I år förbjöds fyrverkerier i Belgien på Nyårsafton, men det blev säkerligen ett gnistrande firande ändå på slottet i Bryssel. Inte behövs det pyrotekniska hjälpmedel när man har en eldsjäl till mamma. Mathilde är strålande vacker och är en av de prinsessor i Europa som är allra flitigast med att utföra kungliga plikter. Det är en av anledningarna varför vi denna vecka hittar henne på kungliga listan. Nyligen var kronprinsessan Victoria i Bryssel, vilket naturligtvis också skänkte stor stjärnglans.

image195
Foto: All Over Press
Nyckelord:Letizia blir moster

image194

Bakom de svarta Garboglasögonen ser vi Letizias syster Telma Ortiz Rocasolano. Hon blev uppmärksammad på kronprinsbröllopet i Madrid 2004 för sin strålande skönhet och för sin spirande romans med furst Albert av Monaco. Dessvärre blev Telma ingen ny furstinna utan valde ett mer vanligt liv. Här är hon vid ratten med sin pojkvän Enrique. Tillsammans väntar de smått i april, vilket blir roligt för Letizias och Felipes Leonor och Sofia, som då får en liten kusin. Livet går vidare för Telma, som liksom Letizia sörjer systern Erika, som så tragiskt tog livet av sig för en tid sedan.
Nyckelord:Docksöta prinsessor

image193

Foto: Stella

Så här ser de ut, de nya prinsessdockorna! Barbie, Cindy och Brats får nu konkurrens av dessa kungliga leksaker. Visst är de fina? En aning svårt att urskilja vilken prinsessa som är vilken bara. Den blonda dockan rakt fram kanske är Madeleine i bröllopsklänning och brudbukett? Och det ser faktiskt ut som storasyster Victoria i ljusblått bredvid. Vem som i verkligheten hinner först av systrarna till altaret återstår att se, men nu kan Europas folk i alla fall LEKA kungligt bröllop.
Nyckelord: