topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Festligt värre för kungligheterna


Foto: Stella

Kronprinsessan Mathilde kan teckenspråk vet vi, men frågan är om denna fingervisning betyder något på de dövas språk? Stilmedvetna Mathilde har ju alltid ett hum om hur modevindarna blåser. Kanske är det så här hon känner av de nya trenderna...

Mathilde och hennes kungliga släktingar i Belgien går ett år av fest och glam till mötes. Det är inte bara födelsedagar som firas. Kung Albert och drottning Paola firar guldbröllop den 2 juli. Deras äktenskap har varit en berg-och dalbana och vid en tidpunkt var det ytterst nära att kungaparet skilde sig. Men mot alla odds har de hållit ihop och på senare tid visar Albert och Paola en äkta tillgivenhet för varandra.

Jag minns när jag var med under ett svenskt statsbesök i Belgien. Kungen, drottning och kronprinsessan Victoria anlände till kungliga slottet i Bryssel. Plötsligt hurrade folkmassorna som tittade på. Anledningen var att kung Albert och drottning Paola tog varandras händer i en gest att visa att det minsann inte förelåg några meningsskiljaktigheter dem emellan.
Då blev belgarna alldeles till sig. En kvinna i publiken var lyrisk och sa att det kungliga äktenskapet kanske skulle hålla trots alla elaka rykten som surrade i den chokladmumsande EU-staden.


Kommentarer
Postat av: Irena.

Hon är så vacker, men på denhär bolden ser hon ut att dansa "travoltadans" Ah ah ah ah staying alive...

2009-03-06 @ 22:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback