topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Modeprinsessan Madeleine stöder svenska designers

Modeprinsessan Madeleine ska inviga den sjunde upplagan av Fashion Week by Berns inleds måndagen den 26 januari på Berns Salonger. Med Madeleine som beskyddare  kommer hon att framhäva nya svenska designers såväl i Sverige som utomlands.

Kronprinsenssan Mary av Danmark har gjort mycket för den danska modeindustrin genom sitt intresse och engagemang för mode. När jag träffade Martina Bonnier, modechef på Damernas Värld, berättade hon hur viktigt det faktiskt är med kungligheter som stöder inhemsk modeindustri. Hon efterlyste mer engagemang från de svenska sessorna. Det danska kunghuset drar sig inte för att avslöja vilken designer som gjort klänningarna de bär. I Sverige har man varit mer återhållsam med den typ av information. Varför hålla det hemligt vem som skapat en aftonblåsa (om det är en svensk designer), när det skulle främja svenska modedesigner både hemma och utomlands.


Foto Charles Hammarsten

Stilsäkra modechefen Martina Bonnier i Humlegården

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Ja, nu var det så dax att äntligen engagera sig lite för svenskt mode.. Jag antar att sessan lärt sig av Mary.. Ja, det var på tiden...

Tråkigt bara att det känns som att det inte är hennes egna idé. Jag tror de läser era bloggar, Åsa!

2009-01-19 @ 12:37:51
Postat av: Estella

Svensk mode så tråkig det så minimalistiskt. Det därför Viktoria inte har en enda snygg aftonklänning för att hon alltid väljer svensk design.

Jag förstår att Mary väljer danskt mode det går

inte ens jämföra med svensk mode. Upplever svensk mode väldigt okvinnligt stifft och färglös. Det spelar ingen roll vilken mode man väljer så länge det snyggt utstrålar shönheten.

2009-01-19 @ 14:39:31
Postat av: Maggan

Innan ni låter Madeleine representera vårt land Sverige som modeprinsessa, så för allt smör i Småland LÄR HENNE DÅ HUR HON SKA KLÄ SIG OCH BETE SIG, ÄVEN FRISYR BEHÖVER FÅ SIG EN TITT.

Ni kan inte gå efter STUREPLANS modet för det är inte representativt för Sverige.

2009-01-22 @ 19:59:26
Postat av: Åsa

Svenska prinsessorna är lite efter sina kollegor i Kungliga Europa. Men Madeleine är ju alltid snygg att titta på.

2009-01-28 @ 14:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback