topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Lider Daniel i det tysta?

Just nu tycker jag lite synd om Daniel Westling. Han lider nog i det tysta efter SVT:s debatt om huruvida han duger eller ej.
Det är en delikat fråga och vår Victoria har verkligen rört om i kungariket Sverige med att välja en kille från Ockelbo. 
Hur känner sig Danny-boy?  Hur känner sig Victoria?

Borde inte hovet harkla sig och säga något nu? Bröllopet dröjer....det är en stark signal ...det sker saker och ting i det fördolda. Men går det inte att få Victoria på andra tankar, så är det väl bara att slå till. Statsminister Reinfeldt ska säga ja till en denna allians (Victoria och Daniel). Och varför skulle han inte göra det?

Daniel har visat att han är en bra person - diskret och duktig. Kepsen är borta för gott och han har låtit sig förvandlas till en ung yngling som lätt smälter in både i näringslivet och i salongerna.

Victoria och Daniel har försvårat saker och ting för etablissemanget, men själva är de säkert nöjda och glada. De anande de nog inte den där dagen på gymmet, då hjärtat slog dubbelvolter hos dem båda och kärleken mellan dem var ett faktum, vad deras förälskelse skulle leda till. Daniel är en svensk motsvarighet till Mette-Marit - och han kommer lksom hon att klara av motvinden som blåser honom i ansiktet från gnälliga stofiler.

Kommentarer
Postat av: [Body Candy´s Organic Shop]

Men jisses. Vad gör det om han är si eller så? Herregud och jag svär vad folk bryr sig om sånt trams!



Gillar Vickan honom så ska de väl gå bra?



Vi lever ju på 2000-tal eller?



Har inte människan som människa hon är ett värde i sig? Eller ska hon vara rik, berömd och perfekt plastikopererad för att kunna godkännas? Av vem ska hon godkännas förresten, kungen eller en fjottig skribent på en damtidning, vem har rätt att godkänna vem för vad?

Postat av: Annis

Jag valde att inte se debatten på SVT eftersom jag tycker att SVT kunde ha valt att debattera om något som verkligen angår allmänheten och inte något som bara direkt angår några. Det tycker jag ger skvallerstämpel på SVT, lite grann i alla fall.

Det finns betydligt viktigare saker att diskutera idag, sånt som verkligen rör allmänheten! Annars tycker jag också att det är på tiden med förlovning och bröllop, och jag tror att det kan finnas fler orsaker till dröjsmålet än de som skrivs om.

2008-09-10 @ 13:27:40
Postat av: Bjurfors

So what?, angående Daniel Westlings ursprung.

Silvia Sommerlath-Bernadotte är också en vanlig borgerlig tyska.

2008-09-15 @ 05:21:16
Postat av: Margareta Johansson

Ja, det är verkligen synd om Daniel och även hans föräldrar vad dom får utstå tack vare vår glömska kung, för det måste ju vara så att kungen har glömt när han själv friade till en vanlig tjej som dessutom bara var en OS -värdinna.

2008-09-15 @ 16:33:18
Postat av: Sven Johansson

Problemet är kanske inte riktigt som det framställs i media. Om det nu är så att kronprinsesan och Daniel W vill gifta sig med varandra, vilket vi inte vet, och om de frågat kungen, vilket vi inte heller vet i så fall, så

är det nog inte kungen som tycker att Daniel inte är "fin nog". Kungen anser säkert inte att "blått blod" är finare än "vanligt" men många har argumenterat att ett giftermål skulle hota monarkin-kanske mest folk som i själva verket är republikaner

och i själva verket vill hindra eller uppskjuta ett bröllop av den anledningen. Kungen har kanske blivit

lurad. ett tag var det ju så mycket artiklar och uttalanden från statsvetare o andra.

Men som jag skrev i en annan kommentar: OM Kronprinsessan gifter sig med Daniel har hon ju ändå själv massor av anor från olika svenska kungahus, inte bara Bernadotter, utan också Vasar, Folkungar, Holstein Gottorpare, Pfalzare, Ynglingaätten, Sverkerska ätten, Eriksätten...

Flertalet av Bernadottekungarnas fruar har haft anor i äldre svenska kungahus så Victorias traditionella historiska anknytning till Sveriges tron är stark.

2008-09-16 @ 21:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback