topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Drottningen i cyberspace


Foto: IBL

Drottning Elizabeth ger en fingervisning om hur hon vill ha det på slottet. Datorn måste vara på dygnet runt, så att denna 82-åriga dam kan vara uppkopplad. Englands regent ligger i framkant vad gäller ny teknik och är den första monarken i världen att ha sin egen kungliga kanal på YouTube.

Den internetintresserade drottningen hade aldrig rört en dator för två år sedan, men nu mailar hon sina barnbarn dagligen och surfar runt i cyberspace som vilken tonåring som helst.

Förra året gjorde hon succé genom att sända sin julhälsning till folket via YouTube. När ska vår egen kung haka på den nya trenden?

Finns risk att han upplevs som lite mossig genom att bara vandra omkring i skog och mark i SVT:s "Året med kungafamiljen"????

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Japp, Elizabeth är verkligen en drottning i tiden...

Men det är också mysigt med en mossig kung ute i den mossiga skogen.. Länge leve Kungen!

2008-09-11 @ 16:32:32
Postat av: Åsa

Hej Midnattsol!



Kungen gör ett mycket bra jobb för miljön, men om han syntes på YouTube, precis som sina kungliga kollegor i brittiska kungahuset, skulle han kunna få ut sitt budskap så mycket bättre. Han kan gör som prins Charles - tala om sin sak på nätet.

2008-09-11 @ 20:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback