topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Daniel Westlings skola blir TV-såpa

Hur hade Daniel Westling det i skolan? Ja, nu får vi ett smakprov på hur hans gamla matsal ser ut och hur det går till i köket på Perslundaskolan i Ockelbo. I oktober sänder TV4 sex avsnitt av "Matakuten" där legendariska mattanten Carola Magnusson ska se till att skolmaten ska bli mer näringsrik och nyttigare.


Nu får vi kika in i Daniel Westlings gamla matsal i Perstorpsskolan i Ockelbo.

Vi vet ju att Daniel Westling själv är mycket mån om att träna och äta rätt. Han var en föregångare inom sitt gebit måste man säga, då det är tydligt att han och hans klasskamrater inte alls fick den nyttiga mat som ungdomar borde få i sig under lunchen. Inte undra på att Daniel reagerade! Barn blir inte stora och starka av dålig, fryst mat.

I Perstorpsskolan och hela Ockelbo används "cook- and chill"-metoden som innebär att man lagar mat till 1000 personer i ett stort centralkök. Maten fryses in och lagras i flera veckor innan den fraktas till skolan där den värms upp. Perstorpsskolan har inget eget kök där man kan laga egen mat.

Ingen mindre än skivbolagskungen Bert Karlsson håller i trådarna för programmet "Matakuten"...Det hade ju varit kul om Daniel varit programledare och guidat oss rätt bland bord och stolar i Ockelboskolan. Men tittar på Matakuten från hemkommunen gör han kanske i allafall.

När jag var i Ockelbo i våras pratade jag med två elever som går i Perstorpsskolan. De såg friska och sunda ut och sa att de trivdes jättebra. Jag frågade vad man gjorde på fritiden och tjejerna svarade att de gick till fritidsgården och hängde eller så drack de....sprit alltså.

Jag måste säga att herr Westling borde ha en eloge för att han föregår med gott exempel. Han är helnykterist och har haft en annan drivkraft än att småsupa i buskarna utanför kommunhuset.


Nu blir Daniels skola i Ockelbo TV-program

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback