topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Änglarösten som fick Carl Philip att häpna


Foto: Charles Hammarsten

Vi har ett nytt stjärnskott på operahimlen. Svenska 26-åriga sopranen Ida Falk Winland har fått sin första stora roll som Cleopatra i Göteborgsoperans storsatsning Julius Caesar. På lördag är det premiär, och jag talade med Ida nu i veckan. Hon är laddad och tycker att det ska bli fantastiskt kul att sjunga på en stor scen i Sverige. Hon har annars precis slutat sin musikaliska utbildning i London.

Om ni känner igen henne, är det inte så konstigt. Hon sjöng på förra årets Nobelmiddag och fick prins Carl Philip att tappa hakan av förtjusning. Sopranen Ida Falk Winland fick nyligen SWEA:s stipendium av prinsessan Christina, som ju är SWEAs hedersordförande. Jag var där och bevittnade händelsen. Sen när Ida började sjunga var det som om en ängel stod på scenen. Vilken vacker röst!

Här möter hon drottning Silvia på Drottningholmsteatern.

Missa inte min intervju med Ida som kommer snart i en Svensk Damtidning nära Dig.

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Hon är fenomenal Ida! Skulle gärna vilja gå på en riktig opera nångång! Har faktiskt aldrig varit på opera tidigare, men är det någon jag vill höra, så är det Ida Falk Winland.

2008-09-10 @ 16:15:09
Postat av: Åsa

Ja, duktig är hon - och trevlig. Hennes mamma Christina Falk är operasångerska och pappa Leo Winland är cellist, så han har lite att brås på.

2008-09-10 @ 18:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback