topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

På kungliga jaktmarker


Foto: Patrik Österberg

Så här ser en äkta jaktprins ut när han tar igen sig efter en förmiddag i blöta jaktmarker. Han var dagens hjälte, men ville inte skryta om sin bragd i etern. Kanske tycker han lite synd om älgarna? Många älgar hade redan vargarna tagit, men 23 stycken fälldes av kungens duktiga jaktlag, där bland andra kungavännerna direktör Hans Erik Brodin, Henric Falkenberg, Finn Rausing, och Hans von Stockenström var med.


Foto: Patrik Österberg

Prinsen såg nöjd ut. Vare sig han pressar ned avtryckaren på kameran eller älgstudsaren brukar resultatet bli bra.



Jaktledaren Jimmy Pettersson, till vardags vd för Sveaskog Naturupplevelser AB, tog emot på de kungliga markerna denna vackra höstdag. Inför årets jakt hade 250 pass röjts åt kungen och hans gäster. Passen ligger vackert inbäddade i skogen, vägpass och torn är tabu under de kungliga jakterna.

En drevkedja på 80 personer driver fram älgarna till kungen och hans gäster. Inget får gå fel. När drevkedjan är några hundra meter ifrån skyttarna gör den boghalt och för sedan extra väsen sista biten fram till passet.
"Drevkarlarna gör ett fantastiskt jobb. Det är riktigt krävande terräng på sina håll och de brukar bli rejält trötta i slutet av andra dagen".


Foto: Patrik Österberg

Kungen och hans drevkarlar (och kvinnor). Många är orienterare och hurtiga motionärer.

Kommentarer
Postat av: Anita

Hallå....slips på älgjakten. Både kungen och Carl-Philip har det. Töntigt och verkligen onödigt. Finns nog inga mer jägare som har det.

2008-10-17 @ 19:48:21
Postat av: NN

Beforda knugen till hovnarr!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback