topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Prinsessakampen mellan Mary och Marie avgjord


Foto: IBL

Marie gör vad hon kan för att hänga med i Marys framgångsmarsch, men föga hjälper verkar det som. Inte ens en graviditet stärker Maries odds mot populära svägerskan. Nu har danskarna röstat om vem de anser kan representera Danmark bäst utomlands. Kronprinsessan Mary toppade listan (tvåa efter sin man Frederik) medan stackars fransyskan hamnade i botten tillsammans med landsmannen prins Henrik.

Men Marie har ju knappt påbörjat sin kungliga resa. Så inte behöver hon ta åt sig av denna opinionsmätning, tycker jag.

Kommentarer
Postat av: Maggan

Marie ska ta det lugnt, hon har nyss gift sig hennes tid kommer och dessutom kanske hon inte står efter att vara bäst och representera Danmark utomlands kan hon väl göra och hon kommer säkert att lyckas hon också.

2008-11-24 @ 16:09:03
Postat av: Irena.

Marie är verkligen petite, hur lång kan Mary vara?

Mary är på en popularitetspeak i Danmark, ingen i kungahuset där tar henne just nu, hon blev nyligen vald till årets kvinna i någon viktig omröstning, vem som ordnade den omröstningen minns jag inte, men Mary vann ledigt.Vi förstår inte hur poppis hon är, hon är nog på gränsen till älskad av danskarna...

2008-11-24 @ 18:00:24
Postat av: Anonym

Fin blogg! :)

2008-11-24 @ 18:07:55
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Louise Ekstrand

Till att børja med, vem som har startat ryktet om att det ær krig mellan dem ær direkt dum och oinformerad. De ær två vanlig svægerskor som dessutom tycker om varandra, varfør man hela tiden skal lægga mening i något som dær inte ær førstår jag inte. Mary vann Alt før Damernas kvinnopris før sitt arbete med utsatta kvinnor och barn og hennes pris gick til hennes Maryfond. De 2 jetsetprinsessorna i sverige kunde læra et eller annat av henne, victoria gør ett gott førsøk men den andra borde kunna gøra mer æn att posera med barn i Afrika.

2008-11-24 @ 19:38:29
Postat av: Elisabet

Mary är ju kronprinsessa så det är väl helt naturligt att hon står fram lite mer.

2008-11-25 @ 09:22:31
Postat av: Anonym

Det är knappast rättvist att göra en sådan jämförelse. För det första är Mary kronprinsessa och ska ha en mycket mer framträdande roll än Marie. Dessutom har Mary förstås varit kunglig mycket längre, och har hunnit bygga upp en slags verksamhet med sina arbetsuppgifter osv. Hon har dessutom hunnit få flera barn. Hon är den som ska bli den framtida drottningen. Det skulle ha varit mer iögonfallande om Marie på så kort tid hunnit prestera mer och blivit mer populär och känd än Mary! Då skulle något ha gått fel. Synd att media måste försöka skapa en bild av två svägerskor som konkurrerar och motarbetar varandra. Undrar om de skulle ha gjort det om det handlat om två ingifta män i kungafamiljen? Eller det förutsätts att kvinnor ska börja bli ovänner och tävla i skönhet osv?

2008-11-25 @ 18:18:53
Postat av: Hertiginnan Anne von Porat

Det är inte några jag känner som ska gifta sig utan jag känner bara storasystern till killen som ska gifta sig. De är helt okända.



Men Åsa jag ska på rojalistföreningens 30 års jubileum i Stockholm nu på lördag. Vore kul om du som rojalisttjej också kunde närvara vid sådana tidpunkter. Jag blev inbjuden av Patrik Åkesson vår ordförande en jättetrevlig man som också du säkert skulle gilla.



Vill du komma? Jag kan ringa och ordna så att du kan få komma?

2008-11-26 @ 13:27:33
URL: http://veckomagasinet.se
Postat av: Åsa

Hertiginnan!



Tack för inbjudan till rojalistföreningens 30 års jubileum. Kul!

2008-12-01 @ 18:33:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback