topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Victoria, Victoria!

image317

Foto: Charles Hammarsten

Jag valde att inte stå i pressfållan utan vimlade runt bland turister och stockholmare för att höra vad gratulanterna säger om "folkets prinsessa Victoria". Det var iskallt i dag när slottsportarna öppnades på slaget tolv, men Victoria log varmt och såg, trots bristen på ytterkläder, inte ut att frysa. Hon stod vant på ett blått podium mitt på den inre borggården och tog emot hyllningar och färgglada blombuketter av uniformprydda vakter. Sen stegade hon på höga klackar mot oss för att ta emot fler blommor och hälsa.

"Vad snygg hon är," huttrade finländske Marko och stoppade sina frusna händer i byxfickorna.
"Tänk om vi hade monarki i stället, presidenter och politiker är så korrupta"! väste en medelålders amerikansk man till sin svenska kvinnliga kollega.

En tonårig spanjor bredvid mig undrade högt varför prinsessan inte hade krona..eller tiara...Tänk då hans egen prinsessa, Letizia, som aldrig ens bär hatt! Nej, någon prinsesskrona bar inte Victoria och inte heller förlovningsring. Men hon var lika glad ändå. Silverarmbandet runt hennes vänstra handled glittrade till när hon passerade förbi....och det vet ni ju alla som läser vår eminenta tidning, att det är kärleksbeviset från Daniel Westling. Varför hetsa efter en förlovningsring, när man redan har ett armband från hjärtevännen kring armen? Symboliken är ändå den samma ....evig kärlek! Gratulerar Victoria till namnsdagen!

Kommentarer
Postat av: Suss

Hej Åsa!

Tipsar om en artikel jag såg i Resumé där Elisabeth Tarras-Wahlberg uttalar sig ganska intressant om alltifrån bloggar till felparkeringar. Det sista blir ju extra kul när man känner till hur Madeleine kör i innerstan!

Postat av: Åsa

Tack Suss! Den var synnerligen intressant!

2008-03-12 @ 22:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback