topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Ingen glad änka

Drottning Fabiola är ingen glad änka utan har all anledning att se så sorgsen ut som hon faktiskt brukar göra på bild. Hon gifte sig med kung Baudouin av Belgien 1960, som senare avled. Eftersom äktenskapet var barnlöst fick Fabiola stiga åt sidan för svägerskan Paola, som blev drottning istället. Därför finns det två drottningar i Belgien, lite ovanligt faktiskt.

Fabiola har gett turbanen ett ansikte. På denna bild har hon dock ingen huvudbonad utan låter oss skåda en blågrå frisyr, som är unik i sitt slag. Jag kan inte komma på någon i alla de kungahus som finns, som har en liknande kunglig kamning...Fabiola passar i sin frisyr, men har inte varierat sitt hår särskilt mycket genom åren. Kanske överraskar hon oss på sin 80-årsdag den 11 juni i sommar!

image296

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback