topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Det blev tårta i stället för förlovningsring

image314
Foto Charles Hammarsten

Snygg som en tavla. Kronprinsessan Victoria är i dag namnsdagsflicka och hyllades sedvanligt på inre borggården vid lunchtid. Jag var på plats och fick se en stilfull blivande drottning i allas blickfång. Det var många som kommit för att gratulera Victoria, ungdomar, turister, pensionärer och mammor med barn.

Alla bara väntar. När ska kronprinsessan Victoria förlova sig? Gifta sig? Få barn? Både folket och världspressen rustar för eklatering, står i givakt, redo för dagen D, då det äntligen skall ske. Förlovningsrykten kring kronprinsessan och hennes pojkvän Daniel Westling har svept som en vårvind över kungariket Sverige. Amatörexperter vred upp förlovningsyran ytterligare när de nyligen basunerade ut:
"Den 12 mars är det dags!"
Det är onekligen ett speciellt datum. Kronprinsessan firar namnsdag och det är 32 år sedan Kung Carl Gustaf och Silvia förlovade sig. Men alla ni som läst Svensk Damtidning vet ju att det inte skulle bli någon ringväxling denna dag. Formaliteterna kring en eklatering tar tid....
Tänk om det blir som en äldre dam viskade till mig på borggården när Victoria firade namnsdag:
"Det blir nog aldrig någon förlovning".
Huh, så hemskt....vi vill ju ha små söta prinsar och prinsessor nu....en kunglig baby som vi kan dyrka!

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Ja det är inte konstigt att både unga och äldre väntar på förlovning, giftemål och barn nu börjar tiden gå så Victoria får nog skynda på om hon inte ska vara så där unik så hon ska bli en "old mamma" ca55 år så där men det är nog inte hennes fel. Kan det vara så att våran kung vill att kungahuset ska döut?

2008-03-16 @ 19:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback