topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Fritt fram för Emma

Trevligt att se att det duggar tätt med kommentarer på veckans KUNGLIGA INNE-OCH UTELISTA


I Sverige råder ingen lag på att det är kronprinsessan Victoria som måste gifta sig först. Hon har nu skridit över det magiska 30-årssträcket och verkar fortfarande inte på gång att gifta sig. Victoria inser nog att hon är en bromskloss för de yngre syskonen, som säkert är betydligt mer sugna på att knyta hymens band med stil. Men hur skulle det se ut om kungariket Sverige plötsligt ska rusta för ståtligt bröllop för Carl Philip och Emma eller prinsessan Madeleine och Jonas Bergström? Men jag tycker att de inte ska invänta Victoria...det kan ju ta flera år till innan det är dags.

I Spanien fanns det däremot en grundlag som sa att kronprinsen måste gifta sig före syskonen. Det gjorde att Felipes två äldre systrar , Elena och Christina, skulle behöva vänta tills lillebror hittade den rätte. Kung Juan Carlos tyckte att detta var beklagligt och hjälpte sina giftassugna 30+ döttrar. Han ÄNDRADE GRUNDLAGEN!

Efter det kunde äntligen prinsessorna av Spanien skrida till altaret....

image223

Kronprins Felipe måste gifta sig före sina äldre systrar - tills pappa Juan Carlos klev in och ändrade grundlagen!

Foto: Stella

Kommentarer
Postat av: Nellie

En förnuftig kung! De borde ändra grundlagen i Norge också!

2008-01-28 @ 21:06:06
Postat av: Nellie

Skall Ari Behn verkligen vara på BÅDE inne och utelistan??

2008-01-28 @ 21:09:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback