topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Därför vill Silvia att Victoria gifter sig

Efter babyboomen i Europas kungahus:

Nu längtar Silvia efter livets efterrätt -barnbarn!



Det råder babyboom i Europas slott och furstehus. Från barnkamrarna hörs gulligt joller och ljudet av småttingars spring och lek. Nu kan alla drottningar lägga till epitetet "mormor" eller "farmor" till sin kungliga titel. Alla har barnbarn, utom Silvia! På de kungliga kalasen diskuteras det dopgåvor, tandsprickning och småbarnsbestyr. Det visas foton och byts uppfostringsråd. Barnbarn är ju livets efterrätt, och det är klart att inte Silvia vill vara utan den godbiten. Tänk att få klä en liten prinsbaby i släktkolten eller att vagga en nybadad lillsessa till sömns.


Barn ligger Silvia varmt om hjärtat. Vår drottning ägnar dem mycket uppmärksamhet via sina drottningplikter. Hängivet arbetar hon för barns rättigheter och är bland annat ordförande i "Drottning Silvias Jubileumsfond" för forskning om barn och handikapp. Våren 1999 tog Silvia initiativet till grundandet av "World Childhood Foundation", en stiftelse som ska verka för förbättrade villkor för barn runt om i världen. Silvia tillbringade ju tio år av sin uppväxt Sao Paulo i Brasilien, ett land med färgglada karnevaler men också med slumkvarter fyllda av fattiga gatubarn. Säkert har hon minnen därifrån som påverkat henne djupt.


Drottning Silvia har en egen treklöver och har beskrivits som en riktig hönsmamma. Med en bestämd och beskyddande hand har hon lyckats fostra vår tronföljerska. Victoria har växt upp till en charmant kvinna, som tar sitt uppdrag som rikets framtida statschef på stort allvar, samtidigt som hon är naturlig och vågar vara sig själv. Nu när Victoria är giftasvuxen, hoppas  förmodligen Silvia att äldsta dottern snart ska bestämma sig för en passande drottninggemål.

Det var länge sedan några små barnafötter tassade på den blanka slottsparketten i Drottningholms slott. Salarna står förunderligt tysta. Inte konstig att längtan efter en ny liten familjemedlem har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Silvia drömmer om den dagen då den kungliga barnkammaren får nytt liv. Kanske är den tidpunkten inte så långt borta trots allt...


Kommentarer
Postat av: Kerstin Bromme

Jag väntar varje månad att få se annonsering av förlovning mellan Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling, från Ockelbo.
Jag tycker att de skall få gifta sig snart, Kronprinsessan är ju fyllda 30 år, hon vill säkert inte bli för gammal för att få barn, själv var jag 34 år och får inga barnbarn, men har bonusbarnbarn. Det är en given sak.
Hoppas på att snart få se deras förlovningsannonsering.

2008-02-01 @ 23:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback