topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Tackade nej till prinsens frieri

På torsdag är det Alla hjärtans dag...då ska man vara upp över öronen förälskad och sväva på små moln. Nåde den  kille som inte bjuder sin älskade på romantik...

Kronprinsessan Masako i Japan har inte haft det så lätt med kärleken. Visst var hon uppvaktad, men tvingade gifta sig mot sin vilja. Och allt är egentligen prinsessan Elena av Spaniens fel!

Kronprins Naruhito föll direkt när han hösten 1986 såg den vackra diplomaten Masako på ett party på slottet. Festen hölls för att hedra prinsessan Elena som var på besök. Det sägs att mer än ett dussin potentiella fruar bjöds in vid det här tillfället. Precis som i Askungesagan såg prinsen bara den vanliga flickan Masako, som helst ville fly fältet. Prinsen friade två gånger och Masako sa nej. Tredje gången gillt, han bad om hennes hand igen och då kände Masako att hon inte kunde värja sig. Familjens rykte stod på spel - inte kunde hon väl neka tronföljaren av Japan? De gifte sig i juni 1993....och har nu lilla Aiko tillsammans.

image261

Vill du gifta dig med mig? frågar Kronprins Naruhito sin  Masako Owada.

Foto: All over press

Kommentarer
Postat av: Kimberly

Vet inte om det var ett fint eller sorgligt slut.... :S

2008-02-11 @ 10:35:24
URL: http://mannequins.blogg.se
Postat av: Åsa

Hej! Både och skulle jag tro. Masako har väl inte varit den lyckligaste av prinsessor. Hon har ju varit sjukskriven sedan 2003. Pressen att föda en son blev för mycket.

/Åsa

2008-02-11 @ 10:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback