topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Maries kamp mot Alexandra

Fransyskan Marie Cavallier blir snart ny dansk prinsessa. Men kommer hon att klara av tala det grötiga "tungomålet"  den dagen hon skrider till altaret? Många är tveksamma....Prins Joachims exfru, Alexandra, slog väl alla rekord i att lära sig språket så fort. Den skärpta finanstjejen från Hong Kong blev folkets favorit när hon, bara dagar efter bröllopet med Joachim, pratade flytande danska. Men nu avslöjar prinsen att Marie hårdpluggar de skandinaviska glosorna. Och ett av de ord som hon kan uttala allra bäst är POTATIS (eller "kartofler")!

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Det blir nog inte lätt för henne.. Men jag hoppas att det ska gå bra för henne, och att folk inte jämför henne alltför mkt ändå.. Hon måste få chans att hitta en egen stil och roll som kunglig.

2008-02-04 @ 21:18:27
Postat av: Nellie

Tycker lite synd om henne, för alla kommer att jämföra henne med just Alexandra..

2008-02-05 @ 09:36:48
Postat av: Åsa

Det ska bli mycket intressant att höra Marie Cavallier tala danska. Fransmannen prins Henrik har ju haft en hel del problem med sin hustrus modersmål...

2008-02-05 @ 10:08:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback