topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kunglig skönhetsoperation

2007-05-03
 
Vad är väl en kungamiddag på slottet...om inte helt underbar! Det kan jag intyga. Jag var där och fick uppleva den förtrollande kvällen. Salongerna glänste inbjudande, och gästerna minglade lyckligt under de stora kristallkronorna.

Av den den febrila aktivitet, som rått under dagen, märktes ingenting. Hammarslagen tystnade i samma ögonblick som de finklädda paren anlände. Men jag gläntade på en dörr till de inre regionerna på slottet. I kulisserna stod stegar och målarpytsar på rad. Renoveringen av Kungliga slottet pågår för fullt och det är en nödvändig skönhetsbehandling. Barockbyggnaden är sliten, och rynkorna på fasaden går inte längre att förbise.

"Plastikoperationen" tar ett år, och det är Fastighetsverket som håller i trådarna...och skalpellen om man så vill. Det är nämligen ingen liten ansiktslyftning den 250 år gamla damen i Gamla stan genomgår. Att föryngringen äger rum just nu är väl knappast en slump. Det vankas ju kungligt bröllop inom kort, får vi hoppas. Och då ska allt vara klart! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback