topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Gratis lyxliv

image19

2007-08-07
 
Någon direkt penningbrist brukar inte våra kungligheter lida av. Inte så konstigt kanske med tanke på att de sällan behöver betala för sig. Varken drottning Silvia eller brittiska drottning Elizabeth har några slantar i handväskan.
Prinsessan Madeleine sträckte däremot lydigt fram kontokortet när hon nyligen var på middagsjakt i "Hallen" på Östermalm. Kötthandlaren blev en aning snopen, när han upptäckte att det kungliga guldkortet saknade täckning. Men han sa inget utan höll god min.

Prinsessan Ira von Furstenberg hade inte samma tur när hon smet från notan efter en middag på lyxhotellet Royal Moceau hotell för några år sedan. Ändå kom hon lindrigt undan. Den obetalda räkningen var på
122 000 euro, men prinsessan fick endast böta 13 000 euro till hotellet. Det drabbade ju ingen fattig precis. Prinsessan Ira är dotter till prins Tassilo av Furstenberg och arvtagerskan till Fiat. Ira sällskapade med prins Rainier II av Monaco efter Grace Kellys död och har på senare år gjort sig en förmögenhet på att designa svindyra juveler. 

Foto: Scanpix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback