topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Änglaprinsessan blir historisk

2007-10-02
 
Kära bloggläsare! Denna dag är historisk. Precis i detta ögonblick, när jag skriver dessa rader, sitter prinsessan Märtha Louise av Norge i rätten bredvid sin advokat Cato Schiøtz. Prinsessan går till historien som den första kunglighet någonsin som framträtt i en rättssal. Tvisten handlar om änglar (vad annars?). Bokförlaget Publicum har översatt den brittiska författarinnan Emma Heathcote-James bok "Seeing angels" och givit den titeln "Märthas änglar". På omslaget finns en stor bild av Märtha Louise, vilket har fått prinsessan att gå i taket. Men förlaget ger sig inte i första taget och advokaten utbrast nyligen med denna inte helt änglalika kommentar:
-Prinsessan har inte monopol på dessa jävla änglar.

Ett himla liv i Norge, alltså. Hela änglahistorien har i alla fall fått mig att bli oerhört nyfiken på kursen som Märtha Louise bedriver. Är änglaskolan sponsrad av Vingresor månne??? 

image51

Änglarna har tagit prinsessan Märtha Louise in i rättsalen


Foto: Scanpix


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback