topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Victoria och de röda skorna

Minns ni sagan om "De röda skorna"? Ägarinnan kunde inte sluta dansa när hon väl satt skorna på sig. Här handlar det om livets ekorrhjul och ofta är det ju kvinnor som ökar tempot för att prestera max.
Här tänker jag på vår kronprinsessa Victoria som ofta stressar landet och jorden runt på olika engagemang.

Vi känner igen sagosyndromet. Högpresterande kvinnor med onormalt ställda krav på sig själva blir allt vanligare. Det snurrar fortare och fortare, och plötsligt kan sagans skoägarinna inte sluta dansa. Vår egen Victoria får akta sig, så hon inte bränner ut sig. Hon är en driven prinsessa i tiden med pliktkänsla för sitt fosterland. Hon är engagerad, alltid på topp, ängslig för att inte kunna leva upp till de förväntningar som kommer med rollen som landets tronföljare. De senaste åren har Victoria rest mycket och besökt flera platser på jordklotet. Tempot är högt, då det gäller att hinna med så mycket som möjligt på dessa representationsresor. Ändå lyckas kronprinsessan, trots de många uppdragen, både träna, hålla sig i form och umgås med familj och vänner. Förhoppningsvis finns det även tid över att vårda kärleken till Daniel. I framtidsplanerna ligger givetvis giftermål och barnaalstring, då dessa, för oss andra så personliga göromål, är en riksangelägenhet för Victoria. För vad händer med monarkin utan en liten arvinge till tronen?

image159

Foto: All over press

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback