topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Lättare för Mette Marit än för Ari Behn
Det verkar som om stormen har lagts sig något i dag. Mitt blogginlägg, där jag skrev om en eventuell skilsmässa mellan Ari Behn och prinsessan Märtha Louise, skapade stora rubriker i Norge. Jag tror inte att norsk media skulle ha nappat så totalt på det jag skrev om det inte funnits ett frö av sanning i mitt påstående. Eller?

I dag skriver svenska kvällstidningarna att just i januari skiljer sig flest par. Många försöker ta sig igenom julen, men upptäcker sedan efter helgerna att förhållandet fortsätter att knaka.

Ofta sviktar en relation beroende på att parterna inte känner att de själva har utvecklats tillräckligt som människor. Det är viktigt för en man att känna att han gör något vettigt, har ett givet mål i tillvaron och inte är beroende av sin kvinna.

Kanske är det svårt att gifta in sig i en familj med så långa traditioner, som en kungafamilj. Ari Behn har fått skapa och formge sin egen roll som make till en prinsessa. Det kan inte vara helt lätt. Anpassning är formulan, men i själva anpassningen kan det ju hända att ens eget jag - ens personlighet försvagas. Betydligt enklare är det ju för kvinnor att gifta sig med en man med "högre" rang. Kronprinsessan Mette-Marit har ju verkligen funnit sig till rätta, trots att hon ju kanske bar på det tyngsta bagaget (när hon träffade Haakon). Hon lyckades med konststycket att bli blivande drottning av Norge - trots att hon redan hade en son från ett tidigare förhållande. Det verkar som om hon kunnat bevara sig själv i förvandlingsprocessen från vanlig flicka till kunglig.

Kärlek, bråk, skilsmässor och giftermål. Är det inte bara så intressant hur våra kungafamiljer i Europa speglar samhället i övrigt?
Kommentarer
Postat av: Con Meo

"Ola og Kari" har nok sine tanker om ekteskapet til Ari og hans kone -- mediefolk likeså. Men i dette landet er man så forb... forsiktige å gå ut med spekulasjoner. Greit nok.Folk underer seg over tidspunktet Ari valgte å vise fjeset sitt igje. En uke før offentlig barnedåp er ikke god timing, når han vet at hans kone synes dette med media er vanskelig. En annen ting det er blitt reagert på er at Ari gikk ut på byen sammen med sine svirebrødre etter den laaange mandagen da han gikk fra studio til studio -- isteden for å dra hjem til kona si og snakke med henne om dagens hendelser OG støtte henne i det som hun opplever som vanskelig.Mange mener også at Ari er narcsisit og det er ikke lett å leve med en selvopptatt mann. Noen går lengre å med å påstå at han har psykopatiske trekk. Akk, så sjarmerende utenfor husets fire vegger...Uansett, kongehuset i Norge fortjener en mer jordnær mann enn en høytsvevende selvdiggende dandy.

2009-01-29 @ 16:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback