topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Räckte ut tungan åt hertiginnan av Cornwall

Hur gör djur?

Camilla, hertiginnan av Cornwall, vet.

Hon var igår hos Metropolitans polishundsträningscenter och hälsade på.

Lite kul är det ju att se hur djurvännen Camilla handskas med alla de situationer som uppstod.
En häst räckte fräckt ut tungan åt Camilla, som dock såg ut att ta det hela med ro.Lite skräckslagen verkade hon nog när en av polisvovvarna bet tag i hennes halsduk och blottade två sylvassa hörntänder.Camilla log sitt hästleende tillbaka när faran var över. Och visst var det gulligt när en valp kärvänligt greppade hertiginnan med tänderna precis innan det var dags för Camilla att bege sig hem till prins Charles.

Nyckelord:Prinsessorna hårdpluggarOj, vad det tänks i de kungliga hjärnorna. Kronprinsessan Mette Marit av Norge har hårdpluggat inför sin tenta. Prins Carl Philip läser maskinteknik och tittar under huven på en traktor vid anrika Alnarp. Och nu ska prinsessan Madeleine läsa 15- poängskursen "Möta barn och ungdomar i svåra livssituationer" vid Socialhögskolan på Stockholms universitet, enligt Expressens hovreporter Johan T Lindvall. Detta hade Svensk Dam missat totalt. Ibland är det tur att vi har kvällstidningarna!Nyckelord:Gullan Bornemark hos kungenSå härligt att min stora favorit Gullan Bornemark har fått kungens medalj för sina musikaliska insatser. Precis som barnprogrammet "Drutten och Gena" präglade alla oss  70-talister i Sverige, har alla käcka visor som "Sudda Sudda bort din sura min" förgyllt vår barndom.

Tack Gullan för alla trallvänliga sånger!
Nyckelord:Lättare för Mette Marit än för Ari Behn
Det verkar som om stormen har lagts sig något i dag. Mitt blogginlägg, där jag skrev om en eventuell skilsmässa mellan Ari Behn och prinsessan Märtha Louise, skapade stora rubriker i Norge. Jag tror inte att norsk media skulle ha nappat så totalt på det jag skrev om det inte funnits ett frö av sanning i mitt påstående. Eller?

I dag skriver svenska kvällstidningarna att just i januari skiljer sig flest par. Många försöker ta sig igenom julen, men upptäcker sedan efter helgerna att förhållandet fortsätter att knaka.

Ofta sviktar en relation beroende på att parterna inte känner att de själva har utvecklats tillräckligt som människor. Det är viktigt för en man att känna att han gör något vettigt, har ett givet mål i tillvaron och inte är beroende av sin kvinna.

Kanske är det svårt att gifta in sig i en familj med så långa traditioner, som en kungafamilj. Ari Behn har fått skapa och formge sin egen roll som make till en prinsessa. Det kan inte vara helt lätt. Anpassning är formulan, men i själva anpassningen kan det ju hända att ens eget jag - ens personlighet försvagas. Betydligt enklare är det ju för kvinnor att gifta sig med en man med "högre" rang. Kronprinsessan Mette-Marit har ju verkligen funnit sig till rätta, trots att hon ju kanske bar på det tyngsta bagaget (när hon träffade Haakon). Hon lyckades med konststycket att bli blivande drottning av Norge - trots att hon redan hade en son från ett tidigare förhållande. Det verkar som om hon kunnat bevara sig själv i förvandlingsprocessen från vanlig flicka till kunglig.

Kärlek, bråk, skilsmässor och giftermål. Är det inte bara så intressant hur våra kungafamiljer i Europa speglar samhället i övrigt?Nyckelord:Vad är det som går och går men aldrig går ned på knä?


Foto: Stella Pictures

Förr susade belgiske Laurent omkring i Bryssel på sin vältrimmade Harley Davidson. Numera är bågen utbytt mot andra bågar.

Prins Laurent har skaffat nya glasögon. Så här såg han ut i sina tidigare bågar (se nedan).
Laurent och furst Albert hade samma stuk på glasögonen. Men även Albert väljer nu hellre coola solbrillor i stället för "Thomas Östros-stilen". Stackars Monaco-prinsen. Hans hårfäste kryper allt längre bak och ännu har han ingen riktig familj att presentera för sitt folk.

Laurent var 40 år när han gifte sig med sin Claire. Det tyckte många var sent. Albert är en övermogen ungkarl som vägrar att falla ned på knä. Det ser ju faktiskt inte särskilt ljust ut på bröllopsfronten. Precis som här i Sverige.....väntan väntan väntan. Herr Daniel Westling fyller ju faktiskt 36 år!!!! i september - ingen purung ogift kille direkt. Hantera hantlar är han en fena på, men att gå ner på knä inför sin prinsessa går trögare.

Men det kan ju inte vara så svårt för en så vältränad man som Daniel att fria? Det är ju som att göra ett utfall. Bak med det ena benet och fram med det andra....BALANCE och sen är det bara att säga de magiska orden. Lätt som en plätt!Prins Albert och Thomas Östros är lika som bär.Numera tar jetset-ungkarlen Albert av sig politiker-glasögonen och sätter på sig playboy-bågarna.
Nyckelord:Ari Behn och skilsmässan

Mitt blogginlägg i går om Ari Behn har fått svallvågor i den norska mediavärlden. Jag skrev om hur jag anade en fnurra på tråden i äktenskapet mellan prinsessan Märtha Louise och Ari Behn. Som kunglig reporter är det mitt jobb att spekulera och mina personliga åsikter kan jag ju faktiskt lufta här i "Åsas Kungliga Europa". Men jag hoppas verkligen att jag har fel om den eventuella separationen. Mina kungliga favoriter är ju just Märtha Louise och Ari Behn - de är unga, snygga, kreativa och djärva personer som får Kungliga Europa att lysa lite extra.

Detta är min blogg - min ord -mina tankar....

Se&Her i Norge ringde upp mig och skriver om detta:


Och Ari Behn - jag är ledsen. Gillar honom skarpt.

 Han är en trevlig person på alla vis - men denna vecka ligger han trots allt på min Kungliga inne-och utelista.....

(för att nästa vecka komma i topp....?  Följ min lista varje vecka så får Ni se - den är lika subjektiv och skriven med glimten i ögat som min blogg Åsas Kungliga Europa!

Så var det sagt...godkväll!
Nyckelord:Carl Philip bor tillsammans med Karin Mattssons man


Foto: Charles Hammarsten

Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson är gift med prins Carl Philip. studiekamrat i Skåne, Henrik Weijber.


Jag avslöjade i nya numret av Svensk Damtidning att prinsen bor på Skarhults slott mellan Eslöv och Lund nu när han läser vid anrika Alnarp i Skåne.I samma flygel bor studiekamraten och Sörmlands-godsägaren Henrik Weijber. Saknad är han nog av sin hustru som är både trevlig, vacker och begåvad. Hon bor kvar i Stockholm De gifte sig nyligen och längtar förstås efter barn. Men först satsar hästintresserade Karin Matsson-Weijber all kraft och engagemang åt sitt arbete. Jag träffade henne för en intervju.


Foto: Charles Hammarsten

Kungamiddag
I veckan gick Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson-Wijber på kungamiddag med sin man Henrik Weijber, som är prins Carl Philips studiekompis i Skåne. Prinsen och Henrik bor i ena flygeln på Skarhults slott.
Nyckelord:Snart skild Prinsessa söker ny man!


Foto All over press

Ari Behn gör inte bara sin hustru prinsessan Märtha Louise besviken. Hela Norge är i upplösningstillstånd och undrar hur det egentligen står till med gutten i poetskägget, som fortsätter att roa sig utan familjen. Här är den senaste bilden som säger en hel del om det "kungliga" äktenskapet.

Ska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn skiljas? Det kan mycket väl hända, men jag hoppas att det inte blir så.

Vem vill ha en sån här man, som nattetid står och hänger på andra tjejer? Är man dessutom ingift i norska kungafamiljen är skandalen ett faktum.

En redig karl åt prinsessan Märtha Louise sökes!
Nyckelord:Sötnos i knät på mammaHur söt får man vara? Emma Tallulah i dopdräkt är bland det gulligaste vi har sett på länge. Mer om dopet i Norge kan ni läsa på hemsidan www.svenskdamtidning.se
Nyckelord:Jag kindpussades med Ari Behn


Foto All over press

Oj, oj stackars Ari Behn, prinsessan Märtha Louise man. Nu spekuleras det vilt om att han har en hemlig affär med en gift kvinna. Han har setts omfamna och kindpussa en blondin i Stockholm då han var här för att medverka i Skavlans program i TV.

Kindpussades gjorde Ari och jag när vi sågs nu i veckan. Så visst omfamnar han även brunetter...

Jag gjorde en intervju med Ari Behn i samband med att han var i Stockholm för att visa sin egendesignade servis "Peacock". för en tid sedan..se filmen här.

Det blev ett kärt återseende. Men inte behöver man ha en romans för att att man hälsar på varandra!
Ari är en trevlig prick. Han berättade nu för mig att han är så förtjust i sin lilla Emma Tallulah, minstingen i familjen Behn som döps i dag i Oslo. Och hon är ju verkligen bedårande.

Romansen med blondinen då? Ja, vem vet...Ari Behns utspel i media de senaste dagarna (angående kritiken mot Grimstad) är minst sagt kontroversiellt och det passar sig kanske inte att mingla omkring på Stureplan om man är gift med en prinsessa...Skilsmässor i kungahusen är ju vardagsmat numera.....
Nyckelord:Prinsessan Märtha Louise älskling får vatten på hjässanFoto Ari Behn

Just precis i detta ögonblick skrider farmor Marianne Sohlman in i Slottskapellet i Oslo med lilla Emma Tallulah i famnen. Det är barndop och prinsessan Märtha Louise och Ari Behns tredje lilla flicka ska få vatten på hjässan. Hon har ett av kungliga Europas mest annorlunda namn...och en far som just i dagarna är i blåsväder.


Nyckelord:Statsministerns fru håller takten i Let´s Dance

Det är inte bara prinsen av Venedig som sätter på sig dansskorna i Let´s Dance. Även Danmarks första dam, Anne-Mette Rasmussen, som är gift med Statsminister Anders Fogh Rasmussen dansar loss i TV.

I danska Let´s Dance har statsministerfrun gjort succé med sin partner. Titta på filmen här!När får vi se vår Filippa Reinfeldt svänga loss på bästa sändningstid?
Nyckelord:Kungen söker efter den rätta - kön och nationalitet spelar ingen roll!Medan Sverige börjar gå på knäna och lågkonjunkturen suger musten ur arbetslivet råder det fortfarande viss 80-talskänsla i vårt oljerika grannland.

Kung Harald behöver förstärkning.
För alla som vill ha ett intressant jobb i kunglig miljö kan jag nu tipsa om att söka till Slottet i Oslo.
Kungliga Hovet i Norge drar sitt strå till stacken som arbetsgivare och utlyser nu en tjänst. Det saknas en kommunikationsrådgivare vid informationsavdelningen. Kvalifikationer och personlighet går före nationalitet och kön.

Ett hett tips till alla svenska presspersoner, som valde att sluta vid Informationsavdelningen vid Stockholms slott?

• Catherine Broms, plockade ut sparad semester och gick i pension i april.
Juan Navas, slutade i februari.
Carina Bergkvist, slutade i april.
Morgan Gerle, slutade i oktober.
Elisabeth Tarras-Wahlberg, jobbar hos Qatars emir Hamad bin Khalifa Al Thani.
Åsa Gunnarsson, slutar efter bara ett halvår för att gå till en tjänst på Sveriges kommuner och landsting.
Nyckelord:Hur ska Kronprinsessan klara sig?Visst ser hon ut som den skolflicka hon är, Mette Marit? Norges kronprinsessa gör som prins Carl Philip, börjar plugga när andra slutar och går ut i arbetslivet...Men om man tittar lite närmare på det som hon har i handen, så står det "ritblock" på pappersluntan. Hm...inte sitter hon väl och ritar streckgubbar under lektionerna? Mette Marit studerar vid Handelshögskolan BI i Oslo och hon måste nog ligga i för att klara tentorna. Hoppas att ritblocket är dottern, prinsessan Ingrid Alexandras!

Nyckelord:Nykär prins rider på puckelrygg i Abu DhabiHelsingborgaren Mikael Lundberg fick bästa tänkbara start i veckans europatourtävling i Förenade Arabemiratens Abu Dhabi. Även Jarmo Sandelin och Henrik Stenson svingade golfklubborna i tävlingen i hopp om att vinna bucklan.

Men vädret har varit allt annat än bra i Abu Dhabi. Man fick avbryta torsdagens spel på grund av mörker efter ett två timmar långt speluppehåll för en hagelstorm.

Samtidigt som den spännande golfturneringen ägde rum hoppade en prins och hans prinsessa upp på en dromedar inte långt därifrån. Holländske kronprinsparet trotsade både hagel och stekande sol när de djärvt satte sig till rätta på öknens puckelryggiga "skepp" och gled ut över orientens sagolika sanddyner.

Maxima kastade av sig sandalerna och kände sig fri som en fågel under solen. Och Willem Alexander såg ut som Alladin själv som funnit sin prinsessa. Dromedaren lunkade snällt med KLM-ägarna i sadeln. Willem Alexander är ju pilot och är van att styra sina flygande farkoster själv över världen...men så här romantiskt kan det ju aldrig bli i en cockpit. En flygande matta(?) är ju perfekt att vila ut på när man är så kära som Maxima och hennes prins.


Foto: Scanpix
Nyckelord:Grevinnan Alexandra fann lyckan utanför slottsgrindarnaUte i kylan? Grevinnan Alexandra och hennes Martin blir minsann inbjudna till olika evenemang, men tackar ibland nej till att dyka upp med hänsyn till kungafamiljen. Många vid hovet tycker att det skulle se konstigt ut om exmakarna Joachim och Alexandra skulle dyka upp på samma tillställning.

Jag tror ändå inte att Alexandra ångrar skilsmässan från landets prins. Enligt uppgift var det ju hon som ville separera från Joachim, och han gjorde allt för att hålla ihop äktenskapet.


Passionen mellan fotografen Martin och Alexandra håller i sig. Nu lever de med varandra i vardagen och han har visat att han tar ansvar för sin nya familj.


Även Alexandras barn gillar Martin skarpt och har inga problem med att det är Martin som följer dem till skolan - tvärtom.
Söner brukar vara lika sin mamma, men jag tycker inte att det finns så många drag av Alexandra i Nikolais och Felix blåögda ansikten. Inte är de speciellt lika sin pappa Joachim heller. Men så är det ju med gener. Man kan ju aldrig veta hur ens lille avkomma ska se ut. Och tur är väl det...Födelseögonblicket är livets största överraskningsmoment - både för mamma, pappa och baby!


Lyckliga familjen!

Bonuspappan Martin klarar sin roll galant.
Nyckelord:Sagt och osagt om prinsenPrins Henrik har namnsdag i dag. Grattis! Undrar om han någonsin kallats för "Henke" under sina år som dansk prinsgemål?

Det är roligt med en sådan färgstark figur i Kungliga Europa. Prins Henrik är vinkännare av stora mått och är så förtjust i sin nya svärdotter Marie som ju härstammar från samma land som hans själv. Prinsgemålen och Marie talar franska så det står härliga till på slottet.

Jag hörde Henriks äldste son, kronprins Frederik, göra ett uttalande i Afghanistan för inte så länge sedan. Han pratade engelska och med tanke på att han ju faktiskt är gift med Mary från anglosaxiska Australien borde han ha ett bättre uttal än han ju faktiskt har.

Men med så många språk som talas i de kungliga kretsarna är det kanske svårt att vara flytande på samtliga.

Kärlekens språk kan dock talas av alla...

Många rykten om prins Henriks sexuella läggning har surrat lågmält genom åren, men dansk press skulle aldrig någonsin skriva om skvallret som florerar...Stor skandal blev det 2004 när den norska journalisten Liv Berit Tessem kom in på det delikata ämnet i boken "Kongereporter - journalist i eventyrland".

Nyckelord:Modeprinsessan Madeleine stöder svenska designers

Modeprinsessan Madeleine ska inviga den sjunde upplagan av Fashion Week by Berns inleds måndagen den 26 januari på Berns Salonger. Med Madeleine som beskyddare  kommer hon att framhäva nya svenska designers såväl i Sverige som utomlands.

Kronprinsenssan Mary av Danmark har gjort mycket för den danska modeindustrin genom sitt intresse och engagemang för mode. När jag träffade Martina Bonnier, modechef på Damernas Värld, berättade hon hur viktigt det faktiskt är med kungligheter som stöder inhemsk modeindustri. Hon efterlyste mer engagemang från de svenska sessorna. Det danska kunghuset drar sig inte för att avslöja vilken designer som gjort klänningarna de bär. I Sverige har man varit mer återhållsam med den typ av information. Varför hålla det hemligt vem som skapat en aftonblåsa (om det är en svensk designer), när det skulle främja svenska modedesigner både hemma och utomlands.


Foto Charles Hammarsten

Stilsäkra modechefen Martina Bonnier i Humlegården
Nyckelord:Kronprinsessan Victorias dubbelgångare?


Foto: Stella Pictures

Tycker Ni inte att den amerikanska skådespelerskan Alexandra Chando har vissa likheter med kronprinsessan Victoria?

Denna gång finns ingen av de svenska prinsessorna med på veckans innelista utan de har fått konkurrens av andra intressanta personer.

Nu är det fredags eftermiddag och snart helg. Missa inte nya kungliga inne-och utelista som finns till allmän beskådan - klicka här!
Nyckelord:Kungafamiljen nobbar IdrottsgalanHon är ung, blond, söt och duktig. Karin Mattsson är riksidrottsförbundets ordförande. Jag träffade henne i veckan för en intervju. På måndag är det idrottsgalan och då är hon värdinna för evenemanget och brukar göra entré med Kungen vid sin sida. Det är vanligt att någon medlem av kungafamiljen närvarar vid galan, men i år har både kungaparet, prinsen och prinsessorna tackat nej. Synd, tyckte Karin Mattsson eftersom Idrottsgalan firar tioårsjubileum i år.

Jag ringde pressavdelningen vid Kungliga Slottet som berättade att kungafamiljen har andra åtaganden. Vad, visste de inte.

Inte ens stjärnorna Zlatan eller Anja Pärson dyker upp på måndag.
Nyckelord:Gnäggande kungligheterCamilla har ett lite gnäggande skratt, sägs det. Lika som bär kanske man inte kan säga om hertiginnan av Cornwall och den skrattande hästen. Men det verkar nästan som om ryttar-Camilla kan tala med hästar. Hon har definitivt fått den vita springaren på gott humör!

 
Nyckelord:Grattis prinsen!Stort Grattis säger jag till prins Felix som har namnsdag i dag. Här ser vi honom på tennisbanan med storebror Nikolai.

Det är intressant att skåda hur lik Felix är sin styvpappa Martin Jörgenssen...
Nyckelord:Ingen konkurrens mellan prinsessornaMörka skönheter med prinsesstitel och samma namn. Mary heter ju Marie på franska!

Det är lätt att tro att det skulle finnas en viss konkurrens mellan de två danska sessorna. Men en dansk expert går nu ut och säger att så är inte fallet.
"Mary ska vara en frontfigur för hela landet då hon ju är blivande drottning. Marie kommer att representera Södra Jylland och verka mer lokalt"

Det måste vara roligt för Mary att få en svägerska in i familjen som ju verkar lättsam och kul. När Marie får barn kommer de att kunna stötta varandra som två unga arbetande småbarnsmammor.

De har ju också en god relation till Joachims exfru Alexandra, vilket är nödvändigt då ju Marie faktiskt är Nikolais och Felix plastmamma.
Nyckelord:Kungliga TV-tittare och glada amatörer

Drottning Elizabeth av England och jag har ett gemensamt. Vi gillar brittiska, stillsamma TV-serier med inslag av mord. Regenten missar aldrig ett enda avsnitt av "Morden i Midsomer", men skulle själv aldrig vilja bo i den lilla byn. Förståligt med tanke på att 215 människor har dött där under seriens gång.
"Det är många som mördas där, jag skulle inte vilja bo där, sade Elizabeth till huvudrollsinnehavaren John Nettles när de träffades.Vår egen regent, kung Carl Gustaf, gillar svenska TV-serier. han följde med stort intresse "Skilda världar".

Kronprinsessans blivande svärfar, Olle Westling, är även han intresserad av skådespeleri. Men i stället för att titta på TV agerar han gärna själv på scenen. Han är aktiv i Ockelbo Amatörteater Förening (OATF) som titt som tätt gör succé i Daniel Westlings hembygd.

Nyckelord:Lekfulla prinsarDet danska kungahuset är livfullt och lekfullt. Här luftar prins Joachim sina två söner Nikolai och Felix på den kommunala lekplatsen. Två barnflickor är med för att se till att kusinerna prins Christian och prinsessan Isabella inte gör sig illa.
Marie var hemma och vilade gravid-magen. Det ser lika snöfattigt ut i Danmark som i Stockholm.
Nyckelord:Prinsessan Märtha Louise dementerar ryktenFoto: Stella Pictures

Prinsessan Märtha Louise och skäggprydde Ari Behn gick tillsammans till julgudstjänsten i Lommedalen. Det har gått rykten om en äktenskaplig kris mellan paret. Men vid nyår fick Märtha nog och dementerade i en tv-intervju de illasinnade pratet. Hon menar att det minsann är frid och fröjd på hemmaplan och att det inte alls råder oenighet eller annat oönskat i äktenskapet.

Ja, med ett litet försoningsbarn kan de rida ut eventuella stormar - om det nu har funnits några. Lilla Emma Tallulah döps den 20 januari, så det finns många lyckostunder och familjesammankomster för Norges sagoprinsessa att se fram emot.
Nyckelord:På jakt med Jonas Bergström

På Nyårsafton berättade bordsherren H. Werner för mig om när han hjälpte Jonas Bergström, prinsessan Madeleines stilige pojkvän, att flå sitt första rådjur. Det var vid en jakt på Wängsiöberg som Jonas stilfullt fällde sitt byte.

På tal om jakt så har ju prinsessan Madeleine också jaktlicens, men inte prinsessan Beatrice av England som hela julen jagat sin bortsprungne hund Max. Nu kan jag berätta att vovven är återfunnen. Vilken jaktlycka för Bea som har tapetserat varenda lyktstolpe med lappar där hon efterlyser sin älskling.

I fredags spatserade plötsligt Norfolk terriern in på ägorna vid Royal Lodge, där Beatrice pappa prins Andrew bor.
Förutom en ögoninfektion var Max helt oskadd.

Nyckelord:Daniel Westling talar ut och firar pappa OlleI går fyllde Kronprinsessan Victorias blivande svärfar, Olle Westling, 64 år. Det firades med tårta och gratulationer i hembygden Ockelbo. Daniel Westling är en familjekär man som med all säkerhet grattat sin pappa på födelsedagen.

Förra året gav Daniel sin pappa en svart Lexus i present. Med Lexus-ägaren Sandro Catenacci och forne Lexus-ägaren Krister Kaiser i vänkretsen är det naturligt att få ett bra pris på en snygg bil.

Kul att se att unge herr Westlng engagerar sig i Ockelbo. Skoltidningen, En Spänn, fick en exklusiv intervju med Daniel vilket uppmärksammades stort. Naturligtvis är Daniel engagerad och var snabb med en kommentar när tidningen stod inför nedläggning.

Tur att En Spänn finns på nätet. Här kan ni läsa Daniels egna ord.
Nyckelord:Grevinnan får en halv miljon i veckan

Härligt med nyheter som inte bara handlar om finanskriser och börsnedgångar.

Enligt Realtid.se kräver nu svenska grevinnan Marie Douglas Davids en halv miljon i veckan från sin exman miljardären och affärsmannen George David. Det blir julafton hela året för Marie om allt går vägen.

Mariedouglasdavies_200.jpg


Marie har redan en villa i Falsterbo som hon köpte för 31 miljoner kronor.

Och enligt Hartford Courants lägger Marie 64.000 på resor, 8.000 på presenter, 8.000 på hår- och hudvård och 5.000 kronor på kemtvätt – i veckan!
Nyckelord:Marie vann över Mary


Foto: Stella Pictures

Marie gjorde storstilad entré när det vankades festligheter på Amalienborg häromdagen.

Balens drottning blev Marie denna gång. I kungligt blått intog hon guldplatsen och norpade galant åt sig segern i prinsessfiness.Mary på silverplats i silverklänning. Det är inte ofta danska kronprinsessan får stå tillbaka för svägerskan, men denna gång hade ju Marie ett snäpp vassare utstrålning.Mest majestätisk var drottning Margrethe som vanligt.
Nyckelord: