topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Prinsessan Lilian svimmade

image396

Foto: Charles Hammarsten

Ja, det var verkligen varmt när jag anlände till Yttre Borggården vid Kungliga slottet idag. Kungen kunde knappast klaga på vädret, när han nu firades med pompa och ståt. 62-åringen tog stolt emot hyllningarna från alla glada gratulanter. De kungliga damerna stod i solgasset på balkongen under större delen av det högtidliga firandet. Prinsessan Lilian ville inte missa kungens födelsedag och tittade nyfiket på Arméns musikkår nedanför som spelade och sjöng i stämmor! Men utan hatt i hettan blev det för mycket för änkeprinsessan som ju faktiskt passerat 92-årssträcket. Hon tuppade av! Dramatiken var stor på balkongen, och läkaren Jan Erik Efverström tillkallades. Jag pratade med presschef Nina Eldh efter det att uppståndelsen var över. Hon sa´ att det inte var någon större fara med prinsessan Lilian. Tack och lov! För vad vore vårt kungahus utan denna friska fläkt från Wales...

 
Nyckelord:Furstens sparbössa sprängdes

Liechtensteins furste Hans Adam stoltserar som Europas rikaste man. Och i veckan fylldes bankkontot på ytterligare sedan släktklenoderna klubbades på Christies i Amsterdam för dubbla utropspriset. 5,4 miljoner Euro kammade han hem i ett nafs.
"Hoppas att de nya ägarna av objekten är lika förtjusta i dem som vår familj alltid varit" sade han.

image395
Foto: Stella

Furst Hans Adam av Liechtenstein gnider sina händer av lycka sedan han sålt släkttavlor och antikviteter för miljonbelopp.
Nyckelord:Prinsessans bröstchock!

image394
Foto: Stella

Puh! Jag känner ingen direkt träningsstress inför Beach 2008 när jag ser denna bild på veckans badprinsessa Bea. Vad skönt med en kunglighet som helt naturligt kastar av sig kläderna för ett dopp i det blå och inte har en tanke på hur bikinin sitter. Ännu en av Beas berömda bröstchocker!
En eloge till härliga Beatrice som inte bryr sig nämnvärt om hur hon ser ut utan lever livets glada dagar....en bra förebild för unga tjejer. Här påminner hon om Venus födelse - uppstigen ur havets skum på Botticellis klassiska målning.
Nyckelord:Prinsessan Madeleine på Villa Pauli

image392
Foto: Charles Hammarsten

I går besökte prinsessan Madeleine Djursholm och Villa Pauli. Eftersom jag inte bor långt därifrån tog jag cykeln dit och tog en närmare titt på söndagsevenemanget nere vid Strandvägen. Det var en underbar dag med sommarvärme och dofter av klorofyllstinna blommor och blad. Förra sommaren bodde Thailands kronprins på Villa Pauli och den ståtliga byggnaden har ofta celebert besök. Jag pratade ganska mycket med Arnfinn Röste, som äger stället. Hans namn är fornnordiskt och betyder "Örnman på plats"! Arnfinn berättade om sina planer om bland annat ett nytt stort spa nere vid sjöflygeln och om hur han numera även har glasbruket Reimyre i sin ägo. Han har vid ett flertal tillfällen träffat kronprinsessan Victoria, som ju är intresserad av glasblåsning....Även om Victoria är Villa Pauliägarens favorit bland kungligheterna, tyckte han naturligtvis att det var vansinnigt roligt att nu vackra Madeleine svepte in i byggnaden i svart kort klänning och blont hårsvall.

Det kanske var tur att prinsessan Madeleine inte rattade den svarta BMW:n själv i går eftermiddag med tanke på senaste tidens bilkörning. Tillsammans med drottningens hovdam, friherrinnan Christina von Schwerin, anlände hon till MInStoraDags välgörenhetsauktion till förmån för svårt sjuka barn. Prinsessan är stiftelsens beskyddare och hon spred glans åt evenemanget som lockat dit 200 personligt inbjudna gäster. Lotter såldes på plats av Stiftelsens ambassadörer Martin Timell, Kajsa Bergqvist och Johan Ernst Nilson.


image393
Foto: Charles Hammarsten

Flera av prinsessan Madeleines nära vänner var på plats. Bästisen, Louise Gottliebs, sambo Gustav Thott budade på Per Gessles gitarr och Johan Staël von Holstein bjöd generöst 130 000 för en weekend-semester i Aspen.
Nyckelord:Madeleine parkerar sig på utelistan

Hoppsan, vad elak jag är denna vecka! Alla tre "kungabarnen" har hamnat på min utelista. Victoria för första gången! Säkert är Ni flera som knorrar över detta, men låt mig här förklara varför prinsessan Madeleine, som ju faktiskt gör många bra saker för organisationerna World Childhood Fundation och Min stora dag, är värd sin tredje plats på kungliga utelistan.

Om storebror kallas "motorprinsen", så går prinsessan Madeleine numera under beteckningen P-lisornas mardröm. Vid upprepade tillfällen parkerar hon lyxbilen på förbjuden mark utan att tänka sig för. Men eftersom hon är medlem av Sveriges kungafamilj, brukar inte böterna bli särskilt betungande. Trots att prinsessan bor i en våning i Hovstallet mitt i innerstan, tar hon ofta bilen några kvarter bort när det är dags att göra ärenden. Stockholmarna brukar skymta den silverblanka Lexus-jeepen lite då och då med prinsessan bakom ratten. Nu senast sågs hon svänga ut från trottoaren, och det verkade som om Madeleine hade väldigt bråttom. Enligt sighten Mingel.se bevittnade flera personer hur hon backade rakt in i en parkerad bil utanför restaurang NOX på Östermalm. Den parkerade bilens larm gick igång och den blinkade och tjöt, men det var inte något vår yngsta prinsessa tog någon som helst notis om. Hon kikade lite snabbt på bilen, samt runt sig, och drog kvickt därifrån. Att visa hänsyn lärde man sig i andra årskursen i skolan. Kanske det är dags för bakläxa för Madeleine? Hur som helst borde laglydige juristen och Jonas Bergström hjälpa sin flickvän på traven. En bok om trafikregler vore en nyttig födelsedagspresent!

image391


          
Nyckelord:Här får Danmark en ny prinsessa

Nu är det prick en månad kvar tills prins Joachim gifter sig för andra gången. Marie Cavallier kommer att bli en vacker brud, ingen tvekan om den saken. Och så här fint ser det ut i Møgeltønder kyrka, där den efterlängtade ceremonin går av stapeln den 24 maj. Här gläntas det på dörren och vi får en förhandstitt...

image389
Foto: All over press
image390
Mögeltönderkyrka - namnet låter ju inte så upphetsande direkt. Vi får hoppas att den är totalsanerad från mögel...
Nyckelord:Tvillingsjälar?

Kommer Ni ihåg hur man alltid ville klä sig likadant som bästisen som liten? Nu är det väl snarare tvärtom, att det skulle kännas som en smärre katastrof om man kom i en kopia av kompisens nya klänning till festen! Prinsessvännerna, norska Märtha-Louise och Laurentien av Holland, umgås flitigast av alla i kungliga kretsen. De är så nära väninnor, att de inte ens drar sig för att göra entré på röda mattan i samma sjal! Köp två, betala för en är inget för dem. Det är istället köp en och dela systerligt, som gäller!

image388
Nyckelord:William fick eftertraktat strumpeband

Så var det då klart vem som blir den 1000:e riddaren av Strumpebandsorden. Farmor Elizabeth har funderat och funderat på vem som är lämpligast, och nu har hon utsett barnbarnet prins William. Det här med kungliga ordnar är en hel vetenskap, och jag skrev en artikel om det för en tid sen. Då besökte jag docent Tom C Bergroth vid Ordenskansliet på Stockholms slott. Han berättade för mig hur saker och ting ligger till.

Nu är Bergroth även behjälplig ett svenskt filmteam där skådespelarna bär ordnar. Men hur han än beskriver hur medaljerna ska sitta korrekt på fracken, blir det ändå ofta fel, enligt Bergroth själv. Så här ska strumpebandsorden sitta på en drottning:

image386
Foto:IBL

Nu ska jag försöka berätta vad Strumpebandsorden är. Fakta för er hungrande bloggläsare som alltid undrat:)

image387
Foto:IBL

Strumpebandsorden är Englands förnämsta och räknas som Europas äldsta orden jämte Gyllene Skinnet. (Elefantorden är god trea)

Strumpebandsorden är en levande orden, som har fått ett uppsving i modern tid genom nuvarande drottning Elizabeth II:s pappa, kung George VI. Han var mycket intresserad av ordnar och återinförde delar av det gamla ceremonielet.

Ordenstecknet bärs i ett mörkblått band, ordenstecknet är ett medaljongformat tecken. En särskild detalj är det s.k. "strumpebandet", ett guldkantat sammetsband med text (ordens valspråk), som bärs nedanför vänstra knät för män. Remmen bärs endast till den så kallade Windsoruniformen eller frack med knäbyxor. I dag bärs bandet endast vid speciella ceremonier i England. De enda kungligheter som gör det är prins Philip och prins Charles.
Varje år är det en gudstjänst på Windsor. Då samlas alla riddare med efterföljande lunch. Då bär man "morning coat", det vill säga man bär byxor med randiga ben och svart kavaj med silverfärgad slips och ordensmantel på vilken det stora ordenstecknet med kedja bärs och ordensbarett med plym.
Kung Carl XVI Gustaf tog emot ordensinsignierna år 1975. Strumpebandet har han aldrig burit, då han aldrig har uppträtt i Windsoruniform eller i knäbyxor.
Kung Olav av Norge blev tidigt Strumpebandsriddare.
Nyckelord:Lycklig lillprins

image384

Prins Christian av Danmark står i tur till tronen, men det är inget han funderar på i nuläget direkt. Lillprinsen njuter av barndomens glada, bekymmersfria dagar. Och roligt har han nästan jämt. Speciellt kul är det när morfar och styvmormor hälsar på. I veckan var det barnkalas för lillasyster Isabella, som fyllde ett år, och då passade prins Christian på att berätta för släktingarna om sin härliga semester i Miami.

image385
Badankan har fått konkurrens av en röd plasthaj, som lillprinsen lekte med i poolen.
Nyckelord:Prinsen hejar på hajen

image383

Är det en haj Mary fått syn på? Lille prins Christian ser en aning förskräckt ut. Familjen var med och hejade på kronprins Frederik när han tävlingsseglade i Miami förra veckan. En skön tillvaro för stressade småbarnsföräldrar att få lite sol på nästippen och äventyr. Tur att Christian har flytväst, det ser en aning brant ut från piren ned till vattenytan. Är det Foppa-tofflor han har på fötterna?
Nyckelord:Drömprinsen landade i trädgården

Prins Andrew har tidigare varit i hetluften för att åka snålskjuts med militärhelikoptrar när han ska till golfbanan! Nu är det tronföljaren prins William som får kritik för att slösa på landets resurser. För en tid sedan tog William arméns RAF-helikopter till ett party på Isle of Wight i engelska kanalen. Skattebetalarnas attack mot färdsättet lät inte vänta på sig.
"Försvaret skriker efter fler RAF- Chinook helikoptrar. Bara tio stycken finns i Afghanistan, och det råder stor brist på transportfordon av denna typ", menade upprörda kritiker.
Men prins William slog dövörat till och upprepade händelsen.
Denna gång snurrade han iväg till flickvännens trädgård där han landade med flygvapnets elithelikopter!
"Det är uppenbart att han ville visa Kate vad han kan", säger en källa i News of The World.
Det brittiska försvaret försvarar inte att prinsen lånar deras utrustning för att imponera på tjejer.
"Det är löjligt och opassande", säger RAF-piloten Jon Lake.

image382
Nyckelord:Tog bordduken med på fest

image381
Jag hittade den här gamla bilden och förundrades över kronprinsessan av Norges mod att klä sig. I bordduk! Kan inte låta bli att reagera över Mette-Marits stil. Hon skulle kunna vara en blond motsvarighet till danska Mary, lika snygg och säker i smak, men ack nej....år efter år faller Mette för de mest anskrämliga plagg. En stylist hitåt, tack!
Nyckelord:Pernald och Sernholt

image379

image380

Är det bara jag som tycker att Carl Philips flickvän Emma Pernald och Måns Zelmerlövs kärlek Marie Sernholt är lika som bär? Emma är ju faktiskt lite lik snygga filmstjärnan Cathrine Zeta Jones också....
Nyckelord:Med Bernadotte på gylfen

image377

image378

Hm, det gick kanske inte som prins Carl Philip väntat sig i rallyt. Men sponsorerna är nog nöjda ändå att synas med företagsnamnen på en äkta kunglighet. Mr. Bernadotte junior gick omkring som en vandrande reklampelare på Knutstorps fartfyllda bana. Bäst av allt är kungahusets egen namnlogga över motorprinsens gylf!
Nyckelord:Födelsedagsflickor

image376

Grattis säger vi idag till drottning Elizabeth av England som fyller 82 år. En annan kunglighet som får äta tårta idag är kronprins Fredriks lilla dotter Isabella. Hon fyller 1 år! Fina bilder från firandet visar vi i nästa nummer av Svensk Damtidning.
Nyckelord:Drog-prinsessan

image375
Foto: Stella

Bulgariska prinsessan Rosario är bästis med Mette-Marit. Hon är också gudmor till lille prins Sverre Magnus av Norge. Nu vet vi varför Mette-Marit och Rosario kommer så bra överens. Båda har varit i drogträsket och det sägs att Rosario ännu inte lämnat det. Trebarnsmamman är vacker som en dag, så det är ju trist att höra rykten om att hon skulle knarka....men ingen rök utan eld, som det bekant heter...
Nyckelord:Letizia är försvinnande liten

image374
Kronprinsessan Letizia är så petite! Drottning Sofia stöttar svärdottern. Sofia har själv levt ett helt liv med en otrogen Juan Carlos, så är det någon som vet hur det känns att må dåligt är det hon. Letizia är magrare än någonsin. Varför vill hon vara ett vandrande skelett? Ingen karl i världen är väl värd att svälta sig inför! Letizia påminner om Victoria Beckham som försöker få kärlek och uppmärksamhet av sin fotbollsmake genom att bli ett offer. Lite mer framåtanda  om man får be, Letitiza!
Nyckelord:Drottningen är helt osportig

image373
Foto: Stella Pictures

Drottning Margrethe och prins Henrik besökte Rosenborgs slott i Köpenhamn i veckan. Bilden påminner om en klassisk oljemålning - det är lite franskt hovliv över  den.  Margrethe är en stor beundrare av balett. I boken "Europas kungafamiljer" ger Margrethe en intervju där hon berättar att dans är ett stort intresse.
Reportern frågade: "Stämmer det att ni dansar balett på vintern?"
Och Margrethe svarade:
"Ja, det är min enda motion. Egentligen är jag ganska lat. jag har inte tillräckligt med tålamod för att motionera mer regelbundet".

Härligt med majestäter som medger att de är helt osportiga!

 
Nyckelord:Inte många danskar i danska kungafamiljen

image372

Marie Cavalliers första vinkning från kungliga balkongen. Hon såg ut att klara "glödlampsskruvningen" med handen riktigt bra! Danska kungafamiljen är mångkulturell så det förslår- med två medlemmar från La France och en från Australien. Och två prinsar med en mormor från Österrike och en morfar från Kina!
Nyckelord:Äkta kärlek på röda mattan

image369
Victoria: "Mette-Marit, är det roligt att ha man och barn?"
image370
Mette-Marit: "Ja, visst är vi lyckliga Haakon?"

Invigningen av Operahuset i Oslo bjöd på idel kungliga gäster och statsmän av rang. Vår tronföljare kom dit i ensamt majestät, som vanligt, och sällade sig till Norges förälskade kronprinspar. Tänk vad Mette-Marit skulle kunna stötta Daniel Westling om han gifter sig med Victoria. Norskan har ju gjort en klassresa som heter duga. Och visst har hon parerat alla hinder väl! Nu är hon säker i sin nya roll och hon och kronprins Haakon har det absolut lyckligaste äktenskapet i de kungliga kretsarna. Det är inte många minuter de kan hålla händerna borta från varandra. Gulligt! Äkta kärlek överlever allt!

Och ser det inte ut som om Mette-Marit är gravid igen?
Nyckelord:Törnrosasömn på Princess

image368

Var bor kronprinsessan Victoria när hon hälsar på Daniel Westlings familj i Ockelbo? I hans pojkrum på Smältvägen? Eller kanske här på stadshotellet "Princess" i Sandviken, inte långt från Ockelbo? Ett passande namn på ett hotell för en övernattande kronprinsessa...
Nyckelord:Ockelbos trevligaste man?

Är jag den allra största beundraren av Daniel Westling, näst efter kronprinsessan Victoria? Svar: Ja! Nu har jag precis talat med Daniels pappa, Olle Westling, i telefonen. Han har en av de mest sympatiska rösterna i landet och han verkar verkligen vara en trevlig, duktig och kunnig person. Den perfekta svärfadern! Nu är han socialchef i Sandvikens kommun, men har länge arbetat (också som socialchef) i Ockelbo där han bor.
"Jag arbetade där i tio år. Ockelbo kännetecknas av framåtanda och social trygghet. Föreningslivet är stort och det är en härlig plats för barn att växa upp på. Vi har fin natur och mycket att se".
Nyckelord:Att Daniel vann kronprinsessans hjärta förvånar ingen i Ockelbo


image367
Foto: Patrik Österberg

Jag tog en sväng förbi Ockelbo förra veckan för att se hur det går med bröllopsförberedelserna. Bygdens son Daniel Westling har satt Ockelbo på Sverigekartan och numera vet varenda 08 var det ligger. Det är inte bara Daniel som gillar gym. Även Ockelbos 36-årige kommunalråd, Magnus Jonsson, tränar regelbundet. Vi träffades vid träningsmaskinerna i gymmet vid torget och han berättade stolt om sin ort.

I Ockebo bor cirka 6000 invånare och de flesta är driftiga och duktiga människor som startar företag på löpande band. Var sextonde Ockelboare är företagare.
"Daniel har den Gnosjö-anda, som råder här, i sig", sa Magnus Jonsson, som var skolkamrat med Daniel.

Inte så konstigt då att Daniel Westling både lyckas ro hem ett eget affärsimperium och kronprinsessan av Sverige!
Ingen i Ockelbo är förvånad att det blev just Daniel som vann Victorias hjärta. Andra unga kavaljerer har en så´n respekt för kronprinsessan att de knappast våga skicka en blomma. Men Victoria blev överlycklig när oblyge Daniel bjöd ut henne....framåtanda faller ju de flesta tjejer för....

image366
Foto: IBL

Daniel Westling är en framåt kille och framgångsrik affärsman, som har drivkraften och företagssamheten i blodet.
Ockelbo är en kommun där ingen av invånarna ligger på latsidan. (Ja, kanske en och annan pensionär då...)

Jag bloggar mer om min Ockelboresa nästnästa vecka. Och då kan ni också förkovra er i artikeln i Svensk Damtidning där fotografen Patrik Österberg och jag skildrar Westlings barndomsbygd i text och bild. Så missa inte Svensk Damtidning nummer 19!
Nyckelord:Mette-Marits bästis är otrogen prinsen

image365
Bulgariens prinsessa Rosario är otrogen mot sin prins Kyril

Foto: Stella

Tillsammans har de döttrarna Mafalda, Olympia och sonen Tassilo, men nu sägs trebarnsföräldrarna inte leva ett så idylliskt familjeliv. Rosario har setts ute i London på amorösa äventyr med filmstjärnan Hugh Grant. De åt en romantisk middag på en lyxkrog innan de sågs smita in i Hughs Range Rover och gå in i hans våning. Prins Kyril av Bulgarien är inte helt glad över hustruns vänsterprasslande med Londons meste kvinnokarl! Rosario är bästis med kronprinsessan Mette-Marit och man kan tänka sig att de två har mycket att tala om efter praktskandalen som Rosario ställt till med.

Nyckelord:Djursholmstjejen som blev kunglig hovleverantör

image363 image364
Foto: Charles Hammarsten

Jag träffade för en tid sedan konstnären och scenografen Catrine Näsmark. Läkardottern från Djursholm har nu utställningen "Leve Konungen" på Ulfsunda slott. Det är inte så många 37-åriga konstnärer som kan kalla sig kunglig hovleverentör?. Det kan Catrine. Kungen och drottningen har själva kontaktat henne och beställt var sin tavla, som nu hänger för allmän beskådan i Jubileumsrummet på Stockholms slott tillsammans med klassikerna Carl Larsson och Bruno Liljefors. Först köpte kungen ett porträtt av drottning Silvia, som hon fick i födelsedagspresent. Inte långt därefter kontaktade hovet Catrine igen. Nu var det drottningen som önskade ett porträtt av sin man. Silvia hade valt ut ett par bilder på kungen som underlag för tavlan. Catrine målar alltid efter ett foto och i akryl. Numera använder hon även textilier i sina verk, oftast bitar från gamla klädesplagg hon hittat på loppmarknader.
"Jag vill alltid att mina kunder ska titta på den beställda tavlan för att godkänna resultatet. När drottningen personligen kom på besök i ateljén, kändes det lite extra pirrigt. Hon var vetgirig och ställde många frågor. Det var ett roligt möte!"
Drottning Silvia kom med sin hovdam och tre andra personer till Catrines dåvarande källarlokal i Hammarbyhöjden.
"När jag förstod att drottningen var i antågande, tog jag snabbt fram sopborsten och försökte städa undan det värsta skräpet," säger Catrine.

Läs mer om Catrine Näsmark i Svensk Damtidning nr 19!
Nyckelord:Emma talar ut om prinsessorna

image362

Foto: Stella Pictures

När jag intervjuade Pernilla Wahlgren för en tid sen (Missa inte artikeln om Pernilla i veckans nummer av Svensk Damtidning) träffade jag även Emma Sjöberg Wiklund. Stjärnmodellen är numera skönhetsexpert och jag kunde inte låta bli att fråga henne om vilken svensk prinsessa som är snyggast.

"Jag tycker att Victoria har en mogen elegans, och hon verkar vara en ambitiös och duktig tjej. Men jag tror att Madeleine är mer intresserad av mode. Hon är ju en mycket glamourös prinsessa."

Emma Sjöberg är rätt så glammig själv och är ju, precis som våra kungligheter, ett varumärke för Sverige! Det har gått några år sen hon gjorde reklam för mjölk med sina starka ben, men hon kommer nog alltid att fortsätta visa framfötterna i mellanmjölkens land. Nu som driven stjärnreporter...
Nyckelord:Jacob de Geer i b(k)lickfånget

image359
Foto: Patrik Österberg

Vad romantiskt det var när kronprinsessan Victorias vänner, Jacob de Geer och Nicole Kreuger, gifte sig förra året i Hammarby kyrka i Upplands Väsby. Jag var där och bevakade händelsen för Svensk Damtidning. Victoria och Daniel Westling kom tillsammans till kyrkan, och efteråt ställde sig Daniel precis framför mig. Där stod jag tätt intill kronprinsessans pojkvän. Bakom mig fanns en stor ek och eftersom det var fullt med bröllopsgäster på kyrkbacken var det ont om plats och jag andades Daniel i nacken. Han luktade GOTT!

image360
Foto:Patrik Österberg/Mediabild.nu

I dag står Jacob de Geer i fokus igen. Den nyblivna pappan har grundat Ameibo, som i går lanserade sin lagliga nedladdningstjänst av film i Norden.
"Visst är vi nöjda, det här är relativt lättlanserat, hela nedladdningsdebatten är ju en het potatis", sade han på pressvisningen i dag.
Nedladdningstjänsten ska bli ett lagligt alternativ till pirattjänster.

Jacob de Geer har tidigare grundat Tradedoubler och äger i dag mediebyrån Tre Kronor tillsammans med Carl-Johan Grandinson och Niclas Fröberg.

image361
Foto: Patrik Österberg/Mediabild.nu

Jacobs mamma och pappa, Christina och Carl de Geer, är nära vänner till kungaparet och håller till på ståtliga Stora Wäsby norr om stan och i våningen på De Geersgatan i Stockholm. Stiliga, sympatiska och sofistikerade...
Nyckelord:Filmtajm för Märtha Louise

image357

Norska Märtha Louise blir snart huvudperson i en dokumentär på TV. Redan nu ser vi hur prinsessan har anammat filmstjärnestilen med mörka glasögon á la Haga-sessan Christinas Diorbågar från 1970.

image358

Inte lika glamourös ser hon ut när det är lunchbreak och smörrebrödet bokstavligen trycks in i den kungliga munnen. Men så är Märtha ju gravid med tredje barnet...och då behövs det ätas för två!

Nyckelord:Fickpengar till Marie

image356

Akta dig Mary! Nu gör snart svägerskan entré på prinsessarenan. Och Marie Cavallier kommer säkerligen att kunna mäta sig med den stilmedvetna danska kronprinsessan. Joachims blivande brud behöver inte oroa sig nämnvärt för  att inte kunna förnya garderoben och bättra på den kungliga finishen. Nu rapporteras det att prinsens apanage ökar med 70.000 kronor i månaden, slantarMarie  som han i sin tur ska ge Marie i fickpengar. Det blir shopping på hög nivå för Danmarks färskaste prinsessa i sommar med andra ord!
Nyckelord:Prins i New York

image355

I Svensk Damtidning nummer 14 skrev jag om hur man fångar en äkta prins i New York. En av de tronföljare som minglar på Manhattan är Luxemburg-hunken Guillaume, som älskar New York-Giants över allt annat. Nyss fick jag ett telefonsamtal från Anders Lindbergh vid Carnegie i Luxemburg, som hade uppmärksammat att den bild vi har i tidningen på Guillaume egentligen är lillebror Felix...Eftersom bröderna är lika som bär är det svårt att veta vem som är vem, men vi har utgått från bildtexten och där står att det faktiskt är Guillaume. Men visst, Anders L, du har säkert rätt - det kan lika gärna vara Felix. Här visar jag nu en äkta bild på Guillaume -innan han skaffade skägg.

Foto: Stella Pictures
Nyckelord:Jantelagen slår knock out på Marie

image354
Marie Cavallier

Ett mail har landat på redaktionen från en viss Kopf Lehrerin, som säger sig veta saker om Marie Cavallier. Han (eller hon?) uppmanar alla reportrar att ta redan på hur det egentligen ligger till med prins Joachims blivande bruds bakgrund. Personen bakom brevet har även fått danska Billed Bladets anställda att verkligen göra en djupdykning i Maries förflutna och har kollat om hennes CV är korrekt. Efterforskningarna ledde till ett avslöjande som heter duga. Det visar sig att Mademoiselle Cavallier förfalskat vissa uppgifter....det luktar lite El Sayed här...Marie Cavallier har inte alls någon flashig examen i marknadsföring eller ekonomi som hon påstått. Hon blev knappt ens färdig med den lilla tvärvetenskapliga "liberal art-examen" som hon hoppade på, sedan hon misslyckats fatalt på universitetet i Boston. Hm...en prekär situation onekligen för danska kungahuset som har promotat Marie som en ny Alexandra.

Men trots Maries tilltag gillar vi ju henne ändå. För är det inte helt underbart med människor som vågar sticka ut och låter hybrishormonerna ta överhanden? Låt Cavallier bygga luftslott för snart kommer hon, liksom alla vi andra nordbor, flyta in i Jantelagens grå dimma....Som dansk medborgare blir hon gemytligt jordnära och låter sig nog aldrig mer verka bättre än vad hon är!
Nyckelord: