topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Min blogg har flyttat till http://asa.svenskdam.seHejsan!

Bloggen har fått en ansiktslyftning och har stramats upp en aning och blivit så mycket snyggare. Nu finns min blogg på http://asa.svenskdam.se

Vi ses där!

Nyckelord:Missa inte nya kungliga listan

Solen skiner ute och vårkänslorna flödar...Även om man helst vill vara ute i det fina vädret, bör Ni ju inte missa min kungliga inne-och utelista. Kolla in veckans nya - Åsas kungliga lista

Två kusiner har parkerat sig på utelistan. En gång gjorde Eugenie bort sig två gånger...det var förresten den här veckan!
Nyckelord:Jordbergas anrika stall har blivit konsthall

Jag har varit nere i soliga Skåne strax före påsk och träffade Otto och Cathrine von Arnold på Jordberga.
För första gången i historien öppnar Jordberga ett fantastiskt konstevenemang med måleri, textil, skulptur och foto i levande slottsmiljö. Så är ni i krokarna - skynda dit och upplev - utställningen pågår till och med den 19 april.
Det är verkligen värt ett besök. Elva etablerade konstnärer ställer ut under samma praktfulla tak. Jordbergas herrskapsstall har blivit konsthall och nog har det konstgödslats härinne.Här ser vi Cathrine von Arnold med skulptrisen Lore Nynnell, konstnären Kåge Klang, skådespelaren Helena Engberg och producenten Johanna Bång (teater Fortuna) i Herrskapsstallet.Skulptrisen Lore Nynnell visar sina verk i diabas. Skulpturerna har ingen titel då Lore tycker att det är upp till betraktaren att se vad konstföremålen föreställer.
Nyckelord:Knivskarpa singelprinsen Carl Philip är på jakt...

Jaktsäsongen har börjat nere i Skåne. Jakten på en ny tjej - efter Emma Pernald.

Bestick-designern och prinsen Carl Philip sticker knappast kniven i någon men vill gärna ha en flicka på gaffeln. Han är landets hetaste singel, något jag skrev om i förra veckans Svensk Damtidning. Nyheter 24 har uppmärksammat artikeln om vår kungliga "Bonde söker fru" - prins. och citerat mig:


"På Yddingenäs finns Gustav Thott, pojkvän till prinsessan Madeleines väninna Lussan Gottlieb – och i kulisserna kanske Falsterbo-kusinen Wiveka Thott, Carl Philips första flickvän?På Övedskloster väntar syskonen Ramel, som gärna vimlar och jagar med Carl Philip och på familjen Wachtmeisters slott Wanås finns sönerna Harald och Didrik som hör till prinsens kompisgäng. Så nog finns det förutsättningar för slottspartyn med Sveriges hetaste singel som hedersgäst!", skriver Åsa Bönnelyche i Svensk Damtidning.
Nyckelord:Prinsessan är tjockare än någonsin

Man skulle nästan kunna tro att prinsessan Marie, 33, gömmer en kanonkula under kappan. Snart kommer babyn som alla danskar väntar med spänning på. Drottning Margrethe sade nyligen i en intervju att hon var så glad att Marie lyckats bli gravid så fort. Margrethe själv opererades för äggstocksinflammation efter det att sönerna fötts. Därför kunde hon inte få den lilla dottern som hon så högt önskat. Det är tydligt att allt fler kvinnor väntar med att skaffa barn och många är de som har svårt att få till det. Redan vid 30 års ålder går fertiliteten dramatiskt ned.Tjock under rocken - i maj kommer tillökningen
Nyckelord: