topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Sagt och osagt om prinsenPrins Henrik har namnsdag i dag. Grattis! Undrar om han någonsin kallats för "Henke" under sina år som dansk prinsgemål?

Det är roligt med en sådan färgstark figur i Kungliga Europa. Prins Henrik är vinkännare av stora mått och är så förtjust i sin nya svärdotter Marie som ju härstammar från samma land som hans själv. Prinsgemålen och Marie talar franska så det står härliga till på slottet.

Jag hörde Henriks äldste son, kronprins Frederik, göra ett uttalande i Afghanistan för inte så länge sedan. Han pratade engelska och med tanke på att han ju faktiskt är gift med Mary från anglosaxiska Australien borde han ha ett bättre uttal än han ju faktiskt har.

Men med så många språk som talas i de kungliga kretsarna är det kanske svårt att vara flytande på samtliga.

Kärlekens språk kan dock talas av alla...

Många rykten om prins Henriks sexuella läggning har surrat lågmält genom åren, men dansk press skulle aldrig någonsin skriva om skvallret som florerar...Stor skandal blev det 2004 när den norska journalisten Liv Berit Tessem kom in på det delikata ämnet i boken "Kongereporter - journalist i eventyrland".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback