topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Daniel bättre än Mette-Marit?Expressens Johan T Lindwall säger i dag till norska Se&Hör att Daniel Westling kommer att fylla sin nya roll mycket bättre än kronprinsessan Mette Marit. Jag tror nog att Sveriges färskaste prins blir ett perfekt stöd åt Victoria, men Mette Marit har ju faktiskt gjort ett utomordentligt arbete som Norges kronprinsessa. Hon är ju jätte-Mette-bra!

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Dumt sagt av den där Johan. Med tanke på var Mette-Marit kommer ifrån, så har hon gjort ett väldigt bra jobb. jag tycker att hon verkar vara helt på rätt plats nu.

2009-02-26 @ 14:05:23
Postat av: Ulla

Hur hade svenska folket, och kungaparet, reagerat om Daniel hade haft ett utomäktenskapligt barn, som Mette-Marit? Samt ett litet "ansträngt" leverne tidigare. Som Mette-Marit. Intressant att spekulera i, kanske...

2009-02-26 @ 14:15:26
Postat av: Åsa Bönnelyche

Jo, det är klart att Daniel Westling är en rejäl man utan en enda skandal i bagaget till skillnad från Mette Marit. Men den norska kronprinsessan har ju verkligen visat att hon är en duktig och ambitiös person med ett gott hjärta.

2009-02-26 @ 14:40:36
Postat av: Ulla

Hej Åsa. Tack för svar. Nu är det ju så, att jag inte har något emot Mette-Marit.Vilket MOD hon visade vid deras förlovning! Det är väl snarare så, att vi svenskar är ganska mycket konservativa. Daniel är ju en präktig jäkla kille ( tråkig för er i massmedia?) Men frågeställningen är ändå : hade vi, som norrmännen, tagit till oss Daniel med samma hjärta som norrmännen gjorde med Mette-Marit om de hade haft samma bakgrund?

2009-02-26 @ 15:11:46
Postat av: NN

Både Mette-Marit och Daniel kommer ju från "vanliga familjer" utan några särskilda anor. Det som skiljer dem åt är väl att Daniel inte har något tungt bagage med sig in i sin nya roll, som Mette-Marit hade. Hon blev ju tvungen tom att sitta i TV och göra "avbön" och ta avstånd från sitt tidigare liv inför norska folket. Hon hade tyvärr en pappa som inte stödde henne utan tvärt om gjorde henne illa genom att dels ha ett tvivelaktigt leverne och sälja snaskigheter till media bla norska Se och Hör. Hennes bror tror jag är dömd för att ha misshandlat sin fru. Dessutom var Mette - Marit ensamstående mor och en kronprins brukar inte gifta sig med en sådan. Allt sådant bagage har ju inte Daniel, vilket gör det lättare för folket att acceptera honom trots att han är "vanlig svensson". Hans familj håller förödömlig låg profil dessutom. Sedan tycker jag att Mette - Marit visat sig klara sin roll bra ändå, trots alla de svårigheter hon haft. Hon och Haakon engagerar sig uppriktigt mot AIDS. Ingen kan heller tvivla på att det är stor, äkta kärlek mellan dem! Daniel kommer säkert anstränga sig och med Victoria som duktig lärare och som är "proffs" på kungliga uppdrag, kommer han säkert göra ett bra jobb. Och Victoria kommer att må bra av att få leva med den hon älskar.

2009-02-26 @ 18:39:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback