topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Supernanny med rätt att fostra


Foto: IBL

Vem vill inte ha en supernanny hemma när minstingen far omkring som ett jehu och vägrar äta upp, borsta tänderna och sätta på sig pyjamasen!

Å andra sidan kan det där med barnsköterskor gå lite för långt. En mor ska naturligtvis ta all hjälp hon kan få för sina små, men det är ju viktigt att vara med barnen så mycket som möjligt. Kronprinsessan Mary sa ifrån innan hon blev mamma att hon minsann inte skulle låta andra ta hand om ev framtida barn. Men när Christian föddes engagerades snabbt en kunglig nanny. För pappa Frederik var det helt naturligt. Han var mer fäst vid sin barnjungfru som liten än sin mor, sägs det.

Den avslöjande sanningen bakom den lyckliga familjefasaden är den att prinsarna Joachim och Frederik inte ägnade många timmar med sina föräldrar. Inte så underligt kanske med tanke på alla kungliga plikter och resor som drottning Margrethe och hennes Henrik hade på programmet. Men är det inte lite sorgligt att Frederik inte åt middag med mamma och pappa en enda gång förrän han var fyra år?

Frederik har i alla år haft en alldeles egen trygg famn att krypa upp. Barnsköterskan Else Pedersen tog hand om kronprins ända sedan han var tre månader gammal. Denna kvinna var hans allt. Hon var som en mor för honom. Else hade inga egna barn utan ägnade sitt liv åt att fostra andras. Ädelt!

Kommentarer
Postat av: Johannes

Nenne Björnbergs danska motsvarighet alltså...

2008-10-13 @ 20:26:01
URL: http://joberg.blogg.se/
Postat av: Anna

Är det så konstigt egentligen att Mary o Frederik har en barnflicka??

Många kvällar borta, inte precis så att farmor och farfar har tid att ställa upp som barnvakter

2008-10-14 @ 13:50:06
Postat av: Åsa

Hej Anna! Nej, det är absolut inget konstigt med att Mary och Frederik har en barnflicka. Mette Hansen är en pålitlig tjej som också har blivit god vän med kronprinsessan av Danmark. Det finns bilder där de är ute och drar Isabella och Christian i var sin vagn, som två äkta latte-mammor på stan.

2008-10-14 @ 13:53:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback