topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Ros till prinsessan Marie



Efter ett halvår som prinsessa har prins Joachims Marie fått lite mer skinn på näsan. Hon har anpassat sig till sin nya roll och hon har fått mycket hjälp på vägen av svägerskan kronprinsessan Mary, som ju redan genomgått sin förtrollning från vanlig till kunglig. Så här långt har allt gått som smort för Marie – inga missöden eller smärre skandaler.

En prinsessas främsta uppgift är att kunna föra sig, representera, bli älskad av folket - och framför allt se bra ut. Marie kan bocka av alla dessa kriterier. Dessutom är hon med barn, vilket väl ändå är det absolut viktigaste göromålet för en prinsessa - att föda prinsar och prinsessor.

När förstår kronprinsessan Victoria att det börjar bli dags för henne att leverera en tronarvinge? Tick tack ....

Kommentarer
Postat av: NN

Det är naturligtvis extra viktigt att prins Joachims äktenskap håller den här gången! Att han och Marie verkligen passar ihop så att det inte blir ytterligare en skilsmässa. Det kan inte vara lätt för Marie att komma som prinsessa nr.2, och bli jämförd med både Alexandra och Mary. Dessutom ska hon klara av att vara plastmamma till två prinsar. Med tanke på det tycker jag att hon verkar klara sin nya roll, mycket bra!

2008-11-18 @ 16:05:43
Postat av: Åsa

Hej!



I början var jag lite skeptisk till Marie. Hon verkade ytlig, men hon har ju verkligen visat att hon är en prinsessan i kungliga Europa att räkna med.

2008-11-18 @ 16:46:33
Postat av: Midnattsol

Jag måste säga att Marie missat en av de viktigaste sakerna: Danskan. Hon kan fortfarande inte språket i det land som hon nu är prinsessa i och ska representara, och hon har haft lång tid på sig nu.. Där faller betyget rejält.

2008-11-18 @ 16:48:58
Postat av: Maggan

Ja det är lite dåligt att hon inte har lärt danska lite mer men samtidigt tänker jag på vår drottning som har bott här i Sverige så många år talar fortfarande mycket dålig svenska och dess utom sägs det att hon kan fem språk till hur pass då undrar jag, låt Marie ta lite längre tid på sig så kommer det nog.

2008-11-18 @ 17:28:58
Postat av: Irene Larsson

Äntligen lite ros till favoriten Marie, hon har "loveability" vilket ärdet bästa en sessa kan ha. I Sverige, se Madde!

2008-11-18 @ 18:28:14
Postat av: Anonym

Danska språket är inte lätt, särskilt inte uttalet! Tänk på att Marie och Joachim haft fullt upp, all planering inför förlovning och bröllop. Många intervjuer. Dessutom skulle Marie konvertera till protestantismen. Hon jobbade och bodde kvar i Schweiz också. Mary t ex flyttade till Danmark och kunde lära sig språket och kulturen ett bra tag innan förlovningen eklaterades. Ett nytt språk tar faktiskt flera år att lära sig ordentligt.

2008-11-19 @ 15:57:27
Postat av: Åsa

Marie visar nu upp magen i Ryssland och ser mycket stolt ut. Ja, det kan ju inte vara lätt att helt plötsligt bli styvmamma och mamma på en gång. Undrar just vad babyn ska tala för språk hemma - danska eller franska...det blir nog båda precis som prins Joachim är van vid hemifrån.

2008-11-19 @ 16:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback