topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Det är vi som spelar på Nobel!



Jag pratade precis med Rikard "Bibo" Granqvist som just nu befinner sig i Gyllene salen i Stockholms Stadshus. Han har de rätta takterna och är trummis i storbandet On Cue som har fått hedersuppdraget att spela på årets Nobel.  Klockan fem nu i eftermiddag ska de ha sound check och kolla att allt funkar som det ska.

Och det brukar ju låta fantastiskt bra när det 17 man starka bandet drar i gång. Lyssna här. Det kommer att bli fullt av dansanta Nobelgäster i Gyllene salen morgon klockan 22.30 när dansen börjar.

On Cue är har medvetet arbetat in en bred repertoar för att kunna ge den danssugne allt vad som kan önskas, från alla stilar för både gammal som ung.

"Vi börjar första halvtimmen med att spela vals. Sedan får vi tecken av en person och då vet vi att det är dags att spela swing och mera moderna låtar. Det blir allt från Elvis, Sinatra till Eric Gadd. Framåt natten blir det lugnare musik", berättar Rikard för mig.

Han är lite spänd på hur det kommer att låta för akustiken i Gyllene Salen med dess stenväggar är inte helt idealisk.
"Ljudet studsar mot stenväggarna och det finns inget där som dämpar", säger Rikard Granqvist.

Det blir säkerligen succé. On Cue är jättebra! Bandet har framträtt i sammanhang som på Stadshuset, Konserthuset och Smaka på Stockholm samt genomfört konserter med bl.a. Babben Larsson, Little Mike och Gustavo Bergalli.

Sjunger gör sångaren Joakim Zetterblad.

Kommentarer
Postat av: JACKIERich

First year students are always confused just because of their academic writing tasks. The matter is that they are inexperienced in academic writing. So, they surely have to get know <a href="http://www.essaysprofessors.com/how-to-buy-an-essay.html">How To Buy An Essay</a>.

2012-05-08 @ 16:33:28
URL: http://www.essaysprofessors.com
Postat av: asia essay

There is no matter how hard you want to compose high quality technology essay, because the distinguished writing organizations are able to do that much better. Thence, take a rest and buy free essays.

2012-06-24 @ 07:45:49
URL: http://www.essaysbank.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback