topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

En blomstrande Nobel


Foto: Scanpix

I dag vilar mörkret över Stockholms stadshus. I morgon flödar ljuset över Ragnar Östbergs skapelse. Just nu pågår stor frenesi i Blå Hallen och Gyllene salen. Nobelblommorna från San Remo är på plats. Sladdar, mikrofoner och teknisk utrustning kollas. Allt måste klaffa inför dagen D.

Även Konserthuset där den högtidliga prisutdelningen äger rum kommer att spraka av klorofyllstinna blomster.
För 35:e året i rad smyckar familjeföretaget Hässelby blommor i Järfälla scenen där snillena och kungligheterna ska glänsa. Det handlar om 75 löpmeter blommor, varav 25 kvadratmeter utgör blomsterväggen bakom pristagarna.

En blomstrande Nobel-kväll
I veckan lossades omkring 40 000 stjälkar hos Helen Magnusson och Åsa Hargeson-Utas, Hässelby blommor i Järfälla. Det tar en hel dag för tio florister att göra blommorna "vasdugliga".

Det är svårt att fatta hur många blommor som faktiskt krävs för att smycka Konserthuset och Blåhallen. Nobelblommorna fyller ett helt växthus på 750 kvm!

Förra årets blomstertema gick i romantiska pastellfärger med massor av rosor och amaryllis.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback