topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

OS-prinsessan tog medalj



Först misslyckandet i Melodifestivalen, sen total-osis i OS. Medaljdrömmarna sprack i takt med Therese Alshammars baddräkt. Svenska kungaparet och prinsen gjorde vad de kunde och hejade på de svenska atleterna. Carl Philip ropade "braaaaa" när Stefan Holm hoppade över ribban, men när Holm rev såg minerna på kungliga läktaren inte lika glada ut. Silvia samspråkade med exkung Konstantin av Grekland som är hedersmedlem av IOK. Konstantin delade ut en bronsmedalj till sin svägerskas dotter Nathalie av Berleburg, bosatt i Tyskland men som red dressyr för det danska teamet. Nathalies mamma Benedikte är syster till drottning Margrethe och Anna-Maria av Grekland, som ju är gift med Konstantin.

Kul för danskarna som har en äkta OS- prinsessa...Kanske hade det gått bättre för Sverige med Victoria och Madeleine på plats i Peking. Det hade i alla fall varit roligt att se dem tillsammans med resten av kungafamiljen på läktaren.


Prinsessan Nathalie av Berleburg och mamma Benedikte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback