topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Alla var där!



Det OS:ar hett om prins Albert och hans kungliga kollegor som är på plats i Peking för att bevittna de Olympiska spelen. Alberts ständiga följeslagerska, simdrottningen Charlene, fanns vid furstens sida. Någon förlovningsring har hon ännu inte fått av drömprinsen, som verkar tycka att det räcker gott med att titta på OS-ringarna. OS-is för Charlene som har satsat på en övermogen ungkarl...han kommer nog aldrig att komma till skott!

Alla är där! På vipläktaren syntes i vimlet grekiska exkungen Konstantin och hans Anna Maria (se bilden). Även kronprins Frederik och Mary av Danmark och Felipe och Letizia av Spanien vinkade glatt när OS-delegationen marscherade in på arenan.

Stor uppmärksamhet fick den thailändska prinsessan Maha Chakri Sirindhorn som svepte in i OS-byn för att ge sina 51 atletiska landsmän en sista-minuten peppning dagen före invigningen. Hon sade att hon stöttade alla av hela sitt hjärta och gav deltagarna varsin Buddha-figur att ha som lyckomaskot. På kvällen lät prinsessan laga till en god middag för de tävlande på thailändska ambassaden. Det är andra gången i världshistorien som en kunglighet från Thailand visar sig på ett OS. Kronprinsen var med vid Barcelona 1992, men annars har de kungliga medlemmarna hållt sig undan de anrika tävlingarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback