topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Prinsessan Madeleine på Villa Pauli

image392
Foto: Charles Hammarsten

I går besökte prinsessan Madeleine Djursholm och Villa Pauli. Eftersom jag inte bor långt därifrån tog jag cykeln dit och tog en närmare titt på söndagsevenemanget nere vid Strandvägen. Det var en underbar dag med sommarvärme och dofter av klorofyllstinna blommor och blad. Förra sommaren bodde Thailands kronprins på Villa Pauli och den ståtliga byggnaden har ofta celebert besök. Jag pratade ganska mycket med Arnfinn Röste, som äger stället. Hans namn är fornnordiskt och betyder "Örnman på plats"! Arnfinn berättade om sina planer om bland annat ett nytt stort spa nere vid sjöflygeln och om hur han numera även har glasbruket Reimyre i sin ägo. Han har vid ett flertal tillfällen träffat kronprinsessan Victoria, som ju är intresserad av glasblåsning....Även om Victoria är Villa Pauliägarens favorit bland kungligheterna, tyckte han naturligtvis att det var vansinnigt roligt att nu vackra Madeleine svepte in i byggnaden i svart kort klänning och blont hårsvall.

Det kanske var tur att prinsessan Madeleine inte rattade den svarta BMW:n själv i går eftermiddag med tanke på senaste tidens bilkörning. Tillsammans med drottningens hovdam, friherrinnan Christina von Schwerin, anlände hon till MInStoraDags välgörenhetsauktion till förmån för svårt sjuka barn. Prinsessan är stiftelsens beskyddare och hon spred glans åt evenemanget som lockat dit 200 personligt inbjudna gäster. Lotter såldes på plats av Stiftelsens ambassadörer Martin Timell, Kajsa Bergqvist och Johan Ernst Nilson.


image393
Foto: Charles Hammarsten

Flera av prinsessan Madeleines nära vänner var på plats. Bästisen, Louise Gottliebs, sambo Gustav Thott budade på Per Gessles gitarr och Johan Staël von Holstein bjöd generöst 130 000 för en weekend-semester i Aspen.

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Oh, vad naturlig och vacker hon är Madeleine, är det en penna eller en cigarett hon håller i handen?. Det måste vara kul att bo så nära och kunna se all denna prakt.

2008-05-03 @ 18:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback