topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Juan Carlos bad presidenten hålla käften!

2007-11-11
 
Spanjorerna är ett hetlevrat folk, men att även deras kung låter blodet sjuda när han tänder till var en överraskning! I dag tapetseras första sidorna av Juan Carlos prekära vredesutbrott. Det var vid helgens stora toppmöte för spansk-och portugisiskspråkiga länder i Santiago, som det spårade ur totalt. Efter en verbal tuppfäktning macholedarna emellan, blev Juan Carlos fly förbannad på Venezuelas kontroversielle vänsterpresident Hugo Chavés, som i sitt tal kallade Spaniens dåvarande premiärminister José Maria Aznar för "en fascist och rasist". Det fick kungen att explodera. Han hötte ilsket med fingret mot Chavés och skrek:
-Varför håller du inte käften?
Juan Carlos stormade därefter högröd ut ur lokalen.

Att politik väcker känslor till liv är den spanske kungen ett levande bevis på. Härligt med lite rallarsvingar och heta diskussioner i kungahusen...mer sånt. Det piggar onekligen upp i höstmörkret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback