topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

F som i Felipe och Frederik och som i Följa John

2007-05-02
 
Kronprins Felipe av Spanien är visserligen född några månader före kronprins Frederik av Danmark 1968, men sedan har Felipe helt tappat ledningen och följer efter Frederik i allt, som om de lekte "Följa John".
Frederik steg ut på balkongen med sin Mary Donaldson och visade stolt upp henne för folket, då de förlovade sig den 8 oktober 2003. När Felipe såg dem, skyndade han sig att göra likadant och förlovade sig med TV-profilen Letizia Ortiz den 1 november samma år.

Frederiks och Marys bröllop ägde rum den 14 maj 2004. Vad gjorde Felipe? Jo, han följde efter och gifte sig den 22 maj! För säkerhets skull är Mary och Letitia födda samma år, 1972. Mary först, den 5 februari, medan Letitia kom till världen den 15 september.

Inte nog med detta! Som om kronprinsparen planerat för den framtida monarkins fortbestånd, födde Mary först en son, Christian, den 15 oktober 2005, och strax därefter nedkom Letizia med en dotter, Leonor, den 31 oktober 2005. Nu har båda kronprinsessorna fött varsin liten prinsessa. Kan denna samstämmighet verkligen bero på slumpen? Man undrar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback