topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Berest storhertiginna

2007-11-23
 
Maria Teresa är internationell som få. Hon är från Kuba ursprungligen, men hennes föräldrar flyttade till New York 1959 efter Fidel Castros revolution och emigrerade 1965 till Schweiz. Storhertiginnan var vid giftermålet med Henri schweizisk medborgare. Nu är befinner sig Luxemburgs första dam i Sydamerikas Chile på statsbesök. Spanskan flyter som den ska, så inte undra på att fembarnsmamman fick ett varmt mottagande av den tyska nunnan Karoline Mayer och alla barnen vid hennes lekskola. Rolig blus Maria Teresa har på sig, påminner om Luxemburgs flagga. Tänk vad många Europeiska ingifta prinsessor som kommer från latin- och sydamerika - vilka dessa är återkommer jag till både i Svensk Damtidning och här på webben... 

image137

Maria Teresa av Luxemburg är i Chile på statsbesök

Missa inte min heta kungliga lista - i morgon avslöjar jag vem som ligger i topp nästa vecka. 


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Tycker att Maria-Teresa verkar vara så naturlig och jordnära. Hon verkar duktig och ambitiös. Vill se mer av henne!

2007-11-25 @ 21:19:37
Postat av: Åsa Bönnelyche

Tänk att hennes svärmor kallade henne elakt för "den lilla kubanskan" i alla år. Maria Teresa har bevisat att hon är en storhertiginna att räkna med. Duktig och söt - dessutom har hon säkrat tronföljden med råge. Fem barn har hon fött!

2007-11-29 @ 10:40:41
Postat av: Midnattsol

Ja, och riktigt stiliga är hennes två söner Felix och Guillaume också.. Vill se mer av dem!!

2007-11-29 @ 10:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback