topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Daniel Westling räddar monarkin 100 år till!Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling är förlovade. Vilket vackert par! Jag tror att alla i kungariket Sverige blev imponerade av Ockelbo-sonens första offentliga framträdande på slottet. Vilket radarpar Sverige har fått!Statsminister Fredrik Reinfeldt gjorde tummen upp och sade att "Kärleken har segrat".
I går var jag i Ockelbo och tog pulsen på Daniels uppväxtort. Alla var lyriska över förlovningsbeskedet.
Kyrkoherde Stefan Nilsson tog emot på sitt kontor i Kyrkans hus och det blev ett intressant samtal. Men Nilsson kunde inte instämma i statsministerns påstående.
"Om kärleken segrat så föreligger ju en kamp, där en part förlorar och en vinner. När det gäller Victoria och Daniel så har de vunnit den största vinstlotten. Men det finns väl ingen förlorare? Förlovningen räddar ju monarkin en generation till"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback