topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kunglig konferens


Prins Carl (27 feb 1861 - 24 oktober 1951) gifte sig med Ingeborg av Danmark

Nu är vi alla Damtidningsmedarbetare laddade för hösten. Vi har varit på konferens i kunglig miljö. I den trolska Kolmårdsskogen är Villa Fridhem beläget. Det var prins Carls sommarresidens och än i dag kan man känna historiens vingslag i salongerna. Under kristallkronorna hänger stora målningar av prinsessorna Margrethe, Märtha, Astrid som var döttrar till prins Carl. En son fick de också, som fick heta samma som pappa - prins Carl Bernadotte.

De tre prinsessorna är länken mellan Sveriges kungahus och Europas. Margaretha kallades "Tante Ta" och gifte sig med Axel av Danmark, Märtha blev Olav V av Norges hustru och Astrid - "den vita svanen" var vacker som en dag och vigdes samman med Leopold av Belgien. Det var äkta kärlek mellan Astrid och Leopold och paret hann få tre barn innan hon omkom tragiskt i en bilolycka.

Den belgiska kungafamiljen besöker Villa Fridhem titt som tätt.

Villa Fridhem -prins Carls och Ingeborgs sommarresidens är i dag en pampig konferensanläggning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback