topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kungaparet ser till att hemkommunen blomstrar

Vårt kungapar gör mycket för sin hemkommun Ekerö, vilket förstås är uppskattat av alla som bor på andra sidan Drottningholmsbron. Nyligen firade Ekebyhovs slott 25 år som kulturcenter och då närvarade både kungen och Silvia. Trädgårdsintresserade Carl XVI Gustaf tog ett krafttag med spaden och planterade ett äppelträd i parken, som fungerar som en äppelgenbank. Gamla sorter bevaras på detta sätt. Silvia var även med på ”De gamlas dag på Ekerö” och deltog i festligheterna när Drottningholmsskolan firade 100 år.


Foto: IBL

Den här bilden har några år på nacken och är tagen i Malaysia. Men vi ser ju hur skicklig kungen är när det gäller att plantera nya träd.

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Ni tror väl inte att kungen har grävt gropen själv, han tar möjligen en liten plantering spade och lägger på en slev jord.Det måste vara ett jätte gammalt foto.

2008-09-23 @ 16:20:37
Postat av: Anita

Håller med. Han har vita byxor på sig och lutar sitt knä mot nån liten trasa. Och bilden måste vara minst 20 år gammal.

2008-09-23 @ 18:00:04
Postat av: Anita

Ja...Hur skicklig kan han vara? Det finns folk som går flera års utbildning för att lära sig skogsbruk, och där ingår att lära sig plantera träd.

Våra kungligheter planterar ett träd ibland som en symbol för något. Det blir man inte skicklig av. Inte ens halvbra.

2008-09-23 @ 18:06:00
Postat av: Åsa

Men tänk på hur skickligt kungen manövrerar sin traktor bland rabatterna på Solliden. Lite gröna fingrar har han väl?

2008-09-23 @ 20:43:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback