topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Danmark fick Alexandra - nu får Kina Den lille Havfrue

Halvkinesiskan Alexandra Manley knep prins Joachim med sin asiatiska charm. Joachim var endast 26 år 1995, när han äktade den fem år äldre finanskvinnan som levde loppan i Hong Kong.

Alexandra blev mer dansk än danskarna själva - hon lärde sig det grötiga språket på rekordtid. Älskad av alla gjorde hon precis det som förväntades av henne. Flyttade in på Schackenborgs slott och födde efter en tid två söner. Hon passade även på att stuva in sina föräldrar i slottets chaufförsbostad, där de bodde i flera år efter dotterns skilsmässa.

Hong Kong blev av med en strålande duktig affärskvinna. Kanske är det därför kronprins Frederik nu bestämt att det danskaste av det danska, nämligen Den lille havfrue ska flytta till Kina. En kompensation för Alexandra?

Nej, så är det förstås inte.

Men nu är det klart att statyn om två år kommer att flyttas till Shanghai. Den danska regeringen vill att hon ska visas upp på världsutställningen EXPO2010.

Kronprins Frederik avslöjade i dag att det blir arkitektfirman Bjarke Ingels Group som får bygga upp den danska delen av utställningen, skriver Berlingske Tidende.

I centrum av montern kommer en bassäng med vatten från Köpenhamns hamn att vara. Tanken är att besökarna ska kunna bada i vattnet och i mitten ska hon sitta på sin sten - Den lille Havfrue.


Kommentarer
Postat av: Anita

Jag har en kopia av Den lille havfrue på locket till min avloppsbrunn. Har hört att det är att häda. Flera Danskar på semester har stannat och fotat henne och tyckt att jag ska flytta henne till ett annat ställe i trädgården.

Men jag tycker hon är fin där.

2008-09-17 @ 20:42:28
Postat av: Anita

Till Åsa.

Jag kollade för skojs skull min egen kommentar här på finska. Man kan knappt förstå vad där står. Vem översätter åt er? Har också kollat på dom andra tjejernas bloggar nu. Lika illa.

Förstår att ni har nån sorts automatisk översättning. Men det är uselt dåligt.

2008-09-17 @ 21:12:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback