topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Stilexpert sågar prinsessorna

Nej, särskilt prinsesslik känner man sig knappast denna morgon när förkylningsbakterierna kickboxas i skallen. Bilderna på den ena ursnygga prinsessan efter den andra strömmar in på skärmen från de olika bildbyråerna. Jag brukar fråga mig hur de alltid kan se så perfekta ut? Men har man ett helt entourage som hjälper till med praktiska bestyr så kan det ju inte vara någon konst att svänga ut från slottet något så när fixad och elegant.

Denna vecka har jag satt Victoria i topp på kungliga inne-och utelistan. För en gång skull ser hon ut som en ung flicka som vågar vara söt. Kvinnor i dag tror att de måste klä sig som män för att verka duktiga och framgångsrika. Även vår kronprinsessa har haft alldeles för många tråkiga, strikta dräkter i kontorsgrått.

Men stilexperten Camilla Thulin, som jag talade med i går, var inte lika imponerad.
"Det märks att vår kungafamilj inte är speciellt intresserade av mode. Varken Victoria och Madeleine klär sig ju i couture. Kanske tycker de att det är för dyrt. Kungligheterna speglar svenska folket och vi är ju inte alls lika vakna vad gäller mode som man är på kontinenten. ”En bra kvinna reder sig själv” är svenskornas motto. Därför är det inte lika legitimt, inte ens för prinsessorna, att ha ett helt entourage med stylister, rådgivare och andra som hjälper till. Både Victoria och Madeleine klär sig så att vi kan identifiera oss med dem. De sticker inte ut, utan har en garderob anpassad för svenska mått.
Men det syns helt klart att Victoria fått en ny rådgivare. Hon är sötare och mer flickaktig än tidigare. Tantstilen är borta och det är roligt att hon vågar vara mer ungdomlig. Hon är ju ingen dam än. 30 är ju faktiskt ingen ålder i dag. Men klänningen  i rosa och brunt är verkligen ingen dyrgrip. Materialet är inget vidare och man anar ju Victorias bikiniränder på de bara axlarna. Inte särskilt elegant".

Ja, det var ord och inga visor från Thulin, som ju kan det här med kläder.




Kommentarer
Postat av: MAGGAN

Hur ska V se ut och hur ska hon vara för att ingen ska klanka på henne? Ja måste säga att om hon nu klär sig som vi vanliga kvinnor och känner sig bekväm i detta så ska inte någon gnälla, när det krävs har hon säkert kläder som är passande både stilmässigt och plånboksmässigt som varken vi eller Camilla Thulin kan konkurrera med.

2008-10-10 @ 13:29:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback