topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Prinsessan och McCain


Walburgas val

 

Vi har en prinsessa i riksdagen. Hon heter förstås Walburga Maria Helene Elisabeth Franziska Habsburg Douglas.

Walburga Habsburg Douglas är yngsta dotter till Dr. Otto von Habsburg (ärkehertig och kronprins Otto av Österrike-Ungern) och hans fru Regina av Sachsen-Meiningen och därmed sondotter till Österrikes siste kejsare, Karl I.

Sedan 1992 är hon gift med greve Archibald Douglas och bor på Ekensholm i Malmköping. Hon har en son, Mauritz Otto Wenzel, född 1994.

Just nu befinner sig Walburga i USA där hon övervakar det amerikanska valet. Man kan följa henne på Walburgas blogg och läsa om vad hon har för sig "over there" med mera. Men snart kan hon själv bli vald. Den 7 juni 2009 är det val till EU-parlamentet. Moderaterna har fyra av Sveriges 18 platser och med stor sannolikhet kommer Walburga att bli en av dem som får äran att åka ned till Bryssel.

Och vem skulle passa bättre för uppgiften? Kontaktnätet är enormt. Tysktalande Walburga är med sina anor släkt med hela kungliga Europa och dessutom är hon dr. i juridik, journalist och driven politiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback