topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Skål för Singapore och Raffles Hotel


Foto: All over press

Mathilde går en kristallklar framtid till mötes.

Kronprinsparet av Belgien befinner sig just nu i Singapore. Här ser vi urtjusiga Mathilde i en Singapore-sling röd festblåsa på Shangri-La Hotel. Måste vara skönt för kronprinsessan att få skåla i starkare drycker efter alla fyra graviditeterna. Nu börjar det nya, underbara livet efter de stökiga, men underbara, spädbarnsåren.

Jag skulle inte säga nej till ett svalkande bad på Raffles Hotel i Singapore där världens mest kända drink, Singapore sling, uppfanns runt 1915. En solstol, en Svensk Damtidning och en smuttvänlig cocktail skulle sitta fint såhär i novembermörkret.





Originalrecptet som serveras på Raffles Hotel i Singapore består av:
30 ml gin
15 ml Heering Cherry Liqueur
120 ml ananasjuice
15 ml limejuice
7.5 ml Cointreau
7.5 ml DOM Benedictine
10 ml grenadine
Ett stänk Angostura Bitter

Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Garnera med en skiva ananas och ett körsbär.

Kommentarer
Postat av: maria

Hej och tack för din kommentar på min nya blogg. Trevlig hos dig också. Men jag fick lite obehagliga minnen av att läsa om Raffles hotell i Singapore. När jag var där för typ evigheter sedan, fick jag läbbiga bakterier i magen, men det var inte av drinken,utan av kyckling :-)

2008-11-28 @ 13:30:36
URL: http://tidningenps.blogg.se/
Postat av: Åsa

Hej Maria!



Tack för återbesöket. Det låter allvarligt med bakterier från kyckling. Salmonella? Då är det bättre att vara hemma i trygga Svedala och frossa i julmat...snart är det JUL!

2008-11-28 @ 21:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback