topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kungens pung kunde ha blivit tyngre till jul




Så här i finanskristider är rusningen till pantbankerna stor. Många lämnar in sina släktklenoder för lite extrapengar till julklappsköp.

Medaljen på gamle kung Albert har sålts på Jemtlands pantbank för 150 kronor.

Och dagens kung Albert får lite mer i plånboken.

Kung Albert får löneförhöjning lagom till jul. Han kunde dock ha fått mer i pengar i tomtesäcken, men staten har gått in och reglerat apanaget eftersom inflationen är alldeles för hög i relation till "health index"...

Löner generellt i Belgien ökas med ett s.k. ”health index” som består av inflationen i landet minus prisökningar på energi (olja), tobak och alkohol, men apanaget till kungahuset räknas upp med inflation (alltså inklusive prisökningar på olja, tobak och alkohol). Men eftersom inflationen är så mycket högre än health index har man tyckt att det blir för stor ökning för kungahuset. Därför ändrar man inför 2009.

Kommentarer
Postat av: Tina

Ha ha ha Åsa, kungens pung. du är för rolig du;).

2008-11-24 @ 13:34:23
Postat av: Åsa

Ja, det gäller att ta vara på de gamla orden såsom "pung" så att de inte där ut. Penningpung är ett ord vi måste värna om, så att det inte där ut.

2008-11-24 @ 15:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback