topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Svensk Damtidning sålde slut i Ockelbo

image420
Foto: Patrik Österberg

"Svensk Damtidning sålde slut i Ockelbo direkt" berättade konstnären Hag-Hans när tidningen med mitt reportage om Daniels hembygd kom ut. Alla i Ockelbo ville naturligtvis läsa om sin ort. Dessutom hade jag ju pratat med herr Westling, Daniels pappa Olle, som är socialchef i Sandviken. Det verkar som om jag var först med att få en intervju med honom...kul!

Här sitter jag på Vildmarksmuseet i Ockelbo med ägarna, makarna Hag-Hans och Barbro Engstedt. De bjöd på björnmacka! som faktiskt var riktigt smaskigt och berättade att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling suttit vid samma bord i våras. Victoria drack te, men tackade artigt nej till bäverkorv och björnkött. Hon gick runt och tittade på alla uppstoppade djur, tavlor och konsthantverk som finns på museet. Daniels föräldrar och syster Anna med barn var med.

image421

Så här ser det ut i Vildmarksmuseets café. Lampan i taket har konstnären och grundaren gjort själv av älgbajs! Rummet var tidigare Hag-Hans höloft och i undervåningen fanns det fullt med kossor. Nu är boskapen borta, men det finns två vilda fyrbenta älgar i hägnet utanför.

image422

Älgkalven Daniel äter banan. När han inte mumsar djungelfrukter pussar han på sin Victoria....

image423

Hon var lite blygare, men kom ändå fram och nosade på fotografen Patrik Österberg och hans kamera. Daniel tyckte bättre om mig och gillade att bli kliad bakom örat!
"Daniel är en riktig tjoargubbe" sa husse hag-Hans roat.

image426

Victoria sniffade misstänksamt på fotografens hand...efteråt ställde hon glatt upp och poserade på bild

image427

Älgkalven Victoria som i vår gifter sig med sin Daniel





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback